64 • 158 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » CO2 » Výroba » Otázky k návodu na CO2. » Přidat novou reakci 

Otázky k návodu na CO2. Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6147 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
02.12.07 18:30:41 vencisimo® – Re: Martafix
protože jelikož se kapaliny odpařují za každé teploty, rádo to kondenzuje na stěnách lahve a dokonce i v trubičce, když se podíváš do trubičky, tak sem tam uvidíš kapku a ty udělaj mastnej, hnusnej povlak, toho se jednoduše zbavíš druhou lahví, záleží hlavně na výšce vodního sloupce, ani ne tak na objemu
02.12.07 18:26:33 vencisimo® – Re: Radka
podstatně to bublá tejden až tejden a půl, ale protože ty dáváš půlku droždí co já, tak ti to taky vydrží dvakrát tak dlouhou, nepřímá úměrnost(my sme to měli na začátku primy, 6. třída)
02.12.07 18:05:26 DrBolíto®
Jenom k té pojistce proti výbuchu, kup ventilek ke kolu a našroubuj ho do víčka z vrchu, aby těsnící gumička ventilku byla ven z láhve. Pokud dojde k přetlaku, ventilek odpustí přebytečný tlak a můžeš klidně spát a je to za pár kaček.

Jinak já taky bublal asi měsíc, pak jsem objevil v bazaru láhev na šlehačku za 50Kč s umělohmotným víčkem. Jako jehlový ventil jsem zvolil cenově dostupný ventil k plynové bombě cca 150Kč. Do víčka láhve jsem vyvrtal díru a našrouboval ten ventil, pokud není po ruce závitník, ventil si do plastu vyřízne sám závit a uvnitř je nutně jištěn maticí! Do láhve nacpu 2-3 sifonové bombičky a krabička bombiček 14kč mě vydrží asi 2 měsíce. (Pokud není ventil přesný a jsou potíže s nastavením, stačí rozšroubovat a jehlu pomazat silikonovým lepidlem, smontovat a jemně dotáhnout, zacelí se nerovnosti a dá se lépe regulovat.)
02.12.07 16:46:11 Martafix®
kvůli obevě ze zákalu sem to skusil dát k 15 litrovce uvidíme zítra
02.12.07 16:34:42 Radka – .
Vencisimo ,tobě to buble jen týden? coze Já bublám 3 týdny i více.Dávám do 2 l petky 1/8 kostky droždí a 1,5 hrnku cukru. palec
02.12.07 16:29:05 Martafix®
proč hnusnej mastnej povlak??
02.12.07 16:15:33 vencisimo®
no, u toho mýho návodu to taky můžeš dát na kamínek, ale míň se to rozpouští, jinak nechci strašit, ale podle tvojí fotky máš jen jednu lahev a tak asi zejtra budeš mít hnusnej mastnej povlak na hladině, jinak tý vody můžeš dát i víc(dýl to vydrží bublat)
02.12.07 16:08:58 Martafix®
tak sem to udělal podle návoda tady ne webu a kvasím do vzduchovacího kamínku protože do filtru když to dam tak je hrozně hlučnej příště skusím druhej recept
02.12.07 15:59:12 vencisimo®
Abyste si mohli udělat srovnání

