Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.
Reagujete na tyto příspěvky
zdravím mám kancíky červenohrdly a chtel jsem se zeptat od kolikati cm jsou ryby schopné se vytrít,nebo jak to u nich je dospělost atd.díky
02.03.13 17:41:11 Slepiczka – Re: LiborSprysl
Díky za radu, teď už se nemusím divit
Nevím jak je to u párečků

, ale cichlidy jsou vyloženě uzpůsobené k tomu vytřít se krátce po sobě...je to obranný mechanizmus, pro případ, že by přišly o jikry či potěr...
02.03.13 09:46:00 Slepiczka
Můj páreček se vytřel po 14dnech po druhý (opět cca 150 vajíček), je tohle možný ?? Nikde jsem se nedočetl, že by to bylo za takhle krátkou dobu a co znám ještě jeden páreček u známích, tak tomu se to povedlo po druhé až za čtyři měsíce. Máte někdo podobnou zkušenost ??? Dík
Vlastíku děkuji za shovívavost

Profil chlapíka tázajícího jsem pravda nestudoval...věk jsem neviděl...to se teda omlouvám, ale pravda je,že toho samce je třeba koupat nejlépe v nějakém protiplísňovém roztoku (dokonce bych řekl přírodním) a on z toho snad vyleze. Ovšem s tou hygienou máš samozřejmě pravdu...
08.02.13 13:37:02 marťas2® – Re: RAP
Dobře, je možné že v akva nemám zrovna nejlepší podmínky pro kančíky i když tuto nemoc má jen samec a samice ne, ale budiš.....
Přesně tak..ta ryba dokáže přežít a dokonce se množit v takových podmínkách že hnědočeši z ghetta jsou proti nim úplné nuly
Libor sice má občas prapodivný způsob vyjadřování, ale ptá se na adekvátní informace a odpovídá vcelku srozumitelně.
Samec vypadá jak po výprasku a v důsledku zhoršeného stavu u něj propuklo onemocnění.
Mimochodem, jestli se to u něj projevilo takovým způsobem během pár hodin, nemá marťas2 v akva zrovna dobré podmínky. Nigrofasciáti jsou odolné a tvrdé ryby, které jen tak něco nerozhodí!
08.02.13 10:41:50 marťas2® – Re: romant
Dobře, díky

08.02.13 10:18:40 romant® – Re: marťas2
Měň v té karanténně velmi často vodu a můžeš přidat třeba nějkej rašelinovej výluh, jako Torben, Amazon apod.
08.02.13 10:09:21 marťas2® – Re: LiborSprysl
Dobrý den ještě něco, neberte si to nějak osobně, ale mě tady umírá kančík na nějakou nemoc a Vy mě tady zatěžujete nějakými soudružkami. A to že se Vám ten samec nezdá jako chovný, to mi je celkem jedno, protože s cichlidamy teprve začínám, ale pro mě to byl prostě samec, který je součástí chovu a je mi celkem jedno, že třeba neodpovídal všem předpisům, nebo že se někomu nelíbí. Tento Váš přístup k mladým akvaristům (je mi 13) se mi moc nezamlouvá, ale jak sem již napsal neberte si to nějak osobně, je to pouze můj názor. Marťas2

To není argument...i u lidí jsou domácí zabijačky v rodinách s dvěma, třema i více dětmi....
07.02.13 14:48:22 marťas2® – Re: LiborSprysl
Ahá

, no ale je to divné již jednou se spolu vytřeli.
Ten dotaz jsem myslel naprosto vážně...i samice hocha dovede dobít a pak už je jen krok k tomu, aby se odřeniny zaplísnily...na nějakou plíseň to vypadá a je to jev i u nigrofasciátů dost běžný, zvláště pokud nejsou ryby stejně velké a silné...On to taky moc chovný samec není, páč je to dost prcek...tak by se nebylo co divit
07.02.13 14:43:19 marťas2® – Re: LiborSprysl

Velmi vtipné.. a nevíte náhodou co je to za nemoc ?
07.02.13 13:47:00 marťas2® – Kančík - nemoc
Dobrý den, můj chovný samec, který byl ještě včera čilý je dnes nějaký divný a úplně změnil zbarvení a má na sobě nějaký povlak, nevím co to je, nevíte někdo co to je a jak můžu samce zbavit povlaku ? (zatím sem ho dal do karantény)
02.02.13 14:17:46 marťas2® – krmení kančíků
Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím mám krmit potěr kančíků, jsou velcí asi 2,5mm až 3,0mm. Děkuji za odpověď.
To se stává i v lepších rodinách...
30.01.13 15:53:27 petr25® – Re: LiborSprysl
Tak se mi nakonec vikulili ale je mi divne proc ne to 8 krat nepovedlo
No pak už zbývá jen doufat, že se to jednou povede...
Návrat do fóra bez přidání nové reakce