19 • 40 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Divné chování skaláry » Přidat novou reakci 

Divné chování skaláry Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5517 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
03.09.07 16:32:14 Page®
Skaláry jsou dlouhověké to si počkáš;-)... Jinak taky doufám že se to u mě urovná a bude plavat s ostatními.
03.09.07 15:47:50 Lucka0212
a ještě: ti skaláři jsou tak agresivní že jsou problémy i s jinými rybičkami.mám v jednom akvárku neonky paví oka a skaláry. vždy když koupím nějakého hezkého samečka paví oko tak je do dvou dnů po něm. samičky snášejí ale chlapy ne. ted tam mám jen samičky a čekám až skaláři chcípnou.je možné že by jim vadily pestré barvy? i když je pestra samička tak tu nechají na pokoji.
03.09.07 15:42:33 Lucka0212
já mám doma něco podobného. mám 3 skaláry-vím že je to blbé číslo ale to je jedno. koupila jsem je zároveň. jednu dobu byl jeden pořád za filtrem a myslím že ani vubec nežral.nechápu jak to mohl přežít... asi za 2 měsíce se to urovnalo a teď je zase ten jeden dominantní a terorizuje ostatní dva.v jednom kuse na ně útočí.nevím co s tím.
02.09.07 13:58:25 Onďa®
No právě...Většina akvaristů má jen jedno akvárko např. v obýváku, nebo ještě jedno jako odchovnu, takže nemá kam dát rybky, když se začnou rvát. :-O
02.09.07 13:52:17 matrix069®
Onďa: Odlovením sa podľa mňa nič nevyrieši. A ešte,nie každý asi má doma ďaľšie akvárium na odlovovanie podivných rýb. Zvlášť skalárov,ktorý by mali mať aspoň 40 cm hĺbku. ;-) Viem,že človek chce pre rybky to najlepšie a každej sa snaží pomôcť,ale niekedy sa to jednoducho nedá.Keď tak tam do toho akvária daj Page nejaký Preventín alebo FMC,pre istotu. OStatným rybkám to neublíži a Skalárovi to možno pomôže. ahoj
02.09.07 11:59:17 Onďa®
Nebylo by lepší odlovit tu co se schovává? ;-)
02.09.07 11:56:20 Page®
Teď jsem ji pozoroval, vyjela se nakrmit a pak hned jeden zlatej skalár vyjel, ale neřekl bych že by na ni ňák extra dorážel na to aby se pak po zbytek dne krčila v koutě. Zkusím odlovit jiné dvě skaláry které se mi tolik nelíbí třeba by to mohlo pomoci i když po ní nejdou. Třeba se se ostatní uklidnili a dali tej chudince pokoj:-)
01.09.07 22:39:56 Page®
Asi máš pravdu Matrixi, bohužel nepoznám samečka a samičku. Bohužel mi přijde že ji terorizuje právě ten skalár s kterým jsem si ji koupil společně. Chtěl jsem mít dvě zlaté a dvě s pruhama(taková jaká je na fotce)...Ted tedy nevím co dělat
01.09.07 21:56:17 matrix069®
Page,ja si myslím,že nebolo moc rozumné dokupovať dva skaláre,ku ostatným ktoré si už v akváriu mal. Podľa mňa nebude chorý,je stresovaný z prostredia a ostatných skalárov. Skaláre si úzkostlivo strážia svoje teritória-hlavne v dospelosti(keď utvoria páry) a možno sa Ti ani nezdá že by ho niektoré jedince terorizovali,ale stačí pár výpadov protivníka a slabšie jedince sa budú ukrývať. Ja mám len dva páry,ale tiež z počiatku bol jeden pár omnoho dominantnejší-než úplne vyrástli,ale každý si stráži svoju časť akvária a iba pri jedení sa dokážu dohodnúť. A čo sa týka bieleho detritu,(teraz ma niekto asi dobre zvozí)ale aj moje skaláre ho majú niekedy biely,no nikdy som nemal v akvárku žiadnu rybu chorú(cca 1,5 roka),takže to podľa mňa v tom nie vždy musia byť parazity. Ale to všetko čo tu píšem je iba môj názor. Tak nech sa Ti darí.(Inak,Do 118 L spoločenského akva asi nieje dobré dávať viac ako Dva páry dospelých jedincov) X-)
01.09.07 20:32:11 Page®
Nemocná mi nepřijde. Vždy když vyleze tak na ní doráží jeden skalár stejného zabarvení.
01.09.07 16:50:44 Page®
Tak já teď nevím zda jí dát mimo nebo ne:-(. Hlavně ani nevim čím bych jí léčil. :-O
01.09.07 16:23:58 Page®
Jelikož na ní nevidím žádné příznaky nemoci tak nevím čím by mohla ostatní nakazit:-(
01.09.07 16:15:54 Štěpán®
Takže jí tam necháš a všechno necháš osudu? Uzdraví se nebo ne, nakazí ostatní nebo ne?
01.09.07 16:13:13 Page®
Nevim jestli je vhodné je ještě více stresovat. Bohužel v pondělí odjíždím pryč a vracím se v pátek tak že bych se o ní nemohl moc starat.
01.09.07 16:12:39 Štěpán®
Tak už je v karanténě nebo pořád ještě ne?
01.09.07 16:11:50 Page®
Tak jedna po ní vždycky vyjede ale ne tak že by se musela hned schovávat. Jo a zapoměl jsem dodat že dývá mnohem víc než ostatní skaláry. Hodně otevírá žáberní víčka a i pusu....
01.09.07 15:58:03 Mrakoplash®
nebo ji zahani ostatni tak se radsi schovava, Horac ma jednoho lichyho skalara taky a taky je vecne zalezlej za kytkama obcas vyleze popere se a zase se schova
aspon neco takovyho rikal kdyz sme u nej s Isamikem byli hmm
Urcite sem napise az bude u netu ;-)
01.09.07 15:54:08 Štěpán®
Tak kdybych já byl ryba tak bych se schovával buďto že bych byl vyplašenej z novýho prostředí nebo bych se necítil tak docela fit...
01.09.07 15:52:15 Page®
Ani ti nevim. Třeba proto že jsem ryby už nechtěl déle stresovat, stačilo když byly ve zveráči... Vim je to špatně ale teďka jsem to tak udělal. Jenže já na ní žádný přiznaky nevidím...Vypadá zdravě, jen se schovává :-(
01.09.07 15:47:40 Štěpán®
Asi je nemocná. Radši jí přendej do karantenního akvárka. Proč tam nebyly od začátku?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:24:37 • 1.081 s