01.10.07 15:48:48 =o)

kdyz ja ty cichavce nesnasim oni mi zerou kytky! vsechny upe oholily smradi!
Mrako na to jsem nekoukal žil jsem v domnění, že jsou zde lidé rozumní a mají tak asi představu kdy je přerybněno
01.10.07 12:14:34 motýlek
není to sice nejlepší, ale i ve 40cm výšky se skaláry dají chovat i namnožit - ale asi je to trochu trápení ...
Turok
Jenze pokud si se dobre podival na to jeho akva tak tam uz ted ma ryb vic nez dost,natoz tam jeste davat skalary.
no já je měl ve výšce 40 a taky si nestěžovali.. a vyrostli docela hezky ani někteří chovatelé těchto ryb je nemají v tak vysokých akvarkách..
takže pokud se někomu líbí tak myslím že kdyř tam bude mít dva tak se rybám nic nestane.
Já chovám skaláry v akva,které má na výšku 80 cm a myslím,že jsou skaláry spokojené...
Proc hledat minimum, a nehledat optimum ci maximum???
já je mam ve 30 na vešku ale zakládam 200 která má 50 na výšku tak půjdou tam. A hodně lidí na tutěch stránkách je má taky v 45 nebo i těch 30.
Souhlasim s pani Hajnou

Vzrostli cichavci opravdu sami o sobe zaplnuji akva
a 45 je podle me pro odrostle skalary stisnene...
Vřele souhlasím se Čichavcema perl.
v = 45 cm je na skaláry málo...
Výška tvého akvária by byla pro skaláry tak na hraně, preferují výšku 50 a více, ale jestli se ti líbí, myslím, že by to v pohodě přežily. Jestli ti ale jde pouze o větší ryby, tak vzhledem k tomu, že máš čichavce zlaté, bych ti doporučila párek čichavců perleťových. Je to krásná ryba, dorůstá kolem 10cm, pohybuje se po celém akváriu a společně s těma zlaťákama (až ti vyrostou) budeš mít pocit, že máš to akvárium malé.
30.09.07 19:40:30 =o) – Mohu si pořídit skaláry??
V akváriu které je asi 45cmm vysoké a asi 80cm široké mám 2 čichavce zlaté,několik teter královských,2 tetrty color..mno nikde tady sem to nevidela ale ej to normální tetra jedna má modrý záda a druhá růžovíí a ještě neonky můžu si k nim pořídit skaláry??? neb se k sobě nehodí nemůžete mi poradit jaké jiné větší ryby k mím rybkám pořídit? do akvária by se podlemě totiž hodila nějaká větší rybka!