8 • 25 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » paví očka- potěr » Přidat novou reakci 

paví očka- potěr Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6738 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
25.06.07 11:29:07 mch.sokolov®
je zcela jasné a známé že betty okusujou gupkám ploutve:-)tady neni co řešit :-) X-)
25.06.07 10:07:10 VlastaK
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy :-( . Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo. :-O
25.06.07 10:06:55 VlastaK
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy :-( . Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo. :-O
20.06.07 15:36:00 kacos
taky sem se hodne divil, ale najednou sem proste uz nemel par ale dva samečky!! ne
20.06.07 12:48:23 Markii®
hodně lidí tvrdí že jo, ale je to nake divne ne
20.06.07 10:52:16 kacos
když už jsme u tech živorodek je možné aby změnili pohlavý??
19.06.07 10:47:18 Lucíšek®
podle mě se rozdíl dá poznat až tak po cca třech týdnech až měsíci, pak se teprve vybarvují a samička začíná být větší než sameček
19.06.07 01:09:06 marius
Klinkii, napísala si že máš určitý problém s poterom ktorý ma špicatú chvostovú plutvu a divne pláva. Poviem Ti to takto. Bežne ,mám doma aj 2000 ks gupiek a tento problém sa mi z času na čas vyskytoval u pár jedincoch. Môžem Ti povedať podľa mojich doterjších pozorovaní že v akvarku si zrejme zanedbala výmenu vody a dusík Ti vystúpil velmi vysoko, alebo Ti v akvarku nejde poriadne filter čo je to isté. Takmer na 100% takto napadnuté ryby uhynú, podľa všetkého majú napadnuté nejaké vnútornosti. A ak majú aj rovné, také ploché brucho, tak je s nimi koniec. Odporučím Ti aby si urobila urýchlenú vymenu vodu, aj takmer celú. No a pri budúcom potere dbala o pravidelné výmeny vody. A kludne daj do akvarka aj zopár malých slimákov nech žerú nespotrebované krmivo. Aj keď sa to nezdá, dosť pomôžu...
18.06.07 18:39:52 Ondrej®
to klinkii: kukni se v atlasu ryb dolu na prispevky navstevniku, je tam toho plno primo o tomto problemu
18.06.07 16:43:31 klinkii
mam taky něco okolo 30 malých. Ale je mi trošku divné že jich asi tak 10 ma ocasní ploutvičku do špičky že jí skoro nemají a k tomu se jim hrozně divně plave. víte někdo co s tím nebo je to nějaká vývojová vada????
18.06.07 11:42:04 PT®
u mych plat (taky zivorodky) se ritni ploutev premenila na gonopodium az kdyz ma dobre pres 1cm (mozna bliz ke 2ma i s ocasni ploutvi), jako male vypadaly vsechny stejne.
18.06.07 11:18:04 slada®
já bych si s tim zjišťováním hlavu nelámal...za čas se vyklube buď chlapeček nebo holčička...
18.06.07 10:54:14 matrix069®
No tak som zistil,že som nič nezistil. :-D sad Takže prepáč.
18.06.07 10:49:32 matrix069®
No ja mám asi 50 malých pávích očiek,ale pohlavie je najlepšie spoznať asi až po mesiaci,keď trošku odrastú. Ale možno podľa spodnej plutvy by to išlo. Samček má genopódium-špicatu spodnú plutvu a samička úplne oblú. A možno cez lupu by to bolo vidno. Idem sa pozřieť. X-) ;-)
18.06.07 10:27:54 Anonym
Tak mi ho teda tak za týden zkusíme přendat zpátky do rodného akvária. U dospělého to pohlaví je samozřejmě vidět na první pohled, měla jsem na mysli, kdy je možné rozpoznat pohlaví u potěru (kdy se začíná vybarvovat)? Děkuji za rady :-)
18.06.07 09:55:19 slada®
Ahoj, no rybku velkou 1 cm podle mě nemuže betta sežrat... A u pavích oček je rozdíl mezi samicí a samcem jasnej na první pohled...
18.06.07 08:46:34 Anonym – paví očka- potěr
Hezký den,
jsme začátečníci a proto tento dotaz. Máme malé akva 30l s tímto složením rybiček - paví očka,pancéřníčci (ti malí) a jeden samec betty. Před 3týdny jsme zachránili z potěru pavích oček jedno mládě. Upravili jsme velkou sklenici jako odchovnu a mimčo tam přemístili. Nyní je velké cca 1cm (i s ocasní ploutvičkou). Kdy se dá poznat pohlaví mimča a kdy se může přemístit do původního akvárka, aby ho beťák neměl ke svačině.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:57:45 • 1.119 s