Pozerám do akvárka, kde na začiatku (cca 2 mesiace dozadu) bolo asi 40 prísaviek thajských. Teraz je ich tam ešte asi 10, ale slimákov (kotuliek) je tam požehnane. Sem a tam sa nejaká prázna ulitka najde, čo by som prísavkam thajským asi neprisudzoval.
mal som prisavku od zalozenia aq ale ako mi zahynula tak sa mi zacali robit tie krpate slimaky
prisavka je myslim naj udrzbar aq
prisavku mam len tyzden a po precitani tohto linku som si, ze odkedy ju mam, nevidim na prednom skle vajicka slimakov. ci je to prisavkou neviem, ale doteraz ich tam bolo vidiet pravidelne
09.04.08 22:54:25 šary
Přísavku thajskou nemám, ale dva kousky mřenky pakistánské a od té doby, co jsem je zakoupila mám po šnecích. Jediní, kteří zbyli, jsou tři dospělé ampulárky.Mladí jedinci byli zničeni - do jednoho a zbyly jen prázdné ulitky.
07.04.08 23:06:19 Killer® – Re: Yirka
šneky likvidujou asi všecky mřenky..nebo zatim sem neslyšel o žádný, která to nedělá. V obou akvárkách s přísavkami trvá stále stav, že šneci buď nejsou (v šedesátce) nebo je vidím jen velmi vzácně (Asie - 300 l) a to vidím většinou jen levatky..okružáky nevídám..dál vídam piskořky. Takže já si myslím, že přísavky jen žerou vajíčka - max čerstvé mladé..tím že jsem vždycky šneky zkrmil tlamovcům,tak jsem zařídil nynější stav asi..v tom 300 l akvárku jich bylo snad 8 a všecky co tam sou maj taky kolem 10ti cm. Zatím jsou naprosto bezproblémové a v akvárku neni řasa - teda kromě rezsekaný řasokoule, navíc se zdá že ta řasa která tvoří tu kouli mi začíná růst i na kameni, jinak žádná exploze řasy zatím naštěstí neproběhla
07.04.08 21:58:05 Yirka® – Re: sportsmen
Přísavka thajská je opravdu na rostlinnou potravu a nelikviduje všechny řasy, doporučuji doplnit o parmičku černopruhou. Šneky likviduje vedle zmíněné mřenky nádherné také mřenka pákistánská.
07.04.08 17:01:19 Janica® – Re: sportsmen
Mrkni do atlasu.
07.04.08 16:52:38 Marki – Re: Killer
07.04.08 16:47:22 Janica® – Re: sportsmen
Přísavky thajské nejsou na šneky ale na řasu. Pořiď si raději např. Mřenku nádhernou.
ahoj mam dve prisavky thajske v 380l akva a sneky tam mam premnozene stejne. je pravda ze tam prisavky mam jen asi 3 mesice ale zatim se nic nedeje. mozna ze az budou starsi ze se neco zmeni zatim maji velikost cca 10cm. jen pro doplneni me akva je rasou porostle docela dost hlavne na anabiasech tak mozna ma dost potravy a neni ke snekum agresivni ale nikde jsem necetl ze by tahle prisavka mela byt na sneky nejak vysazena. treba se casem ukaze ale myslim ze to spise byla u tebe nahoda.
Oops, a já myslela, že je to jenom jinej název pro Ampulárku

. Tak to se teda omlouvám...
26.11.07 19:49:58 fantasta® – Re: Dinamit
Pozór neplést přísavky s ampulárkama! Přísavka je ryba
O letošnch letních prázdninách jsem musela svěřit akvárko rodičům, takže překrmovali rybičky, nevyměňovali vodu, atd. Proto se mi tam přemnožili okružáci neskutečnym způsobem. Sežrali vše, na co přišli

. A to mám v akvárku ampulárky 2. Tak nevim...
26.11.07 18:58:05 Killer® – Re: fantasta
Tak to je fajn..sou mi celkem ukradený,alen mi vadí jejich invaze jako mam teď v největšim akvárku..tam prostě jich je mrtě..
26.11.07 18:49:50 fantasta® – Re: Killer
Fakt je, že od doby co tam mám přísavky už nedošlo k invazivnímu přemnožení okružáků, ale ustálilo se to na určitým počtu. Takže na tom asi něco bude.
26.11.07 18:42:48 Killer® – Re: fantasta
díky za reakci..ptám se na to protože chci zjistit jestli je to náhoda nebo ne..
Mám v nádrži čtyři přísavky a asi 50 okružáků. Bohužel mám asi moc tolerantní přísavky, protože okružáci si vesele vegetují dál.
26.11.07 16:24:02 Killer® – Máte přísavku thajskou?přísavka vs. plži
Doufam,že se do diskuze zapojí jen ti,kdo mají z přísavkou z kušenosti,nechci se bavit o vyčtenejch věcech

.
Měl jsem dvě akvárka zamořené šneky a přidal jsem tam přísavky, protože mam vyzkoušený, že okružáci se přestanou rozmnožovat ve chvíli kdy neni potrava nazbyt.Navíc dospělí okružáci mi nežerou rostliny, žerou to jen jejich mladý čerstvě vylíhlý. Četl jsem o přísavce thajské jak je agresivní na všechno co žere stejný zdroj potravy jako přísavky. Nevím ale jestli to platí i na šneky.Taky by mě zajímalo jestli přísavky žerou vajíčka šneků. Protože v obou akvárkách během měsíce vymyzeli šneci.Prostě je náhoda když jednoho uvidim. Taky je možný že jestli do nich opravdu ryjou tak se jen schovávaj do substrátu..
Máte někdo v akvárku s přísavkama plže?