14 • 30 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Čím dál tím kalnější voda. » Přidat novou reakci 

Čím dál tím kalnější voda. Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1694 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
02.05.08 21:27:42 Yirka® – Re: Veronika
A taky kolik tam máš ryb, jak často a kolik krmíš. Většina zákalů je z překrmování.
02.05.08 19:44:12 Jurasek® – Re: Veronika
Měnit pěnu z filtru se moc nedoporučuje, jedině až ztratí svoji pružnost. Vyměnila jste všechnu vodu? Jak dlouho po založení akvárka to je? Jsou tam rostlinky-jaké? Rybky? Bez dalších informací je to na věštění z křišťálové koule :)
02.05.08 19:34:33 Veronika – kalna voda
Přeji všem hezky podvečer potřebovala bych poradit mam větší akvarium ,ale začala se mi kalit voda nevím proč viměnila jsem vodu i pěnu na filtrováni a stale nic děkuji za odpovět sad
29.10.07 22:23:30 gošice®
-bubika
Jaký kořen? hmm
29.10.07 21:05:28 bubika
neměn´ vodu a kořen namoč na 2 tydny do vody a ona se z neho odmoci barva a bude to super :-) kal neni nebezpečný X-) fakt zabira to ja to měl taky a poradil mi to jeden chovatel tak to skus a ničeho se neboj. :)
29.10.07 20:02:21 gošice®
Při výměně vody čistíš filtr? A jak a v jaké vodě.....tipla bych si, že problém je v nenastartovaném, nezaběhnutém filtru. ;-)
29.10.07 19:54:02 Radka
Napiš jak dlouho je akva založené,jak je velké,kolik a jaké ryby,jsou rostlinky,jaké světlo.Popiš jak děláš údržbu a jak často,co máš za filtr.Napiš co nejvíce informací ;-)
29.10.07 19:21:49 twityt – kalná voda
Prosimvás mužete mi někdo poradit mám stále kalnou vodu v akvariu už jsem mil vzduchovadlo po víměně vody mi zustane akvarko jeden den čiste a pak se zase voda zkali už jsem vyskoušel všechny možné pripravky ale stale se nic nedeje dekuji ;-) ano
29.09.07 08:07:52 Horác® – gregory
http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm ... doporučuji pečlivě nastudovat hmm
28.09.07 23:09:46 filipsi® – gregory
Neuveritelne. Psat umis, gramatiku ovladas, jiste umis take cist? Zkus precist vsechno mozne co na netu a v knihovne najdes, a pak se ptat (ale myslim, ze po prvnim clanku pro zacatecniky nebude uz otazek treba)
28.09.07 21:19:37 Sidonius
Už jsem chtěl to akvárko vyhodit.
Škoda, že jste to už dávno neudělal... Tak už dál neváhejte a zrušte ho. V zájmu všech ryb, které se tak k vám nedostanou. ;-)
28.09.07 18:26:32 fantasta®
Do 10 litrů v žádným případě ancistrus nepatří! Nevím kolik rybek tam máš, ale voda musí být přesycená odpadními látkami. To žádný filtr není schopný vyčistit. no
28.09.07 18:19:55 Onďa®
gregory: koupil jsem nový filtr, vydezinfikoval dno, umělou rostlinku i samotné akva.¨

Bez živých rostlin nebude mini ekosystém nikdy fungovat, jestli se teda u 10l akva dá hovořit o ekosystému. :-O ;-)
28.09.07 18:07:10 Gregory – kalná voda
Hojte, taky mě trápila kalná voda. Absolutně ale netuším jak se vyčistila. Mám dlouhodobé problémy s rybičkama. Mám malé akva (menší než si myslíte - 10l ano ) a vždy mi zůstala jen jedna ryba po útoku krupičky. Pak jsem zjistil, že ta jedna je bacilonosič, tak jsem ji klepnul tone . Ale celou dobu jsem měl i ancistrusy a vždy po 3-14 dnch pochcípali. Myslel jsem, že to taky bylo krupičkou, ale když jsem založil nové akva, koupil jsem nový filtr, vydezinfikoval dno, umělou rostlinku i samotné akva. I tentokrát jsem koupil ancistrusy a zase pochcípali do 14 dnů. Chcípl i jeden karas (ten druhý přežil) a panceřníčci přežili. Navíc jsem měl pořád šíleně mléčnou vodu hned od začátku nedávno založeného akva.

CHtěl bych se zeptat, jak se chránit proti mléčné vodě a co myslíte frází: "nenapoštět vodu z vodovodu"?
Pokud je to ten nálevník, tak nechápu, proč mi kdysi nic v akváriu neudelal.

Jsem akvarista začátečník, vím, že podmínky jsou nevyhovující, ani nepřisvicuji. Už jsem chtěl to akvárko vyhodit, ale když jsem se ptal v akvaristice, tak mi řekli, že to bude asi tím nálevníkem, tak to ještě zkouším.
21.08.07 15:44:52 Alena.sv®
Ahoj.Mám taky problém s vodou ve svém největším akva. sad Minulý pondělí jsem odkalila,vyčistila filtr ve vodě z akva(docela poctivě) a manžel mi aktivně i přes můj zákaz vypláchl kyblík od filtru ve vodovodní vodě.Během dvou dnů se začala docela dost :-( voda kalit.Navíc se na konci týdne objevila na dvou nových čichavcích tečka krupičky.Dala jsem již dvě dávky Exitu.
Už třetí den nekrmím(myslela jsem na nálevníky).Bohužel voda se nelepší,už se na to nemůžu koukat.Koupila jsem si od Aquaru Terap fag na zákaly a dnes jsem už nevydržela a dala jsem tam dávku podle návodu.Měla bych ještě dát třetí dávku Exitu.Můžu ji tam k tomu přidat,nebo raději ne a přidat sůl?
Vzduchuju,vodu jsem od té doby nemněnila,ph O.K.,NO3 min.,No2 nemají zatím test.
Co mám dělat???? :-(
16.05.07 22:26:27 Kilas®
ja mel podobnej problem..byl to koren. nechal sem ho asi 8x poradne odmocit a stejne to neprestalo....(mozna proto byl tak levnej :) )
14.05.07 18:40:36 DavidCZ®
Jestli do bela, do mlecna , tak jsem take pro nalevnika a prestan tedy uplne menit a priodavat vodu, za mesic vyhyne.
14.05.07 18:39:39 DavidCZ®
Jestli si si koupil nový kořen a voda se ne az tak kali ale spise tmavne do hneda, avsak je cira, tak je to korenem, prejde to po trech ctyrech vymenach vody. Nekali se ti protoze prekrmujes ??? zlus sypat jen co hned sezerou. Jestli se kali do zelena , nehnojis ?? neobjevils nake super hnojivo ? a chces jim doprat ?? Napis alespon do jake barvy se ta voda kali a jak se kali ??
14.05.07 17:41:24 mirhal® – to Roman
jo díky toto určitě vyzkouším potlesk potlesk potlesk potlesk potlesk

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:14:12 • 1.067 s