10 • 28 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » proč rámeček pod akváriem??? » Přidat novou reakci 

proč rámeček pod akváriem??? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6434 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
02.10.07 22:07:20 Jurys®
Já mám rámeček pod svou 190 a zatím v poho.Dokonce sem to zahlíd i pod 400.Myslím že když u toho byl měls ho tam dát asi o tom výrobci přemejšleli víc jak mi a jinak boky akvária nesou stejnej tlak a nejsou ani v rámečku. :) ;-)
02.10.07 21:53:48 Vodník1®
Ta už jsem se i registroval a nafotil to akvárko bez rámečku, nakonec jsem ho tam nedal...
02.10.07 20:20:17 petrys®
pro POX: dík za odpověď a jak dlouho už to takhle máš? já už mám pár nepříjemných zkušeností s prasknutí akva, takže teď už chci mít klid, tu desku si seříz jen kolem akva nebo jsi to vyřezával na ten rámeček? ale asi jenom kolem akva že?
02.10.07 20:13:19 Pox®
Přesně tak to mám i já ano dal jsem pod rámeček desku z polystyrenu tloušťka 1 cm,nožem seříznout a akvarium sedí jak zadek na hrnci. :-D
02.10.07 17:49:22 TAMY®
@ 140bmp - kamos to ma tiez takzo, ze akvarko sedi len na bocnych stranach, ale on ma akvarko s konstrukciou (ten starsi typ)cize neviem. Teoreticky, skus kupit polystyren vyssi ako je medzera medzi dnom akvarka a hranami, kde lezi akvarko.. Proste ze pod akvarkom bude polystyren. MYslim ze to vydrzi, nakolko sa ta vaha trosku roznesie na celu plochu tej dosky, a kebyze nedajboze nevydrzala, bocne ho stale budu drzat
02.10.07 17:41:57 petrys®
a můžu tedy mít ještě pod rámečkem ten polystyren? teoreticky si myslím, že by neměl být problém, rámeček by se pěkně "zaformoval" do polystyrenu a mělo by to být OK, ovšem praktické zkušenosti s tím nemám
02.10.07 15:38:12 140bpm®
ja to mam tak kvoli tomu, ze ja mam taku skrynu, ze vrchna doska je uchytena k bosnym iba "kolikom" ako policka v skryni. a keby som ju zatazil, isto by sa kolik zlomil a akva by skoncilo niekde na zemi a vobu by som mal v celej izbe na parketach :) tak mi poradili, ze nech to spravim takto, ze ta bocna doska to znesie na 100% a ze to bude v poho. ale bojim sa, aby sa mi akva neprehlo, pripadne nepuklo v strede... ake mate skusenosti ? hrubka je 6mm
02.10.07 13:04:02 TAMY®
Ja som mal taktiez pod 100l akvarkom v strede medzeru.. Nakolko karimatka to dost nevykrila..

Pre pokoj duse som bol kupim 2cm polystyrenovu dosku za 25sk.. 2m dlhu,60cm siroku a 2cm hrubu..

Odvtedy mozem kludne spavat.. Cize aj ked vyrobca povie, tak isto aj akvaristika ze tam ten polystyren nemusi byt, myslim ze tych 20korun ci kolko neni dajak extra moc aby mal clovek vecsi pocit istoty.
02.10.07 12:56:36 filipsi®
Jaky k tomu mas duvod? Pokud to jde, je rozhodne lepsi polozit akva na polystyren celou spodni plochou, vcetne hran, tak aby mirne presahoval. Kdyz to skrinka nebo stojan nedovoluje, vetsina akvarek snese i jinak, ale musi to mit duvod.
02.10.07 12:42:42 140bpm®
no ja mam akva na nabytkovej skrini, celna a zadna strane su vo vzduchu, a pod lavou a pravou stranou mam polystiren. aj stred a cele dno su vo vzduchu. zatial ziaden problem... takto mi to poradili v akva shope u nas. a este rozner akva SxHxV / 80x30x35
myslite, ze to tak je spravne ? alebo mam vypodlozit aj prednu a zadnu hranu akva? je to potrebne ?
02.10.07 12:23:47 Jakub
Tak jsem včera přivezl stolek a ten rámeček jsem tam přece jen nedal :-) koupil jsem pod nádrž jen podložku. Napustil jsem a zatim vše O.K.
30.09.07 12:54:30 petrys®
mám taky pod akva originál rámeček, ale ráda bych ještě pod rámeček dala polystyrenovou desku-může to být? rámeček je totiž k akva přilepen silikonem
30.09.07 12:25:28 Jakub
Díky,zítra si jedu vyzvednout stolek tak to proberu ještě v akvaristice a dám vědet.
29.09.07 21:45:36 tomele®
hmm tak to já jsem nevěděl, že to jde vyřešit i takhle
zase jsem o něco chytřejší ahoj
29.09.07 18:58:09 Havel-st
112 l není tak moc a dneska se už většina setů dělá jako samonosné nádrže - s rámečkem se počítá. Pro dno by bylo horší, kdyby stálo prostředkem na něčem vvýšeném. Takhle hezky táhne stěny dovnitř, ikdyž to asi není hlavní důvod.
... hlavně aby stálo pěkně na celé ploše rámečku a jestli je tvrdej, tak se to může vylepšit vrstvičkou neoprénu nebo tak něco.

Jé, to jsem zůstal pozadu, to je lidí. :-(
29.09.07 18:54:16 Horác® – tomele
Účelem toho rámečku právě je, aby dno akvária bylo ve vzduchu, tj. aby se nedotýkalo nerovného podkladu. Je to alternativa k měkké podložce. To, že je dno ve vzduchu samozřejmě ničemu nevadí. A to ani u velkých, dvoumetrových nádrží - viz např. celoskleněné stojany v akvaristikách či pěstírnách. Pokud stále pochybujete, tak číhněte na tohle :o) ... http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-54

a sakra ... zase pozdě :)
29.09.07 18:53:53 tomele®
no nevím já bych své 240l aq nedal pod rámeček, to bych neriskoval, ale pokuď to má do 100l tak jo, ale stejně molitan je to nejlepší co se může dát pod aq, protože rovnoměrně vyváří hmotnost aq
29.09.07 18:51:06 Alena.sv®
Mě v prodejně prodavač radil,abych právě z tohoto důvodu rámeček nedávala, a dala jen molitan(karimatku,nebo jinou podložku).Rámeček je křivý,střed akva nadosedne a hrozí prasknutí. ano
29.09.07 18:49:23 Sidonius
Vůbec nic se neděje - dno se nemusí dotýkat podložky (stolku) celou plochou. Důležité je, aby na podložce ležely hrany akvária. (Aby podložka nebyla "do vrtule".)
Rámeček sám o sobě má jen dekorační účel.
29.09.07 18:42:56 tomele®
radši to vyfoť a dej jsem tu fotku to bude lepší na okomentování
ale podle mě dno aq nesmí být na nějakém místě ve vzduchu a jaký je objem aq?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:01:43 • 0.99 s