11 • 31 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Plži » Kolik piskořek ??? » Přidat novou reakci 

Kolik piskořek ??? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   7503 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
08.09.07 09:39:09 j_j®
to raci je sežerou i s ulitou :-) kdyby někdo z Prahy měl zájem o piskořky(nebo i raky mramorový) tak mi dejte vědět. j_j
08.09.07 08:37:47 sharon®
jojo, taky jsem viděla krevetky, jak vytahujou malé piskořky z ulity :-(
07.09.07 23:15:57 Sidonius
Sledoval jsem závod mezi krevetkami a piskořkami. :) Krevetky byly mnohem rychlejší! smich
07.09.07 23:12:00 Malapa®
Taky je chci ke krevetkám, jen doufám, že jim nebudou ubližovat. jako piskořky krevetkám. :-)
07.09.07 22:27:58 zoo® – piskorky
zdravim, po dlouhy dobe...
...ja jsem si prinesla jednu piskorku s kytkou do myho pidi akva...vyrostla a byla zahrabana v kaminkach, ale casem se zacala pekelne mnozit (myslim, ze krevetky taky neprekrmuju), stary velky jsou teda zalezly v substratu a maly lezou po celym akva, ale nastesti nelikvidujou kyticky, takze je nejak zasadne neresim, ale kdo by mel zajem (plzen) - tak daruju, ale az tak za 14 dni.
pap zuu
07.09.07 20:40:38 Sidonius
To Sharon:
Tak nějak jsem to myslel... :-) Tedy - spíš jsem myslel na ten dostatek (resp. nadbytek) potravy, než na kančíky... :-D

Nasadil jsem si piskořky do zarostlého, nepřerybněného a skromně krmivem zásobovaného akva, a když jsem tu nádrž rušil, bylo v ní tolik piskořek, (s trochou nadsázky), jako na počátku. :)
A ještě jednu zkušenost přidám - když jsem zakládal nové akva, spolu s rybkami a krevetkami jsem do něj nasadil i okružáky, levatky a právě - piskořky. Nevím proč, ale piskořkám se v tomto akva nezalíbilo... :-O Zůstávaly na povrchu substrátu, vylézaly i ve dne na rostliny a stěny akva, a po nějaké době značná část z nich uhynula. (Všechny ne, protože při čištění filtru jsem v něm několik mladých našel...).
Je pravdou, že se v té době (záběhu) mírně zvýšil obsah NO2. Ovšem ostatní tvorové v akva neprojevili žádné příznaky otravy, natož aby uhynuli...
Chvilku jsem si myslel, že jim v čerstvě založeném akva s čistým dnem chybí potrava, ale na druhé straně, rozkládajících se původních kořenů rostlin musely mít k dispozici dostatek... :-O
Tak nevím... :-)
07.09.07 20:33:08 sharon®
Nezáleží na výběru šneka, pokud ho vybíráš podle přemnožování. To snad aby sis raději pořídil neritiny.
07.09.07 20:29:16 Mikifrosty®
To, že na výběru plže (chceš-li - šneka) nezáleží, je podle mě blbost! To se dočteš i v článku na výše zmíněné adrese od Isámika ne tone
A je jasné, že pokud budu ryby překrmovat, budou se přemnožovat i piskořky ... :-|
07.09.07 20:00:29 sharon®
to Sid: máš pravdu, u kančíků nemám ani jednu, když je tam občas házím :-(, ale kanci provrtají dno spolehlivě sami :-D. Ale kde se přemnožují okružáci, obyčejně se přemnožují i piskořky, takže na výběru šneka nezáleží ;-) .
07.09.07 19:18:04 Sidonius
Myslím, že i piskořky se množí úměrně tomu, jaké mají v akva podmínky. Ne v každém akváriu se přemnoží... :-)
07.09.07 19:10:42 sharon®
to Mikifrosty: to že piskořky nejdou vidět, neznamená, že jich není v akváriu plno :-D, když se zabydlí, tak se množí sice nenápadně, ale poměrně rychle.
07.09.07 17:32:29 isamik®
07.09.07 17:19:21 Mikifrosty®
právě že nechci plné akvárium šneků - proto chci piskořku(y) ( http://rybicky.net/atlasplzu/piskorka_vezovita ) a ne jiné šneky X-)
07.09.07 15:31:27 vaclav®
Všichni se chtějí šneků zbavit a ty si s nimi chceš zaplavit akvárium? :-)
07.09.07 11:44:39 LuXy®
Mne sa to stalo s neritinou smich smich
07.09.07 11:26:35 Mikifrosty®
Tak jsem dnes se zbytečnou nadějí obešel chrudimské "akvaristiky", bohužel v jedné Piskořku neměli, nemají a mít asi nebudou, no a ve druhé mi prodavačka sdělila, že tuhle "rybičku" prý nemají, tak jsem ji ujistil, že to není rybička ... potlesk hop potlesk
06.09.07 15:38:56 Mikifrosty®
Děkuji za rady - pan Zídek mě taky napadl, ale přeci jen jsem myslel něco blíže k mému bydlišti - přesto díky za informace ... hmm
BTW - nejsem z HK ale z Chrasti u Chrudimi ...
06.09.07 10:36:35 Olin KOKON
Nejenže je to hermafrodit, ale rozmnožuje se partogeneticky, takže si vystačí sám. Tzn. stačí jeden kus a za pár dní je z něj plné akvárium:)
06.09.07 08:25:07 Chocenak®
Já je mám také od p. Zídka. Velmi ochotný pán X-)
06.09.07 00:48:33 jonathane®
Jsi z HK vid? Tak zajet do cihlarsky 80 k Radimovy Zidkovi, on Ti urcite nejaky rad venuje. Daval jsem do sve 420 L asi 20 ks ruzne velikosti a mam jich ted pozehnane, ze je obcas likviduju.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:59:50 • 1.026 s