3 • 16 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » odstanění hnědého zbarvení vody » Přidat novou reakci 

odstanění hnědého zbarvení vody Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   2150 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
13.09.07 21:28:30 georged®
Zvažuji že si dám do nového mega akva kořen Savannah... Ale nevím zda nebude barvit vodu ? Jaké máte zkušenosti... (Dnes jsem ho vyvařil po částech v hrnci - vždy se část vařila a zbytek čouhal ven :-D . Teď ho nechám louhovat.)
12.09.07 23:51:57 AmorFati®
He, někteří nadávají a někteří, když chtějí černovodní biotop, platí těžké peníze za rašelinové výluhy (Torumin). Hned bych měnil :-)
12.09.07 21:05:06 Alese182
Děkuji všem za rady vím že to rybám neškodí že to vytváři takovou tu "tropickou vodu " rybám se v ní daří pravděpodobně i víc ale mě se to líbi jen do určité míry no asi pujde pouštěcí kořen fuč :-D
12.09.07 19:57:02 georged®
Rybám to neškodí - nikde v přírodě nemají křištálově průzračnou vodu(až na vyjímky hmm ). Naopak to dělá akvárium víc přírodní(i když esteticky to asi tak nevypadá :-D )
12.09.07 19:39:27 Lorsson®
To rozdeleni je jednoduche ;-) Driftwood je cely hnedy, v Hornbachu ho maji taky, Mangrove je trochu vzacnejsi svetle hnedy, ja mel Mopani - barvil me i kdyz jsem ho nekolikrat prevaril a vzdy byla voda jak caj a nic nepomohlo, ted jsem tam dal ten Driftwood a vypada prirozeneji, neni dvoubarevny a voda cista. Ale pokud se ti libi holt se musis smirit s nahnedlou vodou, a co jsem precetl tady na foru rybam to vubec neskodi palec
12.09.07 19:22:20 kosiska®
Ano, vím že mu to barví již rok, já se ptala pro sebe :) Kořen zatím máčím v kýbli a nevím, jestli je nutné ho i vyvařit.
12.09.07 19:00:27 georged®
Když mu to už rok pouští barvu, tak asi máčet nějakou dobu ve vodě nepomůže - i když se to dělá po vyvaření, že se nechá ještě několik týdnů máčet.Jinak ho můžeš vyvářet po částech - vždy necháš část koukat z hrnce. Tím osvětlením to moc nezamaskuješ - neprůhledná voda se žádným osvětlením nevyčistí (stále bude patrný ten "zákal") jen ji možná víc prosvítí.
12.09.07 18:02:19 kosiska®
A je nutno vyvářet? Nestačilo by jen nějakou dobu máčet ve vodě?
12.09.07 13:40:49 LuXy®
Ja som vyváral v zabíjačkovom kotli :-D
12.09.07 13:32:24 Alesek182
Děkuji za radu vím ,že vyvaření pomůže jenže mám tak obrovký kořen že ho do hrnce prostě nenarvu :-(
12.09.07 13:26:04 LuXy®
Vyvariť korene v slanej vode niekoľkokrát.
12.09.07 13:24:09 Alesek182
No mě se líbí hnědé zbarvení ale jak se říká věho moc škodí a mě se zdá že ho mám až moc nahnědlé proto bych to chtěl kompenzovat tím osvětlením :-) .Jinak mam akva 120*38*50 a když týden nevyměním vodu a podívám se z boku nevidím na druhou stranu :-(.
12.09.07 13:09:22 Eff®
Pokud to chceš řešit osvětlením, pak nějaká studená bílá nebo modrá zářivka by mohla pomoct. Ty jejich názvy ti jistě upřesní místní elektropošuci.
12.09.07 12:58:26 popelucha® – barva vody
Alesek182: hnědá barva vody je normální v některých biotopech a troufám si říct, že je hezká. Rio Negro není Rio Negro (černá řeka) jenom tak. Podle mě trochu pomůže mít pozadí do modra.
12.09.07 12:42:48 Alesek182
No ten hlavní nejvetší potencionální barvič :) je z Hornbachu (kořen z termitiště či co )je moc krasný a je to dominanta akvaria byla by škoda ho vyměnit.Bude barvit věčně nebo to chce ještě nějaký čas ?to tvoje rozdělení bohužel neznám mno :-(.
12.09.07 12:35:04 Lorsson®
Nebude lepsi vymenit Mopani koreny za nejake jine? Treba Driftwood nebo Mangrove? ;-) Pokud tedy mas Mopani, ty barvi....
12.09.07 12:27:48 Alesek182 – odstanění hnědého zbarvení vody
Zdravím všechny akvaristické nadšence prosím o radu mam v akva dost kořenu(akva založené před rokem) ty stále nejspíše pouštějí hnědé barvivo .Filtruji vodu přes aktivní uhlí tím jsem docílil zlepšení ,ale pořád to není ono :-(.Ctěl jsme se zeptat zda neexistuji nejaké zářivky které "zamaskují" hnědé zbarvení vody předem děkuji za odpovědi.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 06:30:15 • 1.074 s