já se snažím mít akva bez vápníku a podrobných špatných věcí. prostě džungli
Petre, muzu se zeptat proc se ptas, kdyz si vstupni vodu stejne upravujes?
30.08.07 22:28:12 ondra
na to jestli obsahujou ca vem buď ocet nebo něco na sniživání ph( sera ph - a spol.) a jestli šumí tak ca obsahujou
Jo a fotky - no, vydal si se psychadelickym smerem, to jsi mohl klidne barvy a vzory jeste pridat, z kamenu geometricky vzor. Pracuj na sobe.
Tyhle mi prijdou jako nejake piskovcove. Ale to uz je dost tezke, ty kremeny byly jasne i pro laika, tohle chce mit v ruce a i tak bych to asi nepoznal.
Takze bych si tipnul obsah vapniku dost pravdepodobny.
Ale obecne - nedelal bych z toho takovou vedu, jestli nekde vapnik je nebo neni (pokud s tim nekdo nema vysypane cele dno). Dej je tam, porkrat zkontroluj vodu (tyden, dva, mesic), a vsadim se, ze to nic dramatickeho nebude.
a další to už není umělecký ale je to seřazený do řad pro přehledné označení nežádoucích kamenů.
tak co z těchto neobsahuje vápník?
30.08.07 12:57:00 Rybous® – to Štěpán
Kyselinu mu neprodaj to je pravda musí tam jít s rodičema a samozřejmě je nebezpečná, ale ona se před použitím ředí,pak stačí naházet kameny do kýble s kyselinou nechat je tam tak 30 minut , vylejt kyselinu POŘÁDNĚ oplachnout kameny a jeto pak tam žádny Ca atd. nebudu a navíc ani žádný choroby paraziti atd.(já jsem to samý udělal pod dozorem táty se štěrkem kterej jsem si přivezl z Itálie a hondnoty Ca jsou ok)
neva když se malinko ta alkalita bude zvedat stejně můžu nastavit parametry vstupní vody jak potřebuji-alkatitu stejně dolaďuji sodou
Nenaváděj Matlalu!!! Stejně by mu tu kyselinu snad neprodali. Je to nebezpečný!
Já doporučuju namoč ty kameny do kyselinny solné (seženeš jí normálně v drogerii) a odstranní to všechen vápenec atd.
a obrousit na brusce a bude to zdrsněné
a s fotkou si zkusím ještě pohrát a udělat novou, možná ze mě bude i fotograf
matlo,to vím, ale no nic už
nejsem si jista tim 3.zleva uprostřed.
ale jinak bych řekla že to sou křemeny.ale nevím jak ti na nich poroste jávskej mech když sou hladké....
Máš ten stůl ale umatlaný.

Zdá se mi, že vše jsou křemeny.
29.08.07 21:30:13 Nik® – to filipsi
Jo, a hodnoceni fota - stul si mohl utrit, spis nejlepe vybrat jine pozadi (modry a rudy samet), z kamenu udelat hezci kompozici, vynechat zbytecne veci. Jo a tech kamenu je moc na tak malem stole.
Mas co zlepsovat. Za 3.