(Vše na mejch 200l), připravíme si droždí, cukr, 2 2l pet lahve, vzduchovací hadičku, vzduchovací kamínek, 3 spojky vzduch hadiček. Do víčka lahve vyvrtáme jednou jednu díru, do dalšího díry dvě, zastrčíme spojky a zalepíme. spojíme lahve hadičkou a do jedný dáme i ze spodní strany víčka hadičku a na ní kamínek(víčko se dvěma dírama), do této lahve příde jenom voda na filtraci mastnot z burčáku. Druhou dírou vedeme hadičku do nasávání filtru pro lepší rozpuštění CO2(na funkci filtru nemá vliv, na ní taky bude ventilek, protože by byl průser, kdyby tam natekla voda z akva). Do prázdné lahve dáme tak čtvrt až půl kostky droždí(ta půlka je fakt už hodně a musí se vzduchovat hlavně přes noc, čtvrt až třetina v pohodě, přes noc to nevadí), nasypeme půl kila cukru a dolejeme do čtyř pětin vlažnou vodou. Láhev protřepeme a uzavřeme již udělaným víčkem s dírou. Teď už jen čekáme, za dvě hodiny to začne bublat, nejbouřlivější reakce tak na první den, proto nikdy neděláme roztok večer, ale raději ráno a dopoledne. Stačí to tak na tejden. Více svítíme, protrháváme kytky a pozorujem ryby, hlavně ancistruse(na těch je to poznat dřív než na jiných rybách, že sou přiotrávený). Přdávání CO2 neni žádná nutnost, já to udělal několikrát na jaře a teď poslední měsíc to dělam, kytky rostou mnohem rychlejc, hlavně, když člověk udělá roztok, tak už lahev neotevírat, protože kvašení je děj bez přístupu vzduchu.
02.12.07 10:53:06 Martafix®
tady je ten nákres od vencisima
02.12.07 10:44:00 Martafix®
bajo tim lepim násadový hokejky ale což napatlal jsem tam ten email tak kdyby nedržel tak tam napatlam lepidlo na hojejky to drží zuby nehty

a chtěl bych se zeptat jestli mám použít návod co je zde nebo ten co mi poslal vencisimo
02.12.07 08:53:47 Petr1
Nejsou ty silikony a emaily trochu složité? Na téměř vše v akva používám patex. Za 2 minuty nahřátý na tekutý stav, z pistole naleju/natlačím kam je potřeba (má to tuhost zhruba jako silikon v tubě) a v jakékoliv barvě a za minutu je to ztuhlé. A relativně pružné. A jdou tím i nečekané věci. Jednak utěsnit téměř cokoliv a když jsem třeba potřeboval koleno na hadici, vzal jsem trubku, přeřízl po úhlem 45 stupňů, dal k sobě do pravého úhlu a objel patexem. A drží to :-) Když trubky nešly spojit, nanesl jsem z patexu těsnící kroužek a taky ok ...
01.12.07 22:07:17 Martafix®
já to tam skusim napatlat z venku
01.12.07 22:06:38 Martafix®
jo mělo by to bejt ono akorát že je to už smíchaný v tubě a smrdí to :-)
01.12.07 21:56:52 vencisimo®
neni to náhodou takový to smradlavý dvousložkový, jak jedna složka je takovej bílej prášek a druhá je průzračná vodička a udělá se z toho taková bílá kaše a až to ztvrdne tak je to bílý hladký a lesklý a tvrdý jak šutr? tak to by nejspíš vydržet mělo(chemickej rozklad)
01.12.07 21:52:49 Martafix®
ne to se ti jenom zdá hrr jinak ten email je "po 24 hodinách tvrdý jako smalt"
01.12.07 21:49:54 vencisimo®
zkus to a uvidíš(nevim co si mam pod emailem představit, sem myslel, že to sou barvy, vanu ale akrylátem nebo laminátem či epoxidem a rozbitý talíře hážem do koše), jinak se mi zdáš moc hrrrr a když je člověk moc hrrrr, tak se věci kazí
01.12.07 21:43:58 Martafix®
to já vím ale lepidlo doma nemám vlastně mám ale zatvrdlý tak se ptam jestli by to nešlo emailem kterym se spravujou vany,talíře atd.
01.12.07 21:41:40 vencisimo® – Re: Martafix
když do toho špuntu vrazíš spojku na hadičky, tak ti stačí kapka vteřinovýho lepidla a nepovolí to ani při dalším otvírání nebo zavíraní lahve
01.12.07 21:37:31 Martafix®
y co ten svršek slepit emailem

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 20:02:40 • 0.455 s