nevím co to má společného s tématem o hejnu

hodím rybu želvě a o víc se nestarám

)
04.03.08 13:09:26 lipli® – Re: katunka
Udáš je buď jako krmení pro větší ryby nebo pro začátečníky
04.03.08 12:52:16 Jurasek® – Re: Lorsson
Díky

04.03.08 12:50:33 Lorsson® – Re: Jurasek
Asi bych vyloucil zachod, stejne jako mrazak a pouzil sodovku, v sklenici a zrejme postup ten, ktery pise Sid. S tim ze pro nekoho je asi tezke oddelit hlavu od tela, tak pouzije usmrceni CO2.
04.03.08 12:39:34 Jurasek® – Re: Lorsson
Byl to jen můj nápad, proto se ptám co a jak, abych v případě, že bych to potřebovat trápil rybku co nejméně...
04.03.08 12:34:44 Lorsson® – Re: Jurasek
Nejsem si jisty v cem by tento postup mel byt lepsi nez Siduv, rozhodne bude o hodne delsi, nez kvasnicovac nasyti vodu CO2 natolik aby jsi mohl uvazovat o usmrceni.... Siduv postup je dle me daleko rychlejsi a efektivnejsi.
04.03.08 12:28:06 Jurasek® – Re: Sid
Zatím jsem to naštěstí nikdy nepotřeboval, ale napadl mne tento postup: Dát rybku do malého akvárka (10-20litrů) a zavést tam kvasnicovač. Mohlo by to takto fungovat, aby netrpěla?
04.03.08 11:09:17 Sid® – Re: Lorsson
Připojuji se - zmrazení není šetrný přístup, jak usmrtit rybku - trvá dlouho a ryba trpí.
Nejlépe je použít dekapitaci - ostrým předmětem oddělit hlavu od trupu.
A protože je v diskusích pravidelně zpochybňováno použití CO2, rád bych upřesnil vhodný postup.
Ten nespočívá ve vhození rybky do vody silně nasycené tímto plynem, ale v postupném přilévání vody s vysokou koncentrací CO2 do nádobky (sklenice) s akvarijní vodou a usmrcovanou rybkou.
V jistém okamžiku přestává rybka reagovat na dotyk - je narkotizována. Pak můžeme buďto přidat další CO2, který rybku usmrtí, nebo ji vyjmout z vody a dekapitovat.
04.03.08 10:28:25 Lorsson® – Re: stařík
No ja doufam ze kazdy akvarista tenhle problem bude muset resit co nejmene casto

myslim ze neexistuje idealni zpusob, o tom mrazaku jsem take cetl, otazka jak dlouho rybka trpi nez ji chlad uspi, urcite dele nez par vterin v sodovce..

Asi nejlepsi zpusob je ten nejkratsi, otazka je ktery to je.
04.03.08 08:53:42 stařík® – Re: Lorsson
Co se utraceni tyka, nekde doporucovali strcit rybku do mrazaku. To je rychle, zvladnou to i slabsi povahy. A alespon pro cloveka je pry umrznuti celkem prijemna smrt. Ospalost, pak prijemne sny, a uz se neprobudis

. Ja bych se asi nemohl divat na rybku v mineralce, to uz bych ji radsi klepnul.
Tereza napsala: U Já jsem zkusila... to, že jsem rybku hodila do zavařovačky, do které jsem předtím nalila trochu minerálky .. Rybka sebou šplouchla a VELMI RYCHLE to měla za sebou. Nevím k čemu přesně dojde (že by otrava CO2?, udušení?)
Presne tak, doslo k otrave CO2.
Já bych doporučila 10 teter žhavých. 3 ancistruse(samec,dvě samice) a 6 pancéřníčků drobných. je s nima legrace.
03.03.08 17:53:24 papagaja® – Re: fantasta
03.03.08 17:39:11 fantasta® – Re: papagaja
Já bych to nechal zarůst a tak 10-12 neonek, 1 Ancistrus a 5-6 Panceřníčků.
Uříznout hlavičku je sice rychlý, ale ne každý na to má žaludek. Já jsem zkusila (zatím bylo třeba jen jednou) to, že jsem rybku hodila do zavařovačky, do které jsem předtím nalila trochu minerálky(dokonce to holka měla i s pomerančovou příchutí

). Ještě jsem na to hned hodila utěrku, protože ani tak jsem se nemohla dívat

Rybka sebou šplouchla a VELMI RYCHLE to měla za sebou. Nevím k čemu přesně dojde (že by otrava CO2?, udušení?), ale bylo to rychlý. Při představě, čím si ryba musí projít cestou kanalizací o tom prosím popřemýšlejte, nejde snad jen o to nějak se té ryby zbavit, ale ULEHČIT jí trápení, ne ještě víc před smrtí ublížit...
29.11.07 20:11:16 Alofok – Re: rolandmynar
Kdo mluví o tom,že budu kapra strkat do trouby živého???
29.11.07 20:10:17 Alofok – -
Rozdrcená nebo uříznutá hlavička je jistota. Nic lepšího pro svou rybku udělat nemůžete.
kdybych si nepřečetla celý téma, a nevěděla, o čem mluvíš, řekla bych, že ses jako akvarista zbláznil