21 • 37 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » akvarium tvaru nudle » Přidat novou reakci 

akvarium tvaru nudle Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4293 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
15.01.08 18:09:47 petak® – cjiricek
nu bych to neodpískával může to být super pro betty a můžeš z toho udělat bettaria pro víc samců vložením přepážek nuasi tak bych to vyřešil já a neodpískal tak super nápad
15.01.08 17:27:01 Martík – Re: vencisimo
díky za radu palec
15.01.08 17:25:05 vencisimo®
hadicí studenou pomalu a třeba i s přestávkou
15.01.08 14:33:35 Martík – Re: rolandmynar
Píšeš, že nasadíš hadici na kohoutek a rovnou vodu vpouštíš do akvárka - to asi taky prubnu ;-) Jen by mi ještě zajímalo, jestli vpouštíš do akva vodu studenou a pozvolně, aby se v akva ohřála nebo rovnou teplejší? :-)
15.01.08 14:23:31 Eff®
Škoda přeškoda, já se těšil na potůček.
15.01.08 14:09:59 jirkaz®
vsak jsem to taky odpiskal. ted je vyklenku umisteno pokusne 12l kytkove mini no a uvidime.... :-)
jirka
15.01.08 13:06:23 Štěpán®
Cituju sám sebe:
"Akvárium se nedělá podle police, ale police podle akvária! Akváriu je potřeba přizpůsobit zařízení místnosti! Akvárium nemá v místnosti být pátá věc podle důležitosti, ale PRVNÍ!"

Akvárium nemá být pouhá výplň skulin, plochých výklenků, atd. Akvárium není jen dekorace, ale hlavně životní prostor ryb.
15.01.08 12:51:04 rolandmynar® – Re: bucliik
Rozměr o kterém píšeš je pro malé druhy hejnových rybek naprosto dostačující a na to ses ptala ne? Co se vody týče, já měním ve dvou AQ třetinu vody. Nasaju a pustím do kanalizace, pak hadici nasadím na vodovod a napouštím rovnou do AQ. ahoj Při výměně menšího množství vody ta vodovodní není nijak nebezpečná. Jen krevetkám nechávám odstát 4 dny. ahoj
14.01.08 23:44:39 isamik® – Re: Štěpán
Podobne rozmery jsou i 40cm :-) Rozmer 160x40x30.

EDIT: o 17cm hlouky je snad skoda se bavit.
14.01.08 23:09:25 bucliik®
kdybych měla menší akvárko tak asi odstát vodu nechám, ale tahat se na půdě s barelama, kýblovat vodu do nich a pak zase ven-nene když to doteď šlo takhle tak to -alespoň v 160l nebudu hrotit
14.01.08 23:02:04 Štěpán®
isamik napsal: ... Takova pekna asijska ricka :-).
Spíš asijský kanálek! :) Říčka by to byla třeba při rozměrech dna 160*50 a výšce např. 20 cm.

Akvárium z prvního příspěvku by se asi nejlíp dalo přirovnat k okapu.
14.01.08 22:48:14 vencisimo®
vona když se mi sníží teplota o dva stupně, tak za chvíli je to zpět a rybám to taky nevadí, navíc nasávání filtru mám dole a vývod nahoře u topítka, takže se to pěkně ohřejvá a co sem se dočet, tak chvilková změna teploty tak o dva stupně jim neublíží, ale něco na tom srovnání teplot bude, ale bez odstání to dělam od začátku(i když sem to zkoušel nechat odstát) a bez problémů, jinak když je vody třeba víc jak dva kýble(lehce nad 12l), tak pomalu a s pauzama přilévám hadicí, kterou nasadim na sprchu, takže s výměnou vody ve větším akva bych si fakt hlavu nelámal, dyštak 50l soudek vyřeší i otázku odstávání
14.01.08 22:26:30 isamik® – Re: bucliik
Delam to podobne :-) Prstem to odhadnu.
14.01.08 22:25:32 bucliik®
to je fajn že jim to temperuješ.
já to udělám podle oka, aby se ty teploty nelišily moc a pak pomalu dolívám-topítko to za chvíli vytopí ;-)
každej na to má svůj fígl
14.01.08 22:20:43 Martík – Re: vencisimo
To, že nechám vodu odstát tak den, dělám už snad rok a půl a rybkám se vede dobře... :-) Napustím studenou do barelu a dám do pokoje, aby se zvedla její teplota. Nebo snad nevadí, když se vlije do akvárka voda, která má méně stupňů než ta co v akva je? Nebo jak to děláte s teplotou měněné vody?
14.01.08 22:17:12 isamik® – Re: vencisimo
Jj pul hodiny je jen proto aby se nereklo :-). Kvuli nicemu jinymu.
14.01.08 22:11:41 vencisimo®
teda já nenechávám odstát vůbec a uplně bezproblémů, jinak nechat odstátá den a pak dát do akva se mi moc nezdá, třeba už jen proto, že ta voda je jako z nově založeného den starého akva a ta asi zrovna nebude nejlepší, to už by tam moh bejt takovej ten mléčnej zákal a i hodnoty asi budou horší než u nový vody, jinak nevim jestli půl hodiny má smysl, ale jestli se lidem pak spí líp, tak proč ne
navíc větší akva snese výměnu ńákejch 20-30% určitě líp než malé, ale to už sme u jiný debaty
14.01.08 21:49:37 isamik® – Re: Martík
Ja tak pul hodiny i ke krevetkam (red cherry).
14.01.08 21:48:54 Martík – Re: isamik
Jakou chvíli tak asi myslíš??? :-) Do teď jsem nechávala vodu odsát tak den...
14.01.08 21:48:32 bucliik®
nemluvím za všechny, ale teď jsem o tom někde četla v diskuzi a docela dost lidí dává vodu čerstvou z kohoutku a bez chemie. myslím že dokonce i k terčovcům.já to tak dělám taky u 160l akva a nikdy jsem neměla problém

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:29:29 • 1.334 s