tak dneska v noci se tý nemocný narodily mladý. Nevim jestli je můžu dát do akvárka, abych nenakazila ostatní rybky. Poraďte prosím.
Obnovuji toto téma, abych zbytečně nezakládala nové. Mám totiž podobný problém. V akvárku mi plavou paví očka, dva šneci a dva krunýřovci. Dneska jsem si všimla, že jedna samička má vykouslou ocasní ploutev. Vůbec netuším, čím to může být, protože včera byla ještě zcela v pořádku a dneska ráno, když jsem je krmila, tak jsem taky nic neviděla. Nejeví žádný příznaky nemoci. Tak nevim, jestli je to tim, že jí někdo napadnul, nebo jestli je doopravdy nemocná. Projistotu jsem jí dala stranou. Fotka je bohužel trošku rozmazaná, nechce se nechat vyfotit

, snad je to zní vyditelné...
18.11.06 18:50:40 gerrik – tetry
Pokud to není plíseň, tak to dělaj tetry, jsou agresivnější. Přišli do aqua jako poslední, před tím problémy nebyli.
18.11.06 18:33:40 Hajná® – Chybí kus ocasní ploutve
Myslím, jestli ti to nedělá některá mečovka, mám 4, ostatních ryb si nevšímají a pak najednou jeden samec začne honit paví oka. Také mi u nich vykousl kus ocasní ploutve, zkoušel to i na ancistrusy a pak je zase kolik dní v pohodě. Dělá to pouze ten jeden, ten největší. Sama nevím proč.
18.11.06 17:18:56 gerrik – to realista
To si děláš prču, ne? Nechceš do vlády?tam jsou taky chytráci na dálku. Rybky jsou v poho, žerou, dokonce před pár dny i rodili mladý. Tak nevím...

koupil jsem Multimedical, pro jistotu, jestli to bude horší.
18.11.06 13:45:39 ® – 100%
Na sto procent jsou to ty equesky.Se v tom vyžívají.

17.11.06 22:27:31 ® – ocasní ploutve
Osovbě bych z toho podezříval ty Tetry krvavý, Mají k tomu často tendenci okusovat jiným rybkám ploutve, zvlášť když jsou v malém počtu. Kolik jich máš?
17.11.06 21:44:51 realista – chibi kus ocasni ploutve
podle me sis vybral naky rybi a nevedels jaky podle toho co rikas tak trpi a ja ti radim tohle vem si gumovou rukavici drat elektrickyho vedeni a ponor ho do vody nastuduj si nakou knihu a kup si novy rybicky

17.11.06 17:41:03 Xantis® – očka
já jsem měl taky paví očka-4samečky a požrali se mi mezi sebou a taky to začalo ocasní ploutví.
17.11.06 09:06:07 gerrik – Ploutev
Mám neonky, přísaváka, sumečky, paví oka a tetry krvavý. Je fakt že ty tetry mám nedlouho, a před tím problém nebyl.
jake dalsi rybky tam mas ? aby ti je nekdo z osazenstva neokusoval

16.11.06 16:40:28 Gerrik – re
Jak náznaky, vždyť povídám že mají jakoby vykouslé ploutve. Navíc to má teď i jedna neonka. Jsou v pohodě, žerou dobře.
lieky zatial nedavaj, ostatne rybky su v pohode nie? ked ich budes krmit tak sleduj tie pavie ocka ci maju chut do jedla, ak hej tak je dobre. a inak nepozoroval si nejake naznaky na tych chvostovych plutviach?
16.11.06 12:07:10 Gerrik – Chybí kus ocasní ploutve
Ahoj, od včerejška pozorují u pavích oček, že jim jakoby chybí kusy ocasních ploutví. Rybky jsou čilé, žravé. Chybí to pouze vzadu, a pouze u oček.Ostatní rybky - mečovky, sumci, neonky - OK.. Nemůže to být třeba ze rvačky, žádnou jsem teda nezpozoroval. Mám pro jistotu nasadit léky?