16 • 51 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Bojovnice x Paví očka » Přidat novou reakci 

Bojovnice x Paví očka Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4610 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
30.01.08 13:57:33 MaryFee
Samec Samice
Samec Samice
Odchov: 26°C - Menší nádrž, libovolně osazená, popřípadě i bez písku, doplněná plovoucími rostlinami. Pro úkryt samičky před samečkem je dobré vložit do nádrže kameny. Voda měkká až středně tvrdá. Sameček staví na hladině pěnové hnízdo, pod kterým dochází k výtěru. Jikry spadlé ke dnu sameček posbírá a vyprskává do pěnového hnízda. Samička mu někdy pomáhá, občas také jikry potají požírá. Po tření samičku odlovíme a snížíme sloupec vody na 15 cm. Sameček pečuje o jikry sám. Potěr se vylíhne za 24 hodin a za 3 - 4 dny po jeho rozplavání odlovíme také samečka. První tři dny po vylíhnutí není třeba krmit /tráví vaječný žloudek/. Potěr po rozplavání přijímá drobnou jemnou živou potravu /viřník, nálevník/, popřípadě usušený vaječný žloutek cezený přes tkaninu, nebo prachové krmivo /Sera Micron../. 11-14 den, dle velikosti rybek, je nutné začít podávat živou potravu, vylíhlou žábronožku solnou. Do stáří 4 týdnů přijímá potěr kyslík žábrami přímo z vody, proto se doporučuje v té době velmi jemně vzduchovat vodu v nádržce /silné vzduchování nebo proud vody má za následek umlácení potěru/. Po 4 týdnech se potěru začíná vytvářet přídatné dýchací ústrojí — labyrint. V této době musíme opět krmit velmi jemnou potravou, protože se potěr v tomto mezidobí větším soustem často zadáví. Po cca 5 týdnech od vylíhnutí začíná přijímat i jinou potravu. Potěr roste nestejnoměrně a je nutné třídit jej podle velikosti.
30.01.08 13:55:15 MaryFee
No stym kamaratom som sa už poradila a ovedal mi že on by tie bojovnice okamžite vybral! ano Aj on ma bojovnice ale v inom akvarku.A teraz maš aj poter nooo to neni moc dobreee tone
30.01.08 13:46:22 Kaka25® – Ou jé
No a je to tady, to je ale v háji!
Bojovnice jedny!
Mám je od neděle a už mi ze samice padaví vajíčka! coze
Teď je ale pryč dát nemůžu, co by bylo s dětmi? hmm

Co teď? :-O

Poraďte!
29.01.08 15:05:11 Kaka25®
ano
29.01.08 14:51:58 MaryFee
Ja sa ešte v škole opitam kamarata(velky akvarista)či teda maju byt spolu a zajtra napišem!! potlesk X-) ;-) ja mam jazierko
29.01.08 14:50:27 Saal®
Ještě mě napadlo, že ten můj sameček je docela mladý takže možná není ještě tolik průbojný.
29.01.08 14:49:10 Saal®
Taky mám 112l a s nikým nemají problém. Akorát mezi sebou se prohánějí, ale to je normální. Ani pavího očka si nevšímají ano
29.01.08 14:46:44 Kaka25®
Mám akva 112l.
29.01.08 14:43:14 MaryFee – hmmm
Noooo oni su vedšino v poho ked maš dost velke akva. ;-)
29.01.08 14:40:31 Kaka25®
Ostatní ryby jsou v poho, ale všichni píšou že bojonice+ paví oka= pohoda.
29.01.08 14:33:47 MaryFee
No určite by si mala vybrat bojovnice, oni su dost agresivne rozzureny voči inym rybkam sice tu je to napisane inak!!! a skontroluj aj ostatne ryby ano ano
29.01.08 14:29:29 Kaka25® – Ou
Ahoj, mám paví očka, pancíky araguajské, aníky a tetry žhavé, vše v pohodě, ale když jsem koupila betty, za 2 dny zmizel samec pavího oka, a jeho kolega má ukouslý ocas.

Myslíte, že to tak mám nechat a počkat ještě, nebo mám někoho vyndat z akva?

Poraďte prosím

Klárka
26.01.08 18:11:34 Saal®
Já mám bojovnice asi týden a už se mi vytřeli a sameček jikry snědl. Jsou společně s ostatními rybami v akvárku a nevadilo jim to :-D jenom ostatní ryby stály řadu na to co sameček nestihne sníst ahoj
26.01.08 15:40:45 2david – Re: Ivana
Ahoj samice betty je labirintka, která k tomu aby měla mladé potřebuje bý t se samcem sama v nádrži, pak se odehraje tření atd... zkus si něco o svých rybkách přečíst buď tad v atlase nebo kdekoli jinde např: http://aquaworld.cz/bojovnice_pestra.htm , nebo : http://rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra hmm
26.01.08 12:37:04 Ivana – ...
Samice beta bojovnice vypada zebude mit jikry, jsou ve spolecnem akvarku. Je potreba jich odelit od jinych ryb? dekuji za odpoved, zacatecnice
23.12.07 19:17:08 TomášB®
já mám 10pavích oček a pár bojovnic v 54l a v pohodě
23.12.07 12:13:21 miche
To same jak Isiah akorat vic pavich ocek, ale zacinam mit obavy, ze je nehoni :-( Vyhledl si 2 nove samice a neda jim pokoj, ty se krci pod kvetinama, ostatnich si nevsima ...
22.12.07 23:05:59 isaiah
mno, ja mam 4 Pavie ocka a jedneho samceka bojovnice a je to ok. Samcek sa ich (asi ked sa hraju smich ) snazi stale chytit a oni mu aj tak zdrhnu... nemam s kombinaciou tychto rybiek negativne skusenosti
22.12.07 13:33:25 jirka4® – Re: Radek
Já bych to risknul, myslím si že si jich nebude všímat . ;-)
22.12.07 11:22:11 petak®
nu ono záleží jak moc je dominantní bojovnice mám 5 samců a každý je jinak dominantní takže může e prosadit ale taky nemusí měl jsem samce s pavími oky a msel je oddělit jak mi pořád honil samce paví oko

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 15:43:30 • 0.416 s