9 • 24 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Další technika » Sera odkalovac bez vymeny vody? » Přidat novou reakci 

Sera odkalovac bez vymeny vody? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8269 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.12.07 17:41:13 Petr1
16.12.07 17:37:55 Sidonius – Re: Petr1
Bohužel - musím teď odjet, takže nemám čas se těmi fóry proklikávat. Ale stejně - nemohl byste mi dát konkrétní odkazy, podle čeho na těch fórech vyloučili sinice? Ať to nemusím pracně hledat. Díky! (A třeba nějaké fotky pro srovnání...?)
Jj, sinic je nějakých 2000 druhů...
V každém případě není podstatné, zda šlo o sinice nebo zelené řasy, ale že se vám daří s problémem pohnout! ;-) :-)
16.12.07 17:29:16 Petr1
Já nic neříkám ... :-) A nebyl jste sám. Ostatní se přidali a na mé námitky mi vysvětlili, že sinic je více druhů.

Ale protože se mi ta sinice pořád nezdála, vznesl jsem dotaz na zahraniční fora. Kromě toho jsem tam dohledal více podobných/stejných fotek. Viz.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/
http://www.plantedtank.net/forums/
http://www.barrreport.com/

Rada byla relativně jednoduchá - stabilizovat CO2 a přiměřeně a pravidelně hnojit :-) Trochu mi to zkomplikovala ta přestavba, kdy se vyměnily 3/4 rychlerostoucích rostlin a chvilku trvá, než začnou odebírat živiny tak, jako dříve. Ale Limnophily jsou už k hladině, ještě řeším to hnojivo. Zůstávám u Sery (ovšem cca poloviční dávky), možná zkusím pak systém Denerle, případně PMDD. Závisí to na vývoji v akva. Zatím vše dělá to, co jsem očekával.

16.12.07 16:57:30 Sidonius – Re: Petr1
Petr1: ...Sinice ani nikdy nebyla, byla pouze špatně identifikovaná fotka...
http://rybicky.net/nadrz/2523/15.jpg
Podle fotografií skutečně není identifikace řas jednoduchá... (S výjimkou některých notoricky známých druhů... ;-)) Proto by mě, Petře, zajímalo, o jakou řasu se tedy ve skutečnosti jednalo a kdo a jakými metodami ji identifikoval? :-)
Byl jsem to já, kdo podle fotek a vašeho popisu usoudil, že by se mohlo jednat spíše o sinici, než zelenou řasu. K takovému názoru mě m.j. vedlo např. vaše konstatování, že "...Není to ta, jak dělá ty hnusné povlaky, ale roste jako řasa, plave volně a na rostlinách je spíše jen proto, že se tam náhodně zachytila..." .
Bez mikroskopu a dostatku odborných znalostí bude jakákoli snaha o určení víceméně loterií, proto si také nečiním nárok na neomylnost. ;-) Škoda jen, že jsem vás nepožádal, abyste zkusil trochu této řasy vylovit a promnout mezi prsty... hmm
S něčím velmi podobným tomu, co je vidět na fotkách ve vaší prezentaci, jsem se setkal a domnívám se, že šlo o sinici rodu Oscillatoria.
Tož tak. :-)
16.12.07 16:38:28 Vip®
"Horácův zlepšováček" na odkalování http://www.horacovoakvarium.cz/moje_akvarium_udrzba.htm#odkalov%E1n%ED_n%E1dr%9Ee

-není omezen množstvím vody. Je jisté, že na mechanickou filtraci je to efektivní. Otázkou zůstává kolik bio bordelu se mu tím vrátí do akvária?! Stačí prohledat fórum, již dříve tu na to byla debata... ;-)
16.12.07 16:26:41 douda
jejda nejak se to tu zvrhlo, samozrejme ze se vetsinou odkaluje a meni voda najednou ale podle me se pri vymene vody neodstrani vetsina detritu, protoze je to limitovane mnozstvim odsate vody, pak by daval smysl odsat jen detrit poradne, aniz by se clovek musel stresovat tim kolik odsaje vody ;-)
16.12.07 14:48:56 matrix069®
Keď už je tu téma odkalovania. Videl som elektrický odkalovač-taký úplne malý ručný ponorný minivysavač. Máte ho niekto? funguje to vôbec? cena cca1600sk.
16.12.07 14:38:47 chicko®
jo tak normy sem nezkoumal, ale i těch 30 je docela dost, pokud máte potom v akva10mg/l
16.12.07 14:34:34 Petr1
No a to že máte špatnou vodovodní vodu s tim Vám vážně nepomůžu... hmm hmm hmm

