68 • 146 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Bojovnice » Přidat novou reakci 

Bojovnice Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4619 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.10.08 00:24:48 marsz®
Třeba se chce stůj co stůj třít a sameček se teprve seznamuje.
14.10.08 20:08:00 datura® – RE: irča
dej sem fotku, já to poznám ;-) masivní ploutve a vzájemné chování k jiným samičkách nejsou vodítka, protože co betta, to osobnost a každá se chová úplně jinak.:-D
jsou samičky, co třeba ukousaly smace k smrti a naopak hodně mírní samci - třeba můj beťák neuloví ani krevetku.
13.10.08 23:00:51 irča® – Re: datura
Už to tak vypadá, bude to samička, bradavka mi připadá dost zakrnělá a ploutve naopak velice masivní:) . Testovala jsem jí tak, že jsem k ní přelovila druhou stoprocentní samičku. A co se nestalo? Vůbec nic -žádná interakce.
09.10.08 20:57:47 datura®
určitě to bude samička. někdy jsou hodně ostré a napadají i samce. a hlavně by vedle sebe nemohli existovat s beťákem-nebožtíkem, aniž by docházelo k dost viditelným šarvátkám;-) betty jsou holt poměrně dost vnitrodruhově agresivní.
pohlaví si můžeš snadno ověřit pohledem mezi břišní a řitní ploutev, kde se u samiček objevuje bílá urogenitální bradavka. jinak i krátkoploutvý samec vypadá na první pohled "jinak":-)
07.10.08 22:36:07 irča®
no pokud žil starý beťák, tak se chovala nenápadně a vzorně:)
Tohle bylo dost drsné. Je fakt, že ten samec asi bude hodně mladý, tělo má menší než ony dvě holky. Tak doufám, že je to časem přejde, ale zatím asi nechám samci prostor aby si zvyknul.
Zatím se na sebe budou naparovat přez plexisklo odchovničky-samotky:)
Zítra tu potvůrku vyfotím, a snad se uvidí.
07.10.08 22:25:56 iblik® – Re: filipsi
"samička" je odlovená (dokonce ve svém vězení nabublala menší kopeček)
ale tohle můžou dělat i samičky
07.10.08 21:25:32 filipsi®
irča napsala.. "samička" je odlovená (dokonce ve svém vězení nabublala menší kopeček)

Asi ta jedna "samicka" bude samecek.
07.10.08 21:20:07 iblik® – Re: irča
podle mě to bude samička nebo jak umřel ten starej bettak?
ony občas chrání svoje teotorium takže tumu samečkovy dej čas tak tejden a pak je dej zasa k sobě jestli by už vylezl
07.10.08 20:18:39 irča® – Dominantní samice betty?
Ahoj akvaristi:)
Mám takový krátký příběh s ne moc hezkým začátkem...
V noci na sobotu mi umřel starý děda-beťák. V akváriu po něm zůstaly dvě mladé opuštěné samičky, tak jsem si řekla, že jak to půjde, seženu jim nového ženicha. Příroda je přeci jenom příroda a 2 pěkné samičky bez samečka....
Hned v pondělí mo do oka padl úžasný skoro celý červený crowntail. Co vám budu povídat, koupila jsem ho a těšila se, jak se bude líbit samičkám. No a to je jaksi kámen úrazu, jedné ze samiček se sameček vůbec nelíbil a nehezkým způsobem se do sebe oba pustili...
Teď se věci mají tak, že zdivočelá "samička" je odlovená (dokonce ve svém vězení nabublala menší kopeček) a sameček se bojí vystrčit nos z podkořene...

Koukala jsem na splendespower a zjistila jsem, že existuje druh betty, jehož samečci vypadají jako samičky.. do chvíle, než jsem přinesla samečka se "samička" - chovala normálně...
Tak vám nevím, co si o tom všem myslet...

Moc děkuju za případné reakce
02.10.08 19:14:16 datura® – Re: KAKTUS1010
jestli chceš do akvárka huminy, mě se víc, než listy, osvědčily olšové šištice. aktivní látky obsahují v dosažitelnější formě, než poměrně kompaktní listy, které téměř žádné neuvolní, zato se na nich tvoří výživný biofilm;-)
olšové šištice ti stačí ve velmi malém množství - do svého cca 100l akvarka jsem jich dala napoprvé "pouhých" deset a druhý den jsem měla vodu jako rum:-D takže huminových kyselin obsahují opravdu dost. (pozor na ně, uvolňují je často v průběhu několika dnů a voda stále tmavne, tudíž mě se osvědčilo, nechat je vylouhovat v kelímku od jogurtu - 500 ml a druhý den nalít vyhovující množství výluhu rovnou do nádrže.)
02.10.08 17:33:08 Sid® – Re: KAKTUS1010
Do 20 l akviška stačí 1 průměrně velký (suchý) dubový list. (Nebo 2 nebo 3). :)
Nevyvařuje se, jen se může přelít horkou vodou. :-)
02.10.08 16:32:12 KAKTUS1010®
dobry poradili mi ze je dobre vyvarit dubove listy tak som tak spravil a voda je hneda len ze ake je davkovanie prosim poradte akva ma 20 litrov
30.09.08 16:36:51 Joecz®
voda plná huminů určitě příspívá ke zdraví ryb i chuti k rozmnožování, ale splendensky se dají celkem dobře vytřít i bez nich
já osobně je používám
vyrobit se dají výluhy z různých listů atd. (z jakých se dá zjistit na netu) a nebo se dají koupit
mě se osvědčil attison betta spa
30.09.08 14:18:47 KAKTUS1010® – huminy
Ked ze som nechcel zakladat novu temu tak sa chcem spytat ze vraj je vhodne davat bettam no aj inym rybkam do vody huminy a mna by zaujimalo ci sa to da vyrobit a ak ano tak postup prosim chovam iba betty splendens tak preto sa pytam a chcem aj odchov a vraj je to velmi dobre pre male betty tak ze by som vas poprosil o postup ako to vyrobit dakujem
01.02.08 13:58:03 Nik®
V současné době se s nimi docela roztrhl pytel i u nás:-)
01.02.08 10:20:32 ufinka® – Re: Barunecka
Moc pěkná samička, barevná varieta kambodža hádám. Chtělo by to ještě podobného samečka :)
01.02.08 09:45:17 Sid® – Re: Barunecka
Pěkná rybka. :-)
01.02.08 09:18:08 Nik®
Bojovnice pestrá, samička.
01.02.08 09:17:38 Barunecka
Utíkala, ale jedna fatka není moc rozmazaná, tak zde je :)
01.02.08 09:14:04 Barunecka
Hmm, zkusim to je dosti placha, pořád utíká...

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 21:30:31 • 0.598 s