je zcela jasné a známé že betty okusujou gupkám ploutve

tady neni co řešit
25.06.07 10:07:10 VlastaK
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy

. Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo.
25.06.07 10:06:55 VlastaK
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy

. Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo.
20.06.07 15:36:00 kacos
taky sem se hodne divil, ale najednou sem proste uz nemel par ale dva samečky!!
hodně lidí tvrdí že jo, ale je to nake divne ne
20.06.07 10:52:16 kacos
když už jsme u tech živorodek je možné aby změnili pohlavý??
podle mě se rozdíl dá poznat až tak po cca třech týdnech až měsíci, pak se teprve vybarvují a samička začíná být větší než sameček
19.06.07 01:09:06 marius
Klinkii, napísala si že máš určitý problém s poterom ktorý ma špicatú chvostovú plutvu a divne pláva. Poviem Ti to takto. Bežne ,mám doma aj 2000 ks gupiek a tento problém sa mi z času na čas vyskytoval u pár jedincoch. Môžem Ti povedať podľa mojich doterjších pozorovaní že v akvarku si zrejme zanedbala výmenu vody a dusík Ti vystúpil velmi vysoko, alebo Ti v akvarku nejde poriadne filter čo je to isté. Takmer na 100% takto napadnuté ryby uhynú, podľa všetkého majú napadnuté nejaké vnútornosti. A ak majú aj rovné, také ploché brucho, tak je s nimi koniec. Odporučím Ti aby si urobila urýchlenú vymenu vodu, aj takmer celú. No a pri budúcom potere dbala o pravidelné výmeny vody. A kludne daj do akvarka aj zopár malých slimákov nech žerú nespotrebované krmivo. Aj keď sa to nezdá, dosť pomôžu...
to klinkii: kukni se v atlasu ryb dolu na prispevky navstevniku, je tam toho plno primo o tomto problemu
18.06.07 16:43:31 klinkii
mam taky něco okolo 30 malých. Ale je mi trošku divné že jich asi tak 10 ma ocasní ploutvičku do špičky že jí skoro nemají a k tomu se jim hrozně divně plave. víte někdo co s tím nebo je to nějaká vývojová vada????
u mych plat (taky zivorodky) se ritni ploutev premenila na gonopodium az kdyz ma dobre pres 1cm (mozna bliz ke 2ma i s ocasni ploutvi), jako male vypadaly vsechny stejne.
já bych si s tim zjišťováním hlavu nelámal...za čas se vyklube buď chlapeček nebo holčička...
No tak som zistil,že som nič nezistil.

Takže prepáč.
No ja mám asi 50 malých pávích očiek,ale pohlavie je najlepšie spoznať asi až po mesiaci,keď trošku odrastú. Ale možno podľa spodnej plutvy by to išlo. Samček má genopódium-špicatu spodnú plutvu a samička úplne oblú. A možno cez lupu by to bolo vidno. Idem sa pozřieť.
18.06.07 10:27:54 Anonym
Tak mi ho teda tak za týden zkusíme přendat zpátky do rodného akvária. U dospělého to pohlaví je samozřejmě vidět na první pohled, měla jsem na mysli, kdy je možné rozpoznat pohlaví u potěru (kdy se začíná vybarvovat)? Děkuji za rady
Ahoj, no rybku velkou 1 cm podle mě nemuže betta sežrat... A u pavích oček je rozdíl mezi samicí a samcem jasnej na první pohled...
18.06.07 08:46:34 Anonym – paví očka- potěr
Hezký den,
jsme začátečníci a proto tento dotaz. Máme malé akva 30l s tímto složením rybiček - paví očka,pancéřníčci (ti malí) a jeden samec betty. Před 3týdny jsme zachránili z potěru pavích oček jedno mládě. Upravili jsme velkou sklenici jako odchovnu a mimčo tam přemístili. Nyní je velké cca 1cm (i s ocasní ploutvičkou). Kdy se dá poznat pohlaví mimča a kdy se může přemístit do původního akvárka, aby ho beťák neměl ke svačině.