10.11.12 23:09:05 Attta® – stavění hnízda - video
Dobrý den, nemáte prosím někdo na prodej samečka pancéřníčka kropenatého?
11.01.12 07:37:40 Zoidik® – Re: PaDa
kupoval jsem ji před půl rokem na konci června nebo v první polovině července jako cca 2-3cm velkou rybu, takže ano, bylo to ještě mládě. Tyhle dva testy bych chtěl v pátek koupit. Jak tak zjišťuji ono to měření asi fakt k něčemu bude.
11.01.12 01:45:54 PaDa® – Re: Zoidik
Velmi pochybuji, že by to zabalil jen kvůli litráži. Ta sice není optimální, ale nechcípl by proto. Je to značně odolná ryba, pokud jí máš (měl jsi) v ještě nedospělém věku, zaměřil bych se na NO2 a NO3, v dospělosti pak vydrží skoro cokoliv...
10.01.12 20:52:07 Zoidik® – Re: tillecek
za kolik peněz. zatím jednoho pancéřníčka mám, ale nedávám mu už bohužel dlouhý čas.
10.01.12 20:46:17 tillecek® – Re: Zoidik
Za jak dlouho, nebo zač? Se domluvíme.
10.01.12 20:40:03 Zoidik® – Re: tillecek
za?
10.01.12 20:35:04 tillecek® – Re: Zoidik
10.01.12 18:12:02 Zoidik® – Re: Bob66
Jj, s tím počítám. V altase je psáno 5-6ks 50litrů. Tak možná aj těch 8 by se dalo pořídit.
10.01.12 18:01:15 Bob66® – Re: Zoidik
Panda by vhodný byl, jen bych doporučil min.6ks, bude se lépe cítit v hejnu
10.01.12 17:58:26 Zoidik® – Kropenáček umřel
Dnes jsem našel mrtvého kropenáčka v akvárku

Jedná se o Nové akva. Při nákupu ryb jsem se unáhlyl a místo rozmyslu je kupoval asi jako většina neznalých ve stylu líbí nelíbí. Pokud od mé nádrže odečtu dno, kořen, kameny atd, tak jsem někde kolem cca 80 litrů, což je polovina toho co je vhodné pro spokojený pár. Mám obavu, že v brzké době můžu očekávat odchod na věčnost i druhého, tak se chci zeptat, kterého pancéřníčka byste doporučovali ke mě na dno? Ono jich je na výběr v atlase docela dost, takže se celkem blbě vybírá

Líbil by se mi pancéřníček panda. Byl by vhodný? Nějaké jiné doporučení z vlastní zkušenosti? Pokud možno aby moc neryl ve dně a dal rostlinám šanci zakořenit.
28.09.11 10:41:13 xx
Bylo v akváriu hnízdo, které by nějaký samec pancéřníčka bránil?
Čím byli krmení než se samec nafoukl?
Jak je na tom ten nemocný samec, pořád se nemůže otočit?
Máme tam mečovky, čichavce, neonky, závojnatky, paví očka, a pár krunýřovců ti jsou max. do 15cm. Tak nevim jestli by je něco napadlo a nafouklého bříška jsem si nevšiml. Měli jsme 3 samce a 4 samičky.
28.09.11 10:08:05 xx – pro: Tole
Toto nebude způsobené bojem.
Samci jsou útoční jen v okamžiku, když vyrobí hnízdo a hlídají jikry. V jiném období když v akváriu není hnízdo probíhají šarvátky následovně - samci si hlídají každý své teritorium a když se cizí samec přiblíží k jinému, oba se zastaví na místě, zavlní tělem a "zavrčí" na sebe - téměř neslyšitelné pro člověka, ale ostatní sumečci to slyší a okamžitě reagují. Obě ryby se potom vrátí na své teritorium. To je všechno.
Agresivita je zaměřená na kohokoliv, kdo se snaží poškodit hnízdo a sežrat jikry. Útočí na jakékoliv ryby, klidně si troufnou na 40 cm krunýřovce, když je to nutné. Napadají i chovatele - koušou a plivou vodu. Nedovedu si ale představit útok, kdy by jeden pancéřníček poškodil druhému měchýř.
Můj názor je nemoc. Neměl to bříško už předtím nějaké nafouklé?
27.09.11 23:30:28 PaDa® – Re: Tole
Samec dokáže být hodně útočný, takže k nějakému zranění dojít může, i když takhle špatně to asi většinou nekončí. Kolik máš těch samců?
27.09.11 23:28:53 PaDa® – Re: Mates1973
No on není pancík jako pancík, čeština zavádí, kropenatý rozhodně není žádný Corydoras

27.09.11 22:29:56 Mates1973 – Re: Tole
hojky , tak o bojích toho moc nevím ale chovám Corydory více druhu a nikdy se mi nestalo že by bojovali , vždy se krásně zlomí před samici a jde se pak lepit jikdy na sklo , a cca 20 cm čichule/ corydor to není to je tank ?? nemaš to špatně napsano ,
pokud to mněl udělano , tak zjinych přičin , Koukni pořadně jake tam máš ryby a nebo jestli si neublížil sám nějak ,
27.09.11 19:56:07 Tole® – pancéříček kropenatý
Chtěl jsem se zeptat jak drastické jsou boje pancéříčků kropenatých v době tření? ráno jsem našel samce s prokousnutým asi vzduchovým měchýřem protože plaval na zádech a nemohl se otočit? Nevím jestli by mu to mohl udělat vlastní druh případně čichavec pancéříček měl cca 20cm děkuji
Zdravím vás rozmnožil jsem pancéřníčky zlatopáse a mám takový dotaz čím mám krmit potěr po artémií. Vím že nejlepší by byly nitěnky, ale ty jsou poměrně drahé. Tak by mě zajímalo co by jste mi doporučili vy? Co třeba Cyklop nebo dafnie? Díky
jsou v novým akvárku, asi se jim nechtělo čekat do rána

Myslím že jim to přez noc sežerou ancistrusi