23 • 57 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Kolik Echinodorusů ?? » Přidat novou reakci 

Kolik Echinodorusů ?? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   176 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
09.01.08 19:30:08 chinodorusy bleherae
Chrostík napsal: Ahoj, právě zařizuji akvárium a chtěl bych se zeptat, kolik Echinodorusů mám koupit do začátku, když mám plochu aq 180x50cm. Akvárko by mělo být zaměřené na J.Ameriku. Chtěl bych tam mít hlavně ty Echinodorusy.
Díky. CH.
14.11.07 21:10:32 Chrostík®
Tak to ten svůj seznam asi budu muset hodně přehodnotiti proto, že tam chci mít i jiný rostliny. ;-)
14.11.07 21:05:12 vaclav®
Rostliny držím drobet na uzdě a starší listy otrhávám, jinak by se mě jich tam vešla jen třetina. :-)
14.11.07 20:10:33 Horác®
Souhlasím s Václavem. Jen pro ilustraci, takhle vypadá E. bleherae, když se mu daří :
http://horacovoakvarium.cz/XXFG_akva2006-10-16_s230_900pix.htm
Tohle akvárko má půdorys 170x50cm, koukni kolik místa zaberou pouhé tři větší echinodory (E. bleherae, cv. Ocellot red a green):
http://horacovoakvarium.cz/XFG_akva2006-10-16_s264_n7u0z1.jpg (ty oceloti jsou zrovna vosápaný)
14.11.07 19:33:07 Chrostík®
Kouknu a okouknu ano
14.11.07 19:13:26 vaclav®
Tak tolik se ti jich tam určitě nevejde. Některé bych vyřadil. Jinak se můžeš podívat ke mě většinu jich mám, nebo jsem měl. :-)
14.11.07 15:39:19 MiHl®
neboj, ve fóru se nedává hodnocení, my budeme shovívaví ;-) já totiž taky vůbec neumím kreslit
14.11.07 15:39:01 Kolco®
Těžko říct,jak nakonec,malý 10cm vysoký amazonikus vyroste.Hodně záleží na podmínkách.A ty jsou v každé nádrži jedinečné.
14.11.07 14:44:26 Chrostík®
Díky moc. Jestli se nebudu za svůj výkres stydět, tak to sem dám.....ale nevím, nevím? :-D
14.11.07 14:41:35 MiHl®
jestli je to jen hrubý výběr, tak to pak jo... ten počet druhů mě poměrně vyděsil, ale zas na druhou stranus u takhle velkého akva nemám zkušenosti ani představu (tiše závidím, mě by s tím doma asi všichni vyhodili sad )
u mě ten quadricostatus roste dobře i když je v polostínu od jiných kytek (nevýhodou je, že velice chutná krunýřovcům, takže když se nekrmí zeleninou, je pak jak cedník)

až si to nakreslíš, tak to třeba vyfoť a vlož fotku sem
14.11.07 14:35:00 Chrostík®
To byl jenom hrubej výběr. Zkusím to ještě doladit tím, že to nakreslím. Koupit ty co rostou u dna, to je dobrej nápad! ano Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli nebude těm u dna vadit, že jim ty vzrostlejší budou (trošičku) stínit. Jinak díky moc za radu. palec
14.11.07 14:26:24 MiHl®
tak to je na můj vkus docela dost druhů rostlin... (v přírodě jich je většinou více kusů od méně druhů) ...všechny hlavně velké... moc menších na dno tam nemáš... možná bych nějakou škrtnul a místo ní dal třeba ech. quadricostatus (chceš-li hlavně ty echinodory),který neroste moc nahoru a u dna toho bude víc. Máš hodně velké akvárko, a popravdě moc mi nejde si toho už tolik představit. Určitě doporučuju vzít tužku a papír a v měřítku si nakreslit kam která rostlina přijde (přibližnou velikost najdeš v atlase).
14.11.07 14:06:38 Chrostík®
MiHl : Tak jsem si vybral: Echinodorus horemanii - red, apart, ocelot (red i green), angustifolius, amazonicus, argentinensis, beauty red, bleheare, cordifolius, inpai, leopard, macrophyllus, marble queen, osiris, rosaefolius, scaber, schuleri, subulatus, muricatus, tenelus, major, indian red, red flane. Nevím, jestli jsem to vše napsal tak jak se to psát má. ;-)
14.11.07 09:46:01 Chrostík®
X-) :)
14.11.07 09:00:59 Nik® – to Chrostík
Nepřesvědčil jsi mě, že nejsi úplný začátečník:-D Myslel jsem to v dobrém X-).
14.11.07 06:45:59 Chrostík®
Pro Nika: S čím jsem tě nepřesvědčil? S tím, že mám doma ty pidiakvárka, budoucí karantény?....můžu ti je vyfotit ano . Nebo s tím, že nejsem úplně až tak začátečník?..... no, tak to asi v porovnání s ostatníma jsem, doma jsem choval zatím jenom ryby, které žijou u nás ve volné přírodě. A ještě něco NIKU, přesvědčovat jsem nikoho nechtěl, ono by to asi ani nešlo, protože já o akvaristice vím kakt úplný nic (zatím). :-D
13.11.07 23:38:32 Sidonius
Já mám pochyby, že 10-20 otíků něco uhlídá v tak velké nádrži... :-O A to píšu přesto, že mám tyto rybky rád. Ale jejich význam je jednoduše placebo... Nebo jinak - v akváriu prostém řas jsou dobrými pomocníky v boji proti řasám. :)
Co SAE?! ;-) :-)
Teď zakládám jistému člověku akva. S rostlinkami. Zatím je v něm trochu vody, malý honič vody (filtr), topení, pár kamenů, kořen a velká vrstva křemičitého písku cca 2-5 mm ...
Několikrát se mě zeptal, jestli toho písku není zbytečně moc. hmm Tak jsem mu potvrdil, že je. A to je všechno, co jsem s tím udělal. :)
Na písku nešetřte! ;-)
13.11.07 23:26:32 wladys®
....Zítra jedu pro štěrk, kytky a vodu nechám asi na prosinec...

Tak dlouho ti ty kytky bez vody nevydrží. :-P ;-) Kup kytky,zasaď rostliny ,napusť vodu,spusť filtraci a světlo...a po měsíci můžeš dávat ryby.

Nemyslím si,že je takhle velké akvárko pro začátečníka moc velké sousto.Spíše naopak.Držím palce a ať plavou. ;-)
13.11.07 23:24:38 Nik®
Tak to zase až takový začátečník nejsem. Akvárek kolem 10 - 20 litrů mám více, ale až na dvě jsou prázdná. V těch napuštěnejch mám ježdíky a okouny na candáty a okouny ;-) .
moc jsi mě nepřesvědčil:-D ;-)
13.11.07 23:22:22 Rebbie®
Bych se bála dát otíky do málo zajetýho akva... ne? Mi ted nepřežili ty přelovy :-( tolik mě to mrzí sad

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 15:16:01 • 0.447 s