Nemáš třeba překrmené rybky??? Zkus je nechat den hlady a uvidíš jestli to nezmizí..
09.01.08 22:36:20 Elka® – Re: kastanek
Jasně, filtrace společně se vzduchováním a topení (teplota 25°C)
09.01.08 16:03:06 kastanek – Re: Elka
A nejakou techniku tam mas??? Nebylo zmineno...
Sííím, nevím někdo, proč?
09.01.08 07:29:33 Elka
Ahoj, taky mám dotaz: mám 60 l akvárko a funguje cca 6 týdnů. Svítím 12-22 hod a ted jsem si všimla něčeho (aspon pro mě) zvláštního: když se rozsvítí světlo, je akvárko mírně zakalené (mléčně žluto-zelené), kolem druhé odpoledne je krásně čisté a kvečeru, tak v osm, se opět postupně kalí (což pozoruju, dokud zase nezhasne... čím to může být? Nbo mám jen zakalený oči?
OK, ukecali jste mě

. To dělení na zelené/pravé a pak ten zbytek (plus uvozovky) mám ze starých příruček. V taxonomii tohohle jsem asi zaspal dobu

(...teď si ještě vzpomenout, kde všude jsem to takhle blbě napsal

...)
24.12.07 14:44:56 Horác® – Re: Saša
24.12.07 12:09:40 Sidonius – Re: Saša
Zase ty "pravé řasy"...

Ale věřím, že se to vysvětlí.
24.12.07 05:15:17 Saša® – RE: Chrostík
To co Ti tam roste bude nejspíš rozsivka (tzv. "hnědá řasa"). Zbavíš se jí, když zvýšíš intenzitu osvětlení (narozdíl od pravých řas nesnáší světlo) a dáš pozor na obsah dusíkatých látek ve vodě. Se světlem ale zase pozor, aby se Ti v akvárku nepomnožily prozměnu zelené řasy nebo sinice ("modrá řasa"). Musíš to prostě vychytat "tak asi napůl mezi nima"

.
22.12.07 10:27:43 Chrostík
Sic jsem se dočetl, že se nemusí odkalovat ihned od založení akvária, ale já jsem udkalovat bohužel musel, páč mi tam vyrostla taková hnědá sulcovitá hmota....prý řasa, kterou jsem musel odstranit.
po založeni akvária se určitě měsic nemusi měnit a odkalovat

v akvu je spouta živin a při brzký výměně může dojit ke ''katastrofě''a jinak stači 1/4 vody pak vyměnit,jinak vice najdeš v radách
22.12.07 07:45:25 Chrostík – Kolik vody?
Chtěl bych se zeptat, jak často vyměnujete vodu a v jakém množství. Já jsem včera poprvé odkaloval a vyměnil jsem asi 1/3. Není to zbytečně moc?
vylešti čočku
Mraku

skoro. Ale ted uz vidim na topitko co je na zadni stene

. Ty fotky vytvarej dojem vetsiho zakaleni...
tyy Same že bys tam mel Rákosníčka ?

takovej krasnej brčálník
Zakal prijemne ustupuje ale neni to jeste ono

. Snizeni osvetlneni na momentalnich 54W s 2h prestavkou pres poledne a zacatecni zatemneni evidentne pomaha.
16.12.07 22:31:09 Kacisek® – Re: Petr1
Už se neptám....
16.12.07 22:21:00 Petr1
Tak fajn...
Ještě jedna věc, když odsávám bordel ze dna dělám to jen hadičkou, vždycky mi příjde že už je dno čístý a ani už to nic nenasává, ale jak tam začnu lít čerstvou vodu tak se tam ten bordel zase začně zvedat od dna a je všude... Dělám něco špatně...???
Kačísku, tak hezká holka a takovéhle dotazy ...
No zkusila bych odkalovač, a pak vodu zpátky lít tak, že ji buď pomalu pouštíš po skle, nebo si dáš na dno talíř a na ten, nebo to jde přes papír plouvoucí na hledině. Pokud jde o akvárko v tvé prezentaci, tak to má malý objem, těch pár litrů odstáté vody se dá nalít pomalu po skle
16.12.07 21:39:32 Kacisek® – Re: gošice
Tak fajn...
Ještě jedna věc, když odsávám bordel ze dna dělám to jen hadičkou, vždycky mi příjde že už je dno čístý a ani už to nic nenasává, ale jak tam začnu lít čerstvou vodu tak se tam ten bordel zase začně zvedat od dna a je všude... Dělám něco špatně...???