Je na polovině hygienických norem. Povolené maximum na NO3 je 50.
16.12.07 14:34:19 chicko®
tak ať se daří ahoj
16.12.07 14:32:33 Petr1
No je rozdíl v datu vytvoření a datu vložení. Fotky jsem tam dal, protože jsem potřeboval někomu něco ukázat a nechtělo se mi to dávat jinam.

Jinak údaje jsou opravdu zastaralé. Správný počet ryb je opravdu 50 :-)
16.12.07 14:17:42 chicko®
No ten stav vyvozuji z fotek 9.12.2007(asi budou chybné). No a to že máte špatnou vodovodní vodu s tim Vám vážně nepomůžu... hmm hmm hmm .Jo a upřeněte počet ryb podle prezentace jich tam máte něco kolem 30...ať se daří spim
16.12.07 13:27:01 Petr1
Jak tak koukám na vaši prezntaci Petře, tak zjišťuji, že máte problém z řasou, tak pak nevím jak mne můžete něco vyčítat, když tady pracujete jenom s teorií a v praxi(u Vás) to vypadá, tak jak to vypadá.... spim spim spim

Nevyčítám, pouze upřesňuji. A druhá věc - jak víte, jaký je stav mé nádrže? V deníku píši k 27.11., že tam nemám ani řasy ani sinici. Sinice ani nikdy nebyla, byla pouze špatně identifikovaná fotka. Po hnojení se pár drobností rozjelo, zejména zelená řasa, ale to je vyřešeno také. Problém byl v tom, že růst rostlin nebyl tak rychlý a všechny byly cca 20 cm vysoké. Akva tedy bylo přesvětlené (na množství hnojiva a fosfor z výměny vody). Kromě toho, někde tam píšu, že řasa (dříve špatně pojmenovaná sinice) roste hlavně pár dní po výměně vody. Vodu neměním a mám klid. Jen pro informaci, v současné době je tam 50 ryb plus krevetky (i dvě větší Atyopsis), řasa neroste, škodlivé látky neměřitelné a NO3 okolo 12-15.
16.12.07 13:13:17 Petr1 – Re: chicko
Samozřejmě - pokud mám náladu a chuť, odsaju například místo, kde krmím, případně kam se dostanu nějak jednoduše. Většina dna mám již nedostupnou. Případně nějaké věci hladiny, zbytky po stříhání květin .. Proč bych měl do akva dávat vodu horší, než tam mám?
16.12.07 13:05:30 chicko®
Jak tak koukám na vaši prezntaci Petře, tak zjišťuji, že máte problém z řasou, tak pak nevím jak mne můžete něco vyčítat, když tady pracujete jenom s teorií a v praxi(u Vás) to vypadá, tak jak to vypadá.... spim spim spim
16.12.07 13:02:33 chicko®
No to teda nevim jestli Vy časteji odkalujete než měníte vodu(já měním 1/4 vody týdně....samozžejmě nenechávám vodu jen tak odtékat, ale odkaluji)
16.12.07 12:47:02 Petr1 – Re: chicko
Protože chceš odstranit detrit, aby se ti voda nezkazila? Třeba NO3 v akva 10 a ve vodovodu 30? Takže jen čistíš, ale vodu neměníš tak často?
16.12.07 12:37:29 chicko®
Ano tak proč nejdříve odstraňovat detrit tímto odkalovačem a poté měnit vodu- když se to spojí tak ušetříme čas palec
16.12.07 11:55:51 Petr1
tímto odkalíš detrit, ale nevyměníš vodu což je také potřeba

Nejsou odstranění detritu a výměna vody dvě samostatné věci, které se pouze často slučují do jedné činnosti?

¨
16.12.07 11:30:54 chicko®
tímto odkalíš detrit, ale nevyměníš vodu což je také potřeba a pokud se tím nebudeš hrabat do hloubky, tak určitě všechny živiny neodstraníš. Celkově tento odkalovač nedoporučuji smich

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:02:55 • 0.863 s