Skúsil som zmerať co2 v nízkobublinkavej (hh to som vymyslel sám

) minerálke a nedalo sa, proste mi vyšiel ph test na takú stračne oranžovú farbu a tak neviem, každopádne to bolo pod Ph 4. A KH 6.
Takže to dobře dopadlo, bezva. Nepoužíval sem minerálku, jen klasický sifon udělaný z bombiček.
20.09.07 15:51:40 Anuk
Dík. Už to má zdárně za sebou

Dokonce chvíli po návratu do akvária už namlátila menšímu samci
Take jsem mel stesti. I starsi akva knihy se o tom takhle zminovaly. Nebo to mozna bude tim, ze v sodovce je to mnozstvi pod tlakem, ale jakmile nalejeme, prudce unika, a kdyz nechame stat dlouho, postupne se srovna na hodnotu normalni pro vodu ve styku se vzduchem. Tak jsme treba tim, jak jsme nechavali sklenici sodovky ohrat, rybu hazeli do prostredi s 0.5g (treba), a to uz bylo pro ni ok.
marsz: možno si mal šťastie, neviem
To platí pre všetky ryby, uspávajú sa pri množstve co2 okolo 100-150 mg/l a v minerálke máš priemerne 5g/l
O tom nic nevím, házel sem rybky normálně do doma dělaného sifonu a byly vždycky v pohodě. Necháš je omdlít a hned vyděláš. Za chvilku se v akváriu zase probere.
Aha, tak skalary ne? To je jen jejich specifikum, nebo jeste nejake jine?
co takto ju chytit ked spi
Hned po vyloveni ji supnout do sklenice "sifonu" (sodovky). Stejne teple jako voda v akva, aby nemela tepelny sok. Vysoke syceni co2 zpusobi uspani, behem chvile. "odoperovat" a supnout zpatky do akva, brzy se probere.
Ale pozor, nevim, jak na to reaguji skalary.
To by ju spoľahlivo zabilo
20.09.07 14:26:59 marsz® – mno
a nemůžeš ji hodit na chvilku do sifonu? perlivé vody?
20.09.07 14:16:27 Anuk
A nějaká inteligentní odpověď by nebyla?
ty tři hodky na to patlani by ti melo stacit ne?¨
20.09.07 11:26:00 Ajina – ryba bez vody
Potřebuji vytáhnout z vody skaláru a natřít jí nemocnou skřeli lékem, ovšem jímá mě z toho hrůza, že jí ublížím. Je hodně velká a hrozně sebou mele i při přelovování zvonem nebo síťkou, má úplně sebedestruktivní sklony. Jak ji udržet v klidu? Skaláry jsou citlivé na stres, neklepne ji z toho? Máte s tím někdo zkušenost? A taky nevím, jak dlouho se můžu patlat s tím potíráním, aby se neudusila.