23.12.07 12:44:37 Vrozubec – Re: bucliik
Asi jim dávám dostatek žrádla protože jinak by je 100% snědly kolikrát jim nasypu i granule a jen tak aby se neřeklo si zobnou a dál už nežerou a tak to pro jistotu odsaju ať není akva zaneřáděné

ale pořád si říkám že by se tam ten Oskar neměl špatně no a jinak asi začnu šetřit na akva 500l a nebo se poohlédnu po nějakém dárci
Tak to máte moc dobře vychované želvy-jednou jsem to zkoušela s malinkou rybkou a výsledek byl takový, že želva do ní kousla, ale sežrat ji naprosto nehodlala. Ale v jezírku mám ryby z řeky a ty želvy nedohoní.
Tak přeju hodně úspěchů při zařizování nové nádrže-ať se ryby i želviny mají dobře.
23.12.07 09:56:31 Vrozubec – Re: Roman
Hmm hmm hmm tak to je fajn tak to vypadá na další a větší akva s Oskary
23.12.07 09:45:39 Vrozubec – Re: bucliik
Právě že želvy nechtěj ani ty co tam mají (rybky) tak jsem přemejšlel o Oskarovi jako velké masožravé rybě na kterou si už vůbec netroufnou o filtraci nemám strach mám dost výkonné filtry jen ta velikost akva mi asi nesedí.
Ta nádrž je naprosto malá, sice oskaři nejsou extra plavci,ale kolem 140cm délky je minimum a cca od 300l výše.Spíše bych začal nad 400l.Já mám 3s od září a mají už 12cm z původních 2,5, a počítám že za rok se stěhují do velkého.
22.12.07 21:47:59 PaDa® – Re: Vrozubec
Podle mého názoru tohle realizovat opravdu smysl nemá
Ahoj, jako šťastná majitelka 3 želv si myslím tohle-pokud chceš mít krásný rybičky tak si založ spešl akvárium na rybky-osázej ho krásnýma rostlinkama aby se rybičkám dařilo a vytvořila se biol. rovnováha. U želv kytky nevydrží a i ta hromada bordelu co ze dvou želv je by rybce asi nesvědčila. Nejlepší je si rozmyslet co chceš chovat a zda akvárium nebo akvaterárium přizpůsobit želvám nebo rybkám.No a kdyby se v želvinách probudily lovecký instinkty tak tě to nebude mrzet.Jak veliký želvičky máš?
22.12.07 20:52:04 Vrozubec – 1xOskar + 2x Želva nádherná
Dobrý večír koukám všude na netu a študuji maximální bydlení pro Oskary a jelikož to jsou velké ryby tak potřebuji radu mám akva 100cm (délka) x 60cm (šířka) x 40cm (výška) a v něm 2x želvu nádhernou + 1x čichavec + jedna malá rybka v akva je dál velkej šutr pro želvy jako souš a lelikož se mi Oskar (vrozubec paví) líbí a soužití rybek s želvama které tam byly nasazené jako jejich potrava ale jelikož je krmím pravidelně tak je nežerou tak s tím není problém jsem chtěl k želvám přidat Oskara s tím že bych vyndal balvan a z polistyrénu udělal pevninu u hladiny akva a tudíž by bylo dost místa pro všechny teda myslím tím pro Oskara a dvě želvy myslíte že má smysl toto realizovat jinak filtr mám 2x Fluval jeden vnější to je Fluval 204 a vnitřní Fluval 4plus.
MÁ S TÍM NĚKDO ZKUŠENOST ?