54 • 128 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Nejodolnější ryba » Přidat novou reakci 

Nejodolnější ryba Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5075 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
18.12.07 12:37:58 dvin® – Re: Ivanka
nejodolnější vůči nemocem je KROKODÝL ;-)
18.12.07 08:52:57 Ivanka
Dík za reakce. Nejblíže důvodu mého dotazu byl miro03 ;-) já nehledám, co bych mohla chovat v akva. Jak už jsem psala mám sumce a pancéřníčky a jsem s nima spokojená, jiné ryby nechci. Přesto si myslím, že podle toho, co jsem četla na netu a v knížkách, jsou ryby náchylnější a odolnější, taky to je - jak na kterou chorobu - některé druhy jsou třeba citlivější na určitý druh parazita nebo bakterie než jiný druh. Vyptávala jsem se i chovatelů a potvrdili mi, že např ancistrus může žít v dobrých podmínkách vesele a dlouho i s parazity, které by jinou rybu ( která je taky v dobrých podmínkách !) umořili.
17.12.07 17:51:09 Romy®
Myslím,že se tu vcelku zbytečně diskutuje o odolnosti ryb.Pokud dáte rybce vhodné podmínky,tzn.parametry vody,teplotu,kvalitní filtraci,vhodné a různorodé krmení...je odolná každá rybka.Sama od sebe neonemocní,vždy je na vině některý z předešlých faktorů.Nevhodně chovaná rybka,onemocní vždy.
Asi bych Ivanko začal s tím,jaké mám parametry vody,pro jaké ryby je vhodná a jak jim mohu připravit co nejlepší podmínky.Dále bych dotaz rozvíjel směrem k druhům(hodí-li se k sobě) a jejich nárokům.
Nezlobte se,ale mě Váš dotaz přijde,jako byste položila otázku-O jaké rybky se nemusím moc starat.
Většina lidí má v podvědomí,že třeba tečovec je choulostivá rybka.Na odchov ano,ale jinak je to velmi odolná rybka,která jako jedna z mála,dává svému chovateli na vědomí,že jí něco chybí.
Takže,pokud chcete odolnou rybku,dejte jí její vlastní podmínky,pak nezáleží na druhu.
17.12.07 17:22:10 bigV®
to IVanka: Chces odolnou rybu???? Zajdi k cicmoncum tam maji takovy krasny na baterky.Ty neznici ani voda z baterky smich
17.12.07 16:37:48 bunda®
Myslím že za část výpadů Ivanky mohu já. Chtěl jsem jen říct že nelze určit obecně nejodolnější rybu. Pro různé podmínky budou různé odolné ryby. Určitě i níže jmenovaný karas bude v akvárku pro terčovce strádat. V původním dotazu bylo uvedeno " Myslím tím hlavně vuči nemocem". Ten karas určitě onemocní v teplé vodě tak jako bych onenocněl já v prostředí kde se daří Eskymákům. Mám prostě rád teplo a lidi co přijmou i jiný názor.
17.12.07 16:35:23 petak® – Ivanka
nu mám paví oka a že by byly nějak citlivé se říct nedá množí se jak o závod a to je mám měsíc a nemyslím si že si každý honí ego.hlavně záleží kde koupíš rybičky v jakém je chováš prostředí atd atd.nu jinak mám skaláry a betty splendens,neonky červené a nemám problém s nemocemi.to chce si přečíst o daném druhu který chceš chovat a podle toho zařídit akvárko aby se ryby nestresovaly a aby měly co nejpřirozenější podmínky nehoním ego jen radím taky si pročítám každou knihu o akvaristice.tak at správně vybereš. ano
17.12.07 11:59:21 miro03®
Ivanka ono to neni až tak ako píšeš že niektorý napíšu kritiku na toto téma,treba brat s kludom obe stránky reakcií a nie hned poukazovat na ego.Neviem na čo ti to je vediet ktorá ryba je ako odolná ked sama píšeš že to závisí na okolnostiach a podmienkach-sama si si dala odpoved.Niekto tu napísal že ryby drahšie su menej odolné ako ryby levné-tiež,to považujem za blud.Alebo žeby si písala semestrálnu prácu na téma odlnost akvarijných rýb? hmm ahoj
