64 • 146 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hodí se tyto rybky k sobě ? » Chov přísavek thajských » Přidat novou reakci 

Chov přísavek thajských Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6757 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
13.11.06 13:25:14 Soda® – Voda
Ja čistim část vody každej tejden a maj ji pořád čistou jak sklo.Vzduchuju taky vo stopéro(závojnatky to potřebujou). rozzureny rozzureny
13.11.06 07:31:55 Soda – Čím krmit
Čet jsem,že je můžu krmit i tabletama pro sumečky,nebo salátem.
11.11.06 09:27:36 Hugo® – ...
me prisavky prezily krupicku bez leceni,a dal sem ji do akva hned druhy den,taky prezila.
11.11.06 09:21:31 sharon® – přísavky
Přísavky jsou velmi háklivé na čistotu vody, obávám se, že se závojnatkami dlouho nepřežijí. Také mají raději vyšší teplotu vody, narozdíl od závojnatek. Další problém je opravdu přisávání thajek na pomalé ryby, kterými závojnatky určitě jsou. Samotné přisátí ani způsobené zranění není nijak vážná záležitost, pro zdravou rybu ve zdravém akváriu , např. mi se thajky běžně přichytávají na skaláry a občas i jiné ryby, problém je ten, že v znečištěné vodě (která je v malých nádržích se závojnatkami vážný problém) se rána snadno infikuje a postižená ryba může i zahynout. Co se týče velikosti akvária, mladé přísavky mohou být i v 50ti litrech, ovšem jak začnou dorůstat, rády hledají větší prostor a občas z malého akvária vylezou, nehledě na to, že jsou dost divoké a někdy zběsile lítají po akváriu a mohou se v malém prostoru zranit nebo zabít. Navíc malé akvárium jim často neposkytne dostatek potravy, protože přísavky obyčejně běžné krmivo pro ryby nežerou.
10.11.06 07:20:34 Soda® – Na čem záleží
Dneska jsem se koukal na 54-litrovku a tam ji má(čistý objem 49 litrů).O co u ní vlastně de?
O délku nádrže, objemu, nebo hloubce?
09.11.06 17:35:25 Voloďka® – aha
Hm.................... Aha! Zajímavý... coze hmm ahoj
09.11.06 17:06:34 Horác® – Voloďka
Zubů netřeba ! :o) Já jsem někde četl, že se v dospělosti ráda přisává na větší ryby a že ta její "bezzubá pusinka" dokáže způsobit dost ošklivé rány způsobené vytrhnutím šupin.
09.11.06 15:58:44 Voloďka® – to blek
Přísavka se dorůstá 25cm leda v přírodě, normálně to je vyjímka. Třeba v extra velkých nádržích, ale jinak zhruba 15-20cm. Sice je teritoriální ale vem, si, jak vypadá "pusa" přísavky. To nejsou zuby nebo tlama...takže nedokáže přímo ubližovat. Ale jinak taky souhlasím, že by měla jít do větších nádrží než je 80litrů... Já ji mám ve 160tce. Co se týče teleskopek, tak to je pravda-jsou to prasátka. Z vlastní zkušenosti :-O
09.11.06 07:55:40 blek – Gyrinocheilus
Možná by to i šlo, ale do té tvé čtyřicítky nepatří ani jeden z uvedených druhů. Gyrinocheilus dorůstá až 25 cm. Je teritoriální, velmi aktivní a délka nádrže pro tuto rybu by měla začínat někde okolo 120 cm. A ten karas je sice o něco kratší, ale její metabolismus dokáže tak znečistit vodu, že se u něj doporučuje (doporučují odpovědní chovatelé ) přepočet objemu asi 50 litrů na jednu rybu, a velmi výkonná biologická filtrace. Pravda v kdekteré akvaristice ti prodají oba druhy jako naprosto vhodné do 10litrové koule.
09.11.06 07:14:12 Soda® – Chov přísavek thajských
Je možné chovat přísavku thajskou v akváriu společně s teskopkami?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 19:44:45 • 0.75 s