72 • 173 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Malí čevíci ve vodě, podivně zbarvený čichavec » Přidat novou reakci 

Malí čevíci ve vodě, podivně zbarvený čichavec Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5382 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
28.11.07 18:57:08 Gupák®
cerviky ve vode teda nemam
28.11.07 18:56:29 Gupák®
ahoj ahoj zdravim....presne jak je ten cichavec na tej fotce tak mi takle ztmavnul cichavec akorat je to na jedny strane hlavy....nevite co to teda je?
04.11.07 15:25:40 Johnny5® – červíci
Je možné, že to jsou nitěnky, já kyž jsem si koupil v akvaristice řasovou kouli (to jsem ještě nevěděl o tom, že by se rostlinky měli oplachovat v roztoku než se vloží do akva - díky tomu to tam zůstalo), uložil jsem ji na dno akva a za pár dní kolem začaly lízt takový žížalky - nitěnky, asi byly schovaný pořád v tý kouli a ještě pořád teď mi občas nějaká vyleze - takže se v tom i množí. Ryby si s nimy ale poradí... ahoj
04.11.07 13:07:28 rolandmynar®
Napsal jsem to jen jako možnost o které jsem se dočetl. Nikdy jsem to naštěstí in natura neviděl.
04.11.07 12:54:57 R@dek
Každopádně ten červík byl v té vodě hodně pohyblivý. Takovým zvláštním kroucením se pohyboval a to dost cíleně. Snad by parazit mimo tělo ryby nebyl tak čilý.
Na druhou stranu při zakládání akva - asi 3 měsíce zpět mi 4 mečovky přišly pryč a průvodní symptomy napovídaly nějaké hlístici - nadměrně pohublé tělo, dlouhé vláknité bezbarvé výkaly, následně zkřivená páteř, nechuť cokoli pozřít. Po několika dnech v karanténě po zpozorování podezřelého stavu ryba vypadala tak, že sem ji raději utratil, než abych ji trápil.
04.11.07 00:09:52 rolandmynar®
Nechtěl bych strašit, ale existuje červík, který je něco jako hlist nebo tasemnice, akorát to napadá rybky, a ten je ale vidět jak trčí rybkám z řitního otvoru. Mrkni na to, neboť to jsou dost nebezpečné potvůrky. Nemohl sis tam něco zavléct třeba novou rybkou, nebo šnekem, nebo rostlinou?!
03.11.07 20:02:28 R@dek
Vaclav: Zkusím, díky moc za rady. Je fakt, že ti čichavci mi spásli nejednu rostlinku.. X-)
03.11.07 19:54:10 vaclav®
Přidal bych při každém krmení aspoň špenátový protlak smíchaný z kusem nějaké ryby.(na jemno nakrájené). Kupuji tu nejlacinější mořskou. Ryby se přestanou zajímat o rostliny. :-)
03.11.07 18:55:01 azalka®
A co sušený, např. dafnie? Můj největší čichavec modrý je taky jak panda. :-O A nemyslím si, že bych krmila jednostranně...
03.11.07 18:11:55 vaclav®
Jestliže krmíš jen jednostranně suchým krmením působí to negativně i na ryby. Chce to drobet změnu. Sežeň si živé krmení nebo mražené. :-)
03.11.07 18:05:25 R@dek
A s těma nitěnkama těžko říct, jediné čím sem kdy krmil jsou gramule nebo vločky. Max bych si je mohl dotáhnout s rostlinama....
03.11.07 18:03:57 R@dek
Jo fotku sem vkládal i poprvé (sice jen z MT), nevím, proč se nevloží :(
03.11.07 17:33:54 vaclav®
Pokud jsou červení tak jsou to nítěnky. Jak se ti dostali do akvária musíš vypátrat sám, ale je to dobrá potrava pro ryby. Vydrží v akváriu hodně dlouho. Když jsem s nimi přestal krmit byly ve dně několik dalších let až výměnou dna skončili. :-)
03.11.07 17:27:27 2david
co fotka? takhle těžko říct....
03.11.07 17:20:26 R@dek – Malí čevíci ve vodě, podivně zbarvený čichavec
Ahoj,
dnes sem při výměně vody našel ve vodě malé červíky - asi 5 až 10 mm dlouhé, tenké tmavší (načervenalé barvy). Dokáže mi někdo poradit co to může být? Jestli jen nějaký neškodný prazit, nebo třeba hlístice?

Může to mít souvislost s podivným zabrvení jednoho mého čichavce modrého? viz fotka. Čichavec se chová normálě, ale ta barva se mi prostě nezdá, občas ztmavne celý. Je takhle zbarvený cca týden, dříve byl celý světlejší

Začínající akvarista. Akva 60 l., smíšené - vždy párek ryb: black molla, paví očka, čichavci, anicitrusi. Krmím vločkama.
Za rady díky

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 20:48:35 • 0.775 s