17.12.07 09:37:10 Ivanka
Nechápu, co některé akvaristy, tak popuzuje na zcela normálním dotazu. Snad to, že se nespokojím s přihlouplou odpovědí,která je snad jasná i malému děcku, že se musím o ryby starat, to by asi jeden neřekl, že? smich Vůbec jsem si tu všimla, že si to mnoho lidiček honí ego a odpovídá na dotazy, tak že peskuje a obviňuje. Je to ubohoučké ale budiž. Moc děkuji těm, co vzali můj dotaz, tak jak byl a dali mi svůj typ, od toho přece fórum je ano Tak ať nám plavou ahoj
17.12.07 07:32:43 KORY® – karas
nejodolnejsi je karas ale v prirode.v akva nevim nevim. :-) :-)
17.12.07 02:52:37 redmaus®
Myslím si,že na zdejším fóru axistuje spousta záškodníku, kteří se raději ani neobtěžují vytvořit si další nick. Proto se ani nerozčiluji odpovídat na tento počátešní dotaz o nejodojnější rybce, když se učastník fóra nedokáže ani přihlásit.A na konec si vymyšlí jaká byba je nejvytrvalejší v jeho těžkých podnínkách a nepřistoupí na názory ostadních. Děkuji
17.12.07 00:43:18 marsz®
Nakoupil sem nedávno různé gupky a ty teorie o jejich přecitlivělosti se mi zatím nepotvrdily. Pancéřníčci skvrnití a ancistrusi „obecní“ jsou taky k neutahání. Bohužel ti rájovci, co mám, jsou docela přecitlivělí. Dělají se jim vředy, chátrají a pak je raději zabiji. Ale samička třeba oschla na zemi tak, že se jí vydrobily ploutve a teď nemá žádný problém, teda až na ty vředy, ale ani to jí nebrání se třít co dva týdny. :-) Jiné rybky nemám. ahoj
17.12.07 00:26:08 Rebbie®
noo, tak moji pancéřníčci nějak odolní nebyli či co :-(
16.12.07 21:05:05 Ivanka
No jasně,. že když rybě nezajistíš dobré podmínky - chcípne každá, to opravdu není třeba zdůrazňovat, myslím, že většina návštěvníků zdejšího fóra má natolik velkou inteligenci, aby toto bylo jasné spim Jse mi o to, že například gupky bývaly dřív velmi odolné, měl je každý začátečník a teď jsem z více stran slyšela, že to jde s nima z kopce. Já chovám sumce a pancéřníčky, jsou odolní, ale zase nesnáší většinu léčiv.
16.12.07 19:51:37 gekon5
Zdar. Jak už tu někdo psal, záleží na tom, v jakých podmínkách budeš odolnost testovat. Třeba nižší teplota: Hodně ryb si v takových podmínkách najde "svou" plíseň apod. Z tohoto pohledu je třeba parmička nádherná velmi odolná a taky dlouhověká, taky už citovaný rájovec dlouhoploutvý a třeba i kardinálka. Zase třeba nemusejí "rozdýchat" vysokou teplotu. Obecně řečeno samozřejmě s výjimkami: levné a běžně dostupné ryby bývají odolnější než drahé a vzácné.
16.12.07 19:44:45 rolandmynar® – Re: johan
smich :-D smich
16.12.07 19:42:33 johan® – Re: rolandmynar
to je teda diskuze=) však co taky na takový téma co? :-D :-D :-D
16.12.07 19:38:35 rolandmynar®
Já měl třeba mrtvou mečovku a nejvíc ji papal Ancík a jiné mečovky. Akara modrá si jí ani nevšimla. Tzn že Ancík a Mečulda jsou dravci smich
16.12.07 19:31:16 johan® – Re: Turok
některý ryby řerou jen chcíplý ryby :) smich smich smich smich
16.12.07 19:28:43 Turok®
co takhle zkusit toto :

vyberte rybu a dejte k ní malé paví očko mečovku a pod a ryba kerá je nesežere není dravec :-D :-D :-D :-D :-D
16.12.07 19:26:35 johan® – Re: rolandmynar
tak jo. napiš mi sem všechny druhy cichlid a budem odškrtávat dravce jo smich

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 19:11:33 • 0.57 s