19.12.08 13:42:39 Vocko88® – čím očistit
Čím mám očistit břidlici-sehnal jsem ji ze střechy(majitel o tom ví

a přemýšlím, čím jí vyčistit. Četl jsem tu, že to někdo dělá Savem-není to moc drsné? Sava se bojím...Napadla mě sůl s vodou nebo mýdlová voda...
09.12.08 18:24:00 RAP® – Re: Martin
09.12.08 15:13:32 Anče® – Re: Martin
Najed si na záložku rady - pozadí pro menší akvaria, je tam moc pěkný návod.
09.12.08 13:22:31 Martin
Mam nekolik kousku bridlize ze strechy. Co se s ni da v akvarku delat. Akvarko 120x40x50 Puvodne jsem ji chtel pouzit jako pozadi ale nevim jak ji pridelat. pouzivate to i na dno? Pokud ano co s rostlinkama?
Mám jen tu ze střechy a je v pohodě. Sem tam proděravělá od hřebíku.
Tak mám podobný problém se sehnáním břidlice-okolí Ústí n. L. A ještě dotaz-nevíte, zda je vhodná břidlice ze střechy-tu bych mohl sehnat, ale bojím se, jestli není něčím napuštěná nebo tak.
17.11.08 20:30:26 Anče® – Re: Fylli
Ptej se starousedlíku, nebo zemědělců ti mají celkem dobrý přehled.
17.11.08 20:06:14 Fylli
ahoj

nevítě někdo kde v okolí chomutova sehnat břidlici? děkuju
Z toho potoka co teče z Velemína do Žernosek?
Na mapě mi to ukázalo Milešovský potok, děkuji za tip a jakmile bude trochu lepší počasí, určitě se tam podívám.
Já si beru břidlici (tedy bral) z Opárenského údolí. Kdybys nevěděl kde to hledat, tak je to mezi Malémi Žernoseky, Litochovicemi a Velemínem. Nejlepší je to přímo v Opárně. Je tam střelnice a tam sem si to přímo bral z potoka. Je to dobrá krajina, najde se zde hodně věcí, které se dají použít do akvária...
Je tu prosím někdo z okolí Chomutova, Mostu, Loun, Litoměřic (nebo tak nějak podobně) a dovedl by poradit kde se tu dá najít břidlice?
Prosím neříkejte, že všude v lese, jsem celkem vášnivý houbař a rybář, takže lesy mám docela prošlé a okolí řek taky a nikde jsem na nic nenarazil.Třeba jsem špatně hledal (ono když člověk stojí uprostřed řeky a muškaří, tak moc na břeh nevidí

)
Potřebují přímo místo kde víte, že se opravdu dá najít.
děkuji za radu
21.03.08 16:55:58 Rigo
Nevite kde se dá sehnat břidlice na rakovnicku a okolí?
Počkaj mesiac,bude sa príroda prebúdzať,všetko bude nádherne bledozelené, krásny výlet a neber to ako prácu.A ešte bridlica zadarmo,máš na benzín.Ja som sa previezol z Bojníc,myslíš, že je to blyžšie.A to som išiel len podla názvu Břidličná.
styv: Břidličina to je od okresu Břeclav nebo Brno venkov fakt mega dálka. neco blizsiho, dik

Hoď si mapu napíš Břidlična a v pravo je lom,krásne ho vidno na leteckej mape.Osobne ma pustili z autom nabral som si pláty veľké 60 na 80cm a menšie. Bolo to pred fajrontom v piatok, Tatry boli odstavene.
ja si přivezl břidlici s Jizery od Turnova asi 50 kg pekna neni ostra jizera dokonale zaoblila
11.03.08 17:49:37 Povalec® – Re: Toony
A co obchody s "prirodnim kamenem"? Zrovna vcera jsem nekde za Pocernicema koukal na platy tak 1,5m na 1m (cena od plochy), ale meli tam i normalnejsi rozmery (cena od kila, myslim 1kg / 35kc). Cloveku sice pripada bridlice v obchodech draha, ale kdyz pro ni nekam pojede, tak zas propali hromadu benzinu/nafty, ale zas se projde prirodou...
dalik: tak mi porad nejaky les v okresu Břeclav nebo brno venkov s cernou bridlici, rad si udelam vylet. sem v lese furt, ale po bridlici ani tuk
11.03.08 17:09:13 dalik
kdo si kupuje břidlici je blázen. Lesy jsou jich plné a v obchodě za o chcou nehorázn prachy. Včera jsem si dovezl asi 30 kilo ale dalo mi to hodně práce ani pincek mi pořádně netáhl..