suhlasím s Václavom,no musí sa i nájst príčina aby sa jej vyvaroval ale myslím si že akvárium-hodnoty rozhádzalo to pridávanie co2.
dávkoval jsem co2 takže to bude asi tím protože před dávkováním bylo ph nad sedm...
25.11.07 18:33:41 vaclav® – Re: Turok
Jestli jsi nedokázal změřit UT tak ti doporučuji přisypat jedlou sodu aby jsi ji dostal aspoň na 3.
Máš velmi nestabilní vodu a tvoje Ph může klesnout hodně dolů. Pak je konec s akváriem, otrávíš ryby i rostliny.
no nehadal bych se tady o testech podle mne je to počáteční stádium bakteriálniho rozpadu ploutví, ale ať poradí zkušenější
sera prodává easy test 5in1 a merá 5hodnot ph,no2,no3,uhličitanovu tvrdost a celkovu tvrdost.Je ich v balení 50 kusov stoja okolo 300 až 350 kč,jedine na test ph zle meraju porovnával som s inými testmi a elktronickým merákom.
nenapsal protože na tohle nemám testy.
ešte si nenapísal hodnoty no2,no3.Tie su tiež dvoležité.
ph mezi 6,3 až 6,5 a uhličitanová tvrdost se nedala změřit

))
ešte zmeraj hodnoty vody celkovu tvrdost,uhličitanovu tvrdost,ph,no2,no3.
krmení mražené dafnie, cyclops, a pak sušené krmivo vločkové různé druhy

pridaj hodnoty vody a čím krmíš,na bakteríálne onemocnenie to nevypadá,tipujem skvor že je to vodou alebo nedostatok vitamínou.
když už je řeč o skalarách ví někdo co je tohle??? viz foto..
mají to zhruba už 2 až 3týdny.. střídavě se to zlepšuje
ryby se neotírají o kameny ani jinou dekoraci normálně plavou, akorát že některé skaláry mají takto rostžepené (okousané?) ploutve
No jo koukal jsem na svoji akaru a ona má na ocase taky takovou bílou tečku, ale má ji už hodně dlouho.
23.11.07 16:01:11 Lucie
doufám, že máte pravdu, že je to pigment. Byla by škoda přijít o rybky, i když krupička by se měla no problemo vyléčit ne? dám ještě vědět, jak to dopadlo. mějte se a děkuji
je to pigment,alebo ako u človeka materské znamienko, maju to i terčovce i iné cichlidy,mali to i kančíky ked som ich ešte mal.
Vypadá to na všech stejně. Taky bych tipnul pigment.

Samozřejmě ale rybky sleduj.

Hodně zdaru
23.11.07 14:07:33 Lucie
ne ne, to vím, že do nového akva se nesmějí dávat hned rybičky... akvarium jsem koupila již starší zaběhnuté i s rybičkami
Sázím proti krupičce, tipuju pigment.
Zatím bych nějak nezasahoval, jen bedlivě sleduj.

Kdy jsi ho koupila a kdy tam dala vodu a kdy ryby?

Nejsou v novém akva v čerstvé vodě?