25.11.08 12:23:10 pavel21 – Re: HONZA
pokud je to kvalitní výrobek, je na jeho technickém štítku provozní teplota. Obvykle bývá kolem 50°C
25.11.08 11:27:49 spooky® – Re: HONZA
Elektromagnetický ventil mám tiež v CO2 sete a tak isto hreje jak prasa. Je to normálne, dokonca na to upozorňoval predajca v návode k setu.
Taky mám ventil 24V včera sem ho zapojil, a cca za 2 hodky se pěkně ohřál, ruku na něm udržim tak vteřinu :( Teď bude zaplej sám doma až do večera tak doufám že nic nevyvede... Někde tady psali, že by stačilo trochu snížit napětí cca o 2-3V a mělo by být vše OK, taky sem se říkal, že by bylo řešení přidělat nějakej menši chladič na tu mosaznou armaturu??
krátkou dobu dosti zahřeje
Co je to dost. Elektromagnetická cívka ventilu se ohřívá pracovní teploty jsou podle typů 40 až 50 stupňů Celsia. Lze to lehce poznat pokud při dotyku prstem vyržíš na cívce bez problému je tepolta pod 60 stupńů, pokud okanžitě ucuknež je vyší zkontroluj napětí cívky a zdroje.
Dost-u mňa je to keď udrži š na nom ruku,ale proste cítíš že je to fakt teplé. cca myslím tak do 50 stupňov. a to je v pohode.Myslím že nikdo to nemerá teplomerom.
11.11.07 18:34:17 včelař® – teplota
krátkou dobu dosti zahřeje
Co je to dost. Elektromagnetická cívka ventilu se ohřívá pracovní teploty jsou podle typů 40 až 50 stupňů Celsia. Lze to lehce poznat pokud při dotyku prstem vyržíš na cívce bez problému je tepolta pod 60 stupńů, pokud okanžitě ucuknež je vyší zkontroluj napětí cívky a zdroje.
11.11.07 18:13:03 Honza
To mě docela uklidnilo, že se nezahříví jenom mě.
Díky H.
Mám ELEKTROMAGNETICKÝ VENTIL od Rataje a taky se dost a dost zahřívá.......zatím jsme nevyhořeli.....
Pokiaľ viem-nie z CO2 ale zo vzduchových rozvodov u nás vo firme(je tam veľa el.mag. ventilov-24V) tak sa naozaj dosť zahrievajú. Takže neboj,podľa mňa je to ok. (samozrejme,ak sa Ti už neroztápa úplne

)
11.11.07 17:21:29 HONZA – ELEKTROMAGNETICKÝ VENTIL
Ahoj, dnes jsem dával dohromady mou sestavu na hnojení CO2 a zjistil jsem, že když zapojím do sítě elektromagnetický ventil, tak se za poměrně krátkou dobu dosti zahřeje. Chtěl jsem se zeptat, zda-li je to normální, nebo jestli jsem koupil nějakej zmetek?
Děkuji H.