Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Kančík - rozmnožování; odchov » Přidat novou reakci 

Při citování původního příspěvku zdůrazněte pouze konkrétní pojmy nebo věty. Necitujte celý příspěvek !
Kančík - rozmnožování; odchov Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :pivo: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   4610 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
21.04.13 15:31:59 miloš®
zdravím mám kancíky červenohrdly a chtel jsem se zeptat od kolikati cm jsou ryby schopné se vytrít,nebo jak to u nich je dospělost atd.díky ;-)
02.03.13 17:41:11 Slepiczka – Re: LiborSprysl
Díky za radu, teď už se nemusím divit :-D
02.03.13 09:59:32 LiborSprysl® – Re: Slepiczka
Nevím jak je to u párečků smich :-P , ale cichlidy jsou vyloženě uzpůsobené k tomu vytřít se krátce po sobě...je to obranný mechanizmus, pro případ, že by přišly o jikry či potěr...
02.03.13 09:46:00 Slepiczka
Můj páreček se vytřel po 14dnech po druhý (opět cca 150 vajíček), je tohle možný ?? Nikde jsem se nedočetl, že by to bylo za takhle krátkou dobu a co znám ještě jeden páreček u známích, tak tomu se to povedlo po druhé až za čtyři měsíce. Máte někdo podobnou zkušenost ??? Dík
08.02.13 14:06:10 LiborSprysl® – Re: RAP
Vlastíku děkuji za shovívavost smich :-P Profil chlapíka tázajícího jsem pravda nestudoval...věk jsem neviděl...to se teda omlouvám, ale pravda je,že toho samce je třeba koupat nejlépe v nějakém protiplísňovém roztoku (dokonce bych řekl přírodním) a on z toho snad vyleze. Ovšem s tou hygienou máš samozřejmě pravdu...
08.02.13 13:37:02 marťas2® – Re: RAP
Dobře, je možné že v akva nemám zrovna nejlepší podmínky pro kančíky i když tuto nemoc má jen samec a samice ne, ale budiš.....
08.02.13 13:15:56 Deathbull®
Přesně tak..ta ryba dokáže přežít a dokonce se množit v takových podmínkách že hnědočeši z ghetta jsou proti nim úplné nuly smich
08.02.13 12:31:47 RAP®
Libor sice má občas prapodivný způsob vyjadřování, ale ptá se na adekvátní informace a odpovídá vcelku srozumitelně.
Samec vypadá jak po výprasku a v důsledku zhoršeného stavu u něj propuklo onemocnění.
Mimochodem, jestli se to u něj projevilo takovým způsobem během pár hodin, nemá marťas2 v akva zrovna dobré podmínky. Nigrofasciáti jsou odolné a tvrdé ryby, které jen tak něco nerozhodí!
08.02.13 10:41:50 marťas2® – Re: romant
Dobře, díky :)
08.02.13 10:18:40 romant® – Re: marťas2
Měň v té karanténně velmi často vodu a můžeš přidat třeba nějkej rašelinovej výluh, jako Torben, Amazon apod.
08.02.13 10:09:21 marťas2® – Re: LiborSprysl
Dobrý den ještě něco, neberte si to nějak osobně, ale mě tady umírá kančík na nějakou nemoc a Vy mě tady zatěžujete nějakými soudružkami. A to že se Vám ten samec nezdá jako chovný, to mi je celkem jedno, protože s cichlidamy teprve začínám, ale pro mě to byl prostě samec, který je součástí chovu a je mi celkem jedno, že třeba neodpovídal všem předpisům, nebo že se někomu nelíbí. Tento Váš přístup k mladým akvaristům (je mi 13) se mi moc nezamlouvá, ale jak sem již napsal neberte si to nějak osobně, je to pouze můj názor. Marťas2 :-)
07.02.13 14:49:40 LiborSprysl® – Re: marťas2
To není argument...i u lidí jsou domácí zabijačky v rodinách s dvěma, třema i více dětmi.... ano
07.02.13 14:48:22 marťas2® – Re: LiborSprysl
Ahá:), no ale je to divné již jednou se spolu vytřeli.
07.02.13 14:45:24 LiborSprysl® – Re: marťas2
Ten dotaz jsem myslel naprosto vážně...i samice hocha dovede dobít a pak už je jen krok k tomu, aby se odřeniny zaplísnily...na nějakou plíseň to vypadá a je to jev i u nigrofasciátů dost běžný, zvláště pokud nejsou ryby stejně velké a silné...On to taky moc chovný samec není, páč je to dost prcek...tak by se nebylo co divit ;-)
07.02.13 14:43:19 marťas2® – Re: LiborSprysl
:) Velmi vtipné.. a nevíte náhodou co je to za nemoc ?
07.02.13 13:47:00 marťas2® – Kančík - nemoc
Dobrý den, můj chovný samec, který byl ještě včera čilý je dnes nějaký divný a úplně změnil zbarvení a má na sobě nějaký povlak, nevím co to je, nevíte někdo co to je a jak můžu samce zbavit povlaku ? (zatím sem ho dal do karantény)
02.02.13 14:17:46 marťas2® – krmení kančíků
Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím mám krmit potěr kančíků, jsou velcí asi 2,5mm až 3,0mm. Děkuji za odpověď. :-)

30.01.13 17:00:35 LiborSprysl® – Re: petr25
To se stává i v lepších rodinách...
30.01.13 15:53:27 petr25® – Re: LiborSprysl
Tak se mi nakonec vikulili ale je mi divne proc ne to 8 krat nepovedlo
30.01.13 06:53:34 LiborSprysl® – Re: petr25
No pak už zbývá jen doufat, že se to jednou povede...

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/novareakce/5049?c=58929