21 • 41 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Tvrdá voda » Přidat novou reakci 

Tvrdá voda Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1541 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
07.01.07 20:50:21 Eejka® – to Norton
No, ja jsem prosmejdila, co se dalo. Ryby se chovaji uplne normalne, plavou v hladinach ve ktarych maji, prijimaji potravu taky v pohode. Nelapaji po vzduchu. Jen proste posledni dva tri dny pred smrti zacnou projevovat klasicke priznaky... Plavou kolmo k hladine nebo se zdrzuji dole, ale v okamziku, kdy je krmeni, hrnou se nahoru. Ale co, ono to nejak dopadne. Stejne moc dekuji za ochotu.
06.01.07 17:52:42 Norton® – to Ejka
27°C není zas tak moc, aby měly rybky umírat, je podle literatury plně v mezích tolerance ryb. Například já udržuji v Trigonu i "45" kolem 25°C. A jak se rybky chovají, nezdržují se u hladiny? Zkus "prošmějdit" net. Třeba na http://www.aquar.cz. Popisuje tam například fyzikálně chemické stresory, projevy nemocí e.t.c. Jsou to sice komerční stránky, ale informací je tam víc než je obvyklé. Kupodivu..
06.01.07 00:09:20 Eejka® – To Norton
NO2 a NH jsem nemerila. Nemam na to testy, snad jen NO3 a to vyslo v norme. Zimni zahrada to sice je, ale takova jen jako. Je to proste pred venkovni terasou mezi kytkama, ale vevnitr, normalne v byte. Nikdo nic nenatiral ani nestrikal, i kdyz vymalovat bychom potrebovali :o) Snizila jsem teplotu vody, pravda je, ze 27 mozna bylo zbytecne moc... A ryby byly ruzne. Od neonek, nejake pavi ocka, stribrni a zlati moli, zpocatku i pancernicci, ale ti se ustalili a spokojene zijou. Uvidim po tom snizeni teploty.
04.01.07 18:04:34 LordP® – rataj
Eejka-porid si jiny test ten od rataje neni vubec presny.mam ho taky ale kdyz jsem si poridil tetra test GH tak tem byl presny.jinak neonky ikdyz se to neda tak jsou docela nachylne.hlavne u nich bacha na no2
04.01.07 16:37:15 Norton® – to Eejka
Jak dlouho máš akvárko? Ono to fakt může být kde, co. Ale pokud nemáš teplotu vody třeba 30°C... tak nevém. Jak dlouho rybky žijí se tady už probíralo. Jak se to projevuje? NO2 a NH máš v pořádku? Projevuje se to jen u některých ryb? Co třeba otrava? Nenatíral v místnosti něco třeba acetonovým lakem? Nebyla použita nějaká chemie proti hmyzu, nebo postřik kytek v místnosti? Píšeš, že je to v zimní zahradě?
04.01.07 15:14:11 Eejka® – tak tos me uklidnil
Ona ta voda asi nebyla vhodna pro neonky vubec, kdykoli jsem koupila hejno, jedna po druhe umiraly. Nemoc jsem zadnou nezpozorovala, krmit je krmim. Navic takhle byly v pohode nekolik mesicu a zacaly umirat az ted. Akva jsem nijak nezmenila, az na par novych kytek, ale snad nejdou jedovate. Vime co se da vsechno sehnat v akvaristikach :-( Snad jen me napadlo snizit teplotu vodu, ale tu mam taky stalou uz nekolik mesicu. Ale zkusim to. Pak uz me snad jen napada... Treba proste zestarly hmm
04.01.07 15:04:26 Norton® – to Eejka
Bohužej neznám ten test, já požívám KNK test od AQUARu a celkovou tvrdost vody jsem zatím neměřil, věřím vodárnám. Ale pokud jsi počítala dobře a o tom nepochybuji, tak máš vodu skutečně v pohodě, sice asi ne na tření neonek červených. Pokud Ti rybky umírají, tak těch příčin může být mnoho.
04.01.07 14:58:38 Eejka® – To fakt nechapu
Vidis, nikdy jsem to nezkousela prepocitavat. V tom pripade to vypada, ze to maji napsane spatne v tom manualu...Protoze tam je uvedene, ze hodnoty presahujici 200 jsou velmi tvrda voda... Ale zaroven tam radi ten prepocet, podle ktereho by to zase vyslo, ze je to spravne. coze
04.01.07 14:47:24 Norton® – to jo
tak ta voda je uplně v pohodě, to kdybych já měl takovou! U mne je to 13°dKH a 16-18°dGH. Asi bude chyba jinde...
04.01.07 14:43:49 Eejka® – to netvrdim
Je to v mg/l CaCO3: Prepocet je tech 240*0,056= 13,44 gH. A druha hodnota 9,52 kH.
04.01.07 14:24:52 Norton® – tvrdost vody
... ale 240mg/l se nerovná 240°dGH! A čeho 240mg/l Ca a Mg? Podívej se prosím ještě jednou do návodu k testu, bude tam jistě nějaká tabulka. To Horác by poradil, zeptej se jeho.
04.01.07 14:15:28 Eejka® – beton?
To vazne neni legrace. Nakapala jsem do vzorku vody 12 kapek, vynasobila x20= 240 mg/l. Presne podle navodu. Vim, ze stranek Prahy, ze Kobylisy maji tvrdou vodu, ale ze az takhle... Jo a pardon jsou to testy Nutrafin ne Rataj, ale to je vcelku jedno.
04.01.07 13:47:40 blek – GH 240
to už není voda to je betón :-D neucpává ti to odpad??

04.01.07 13:43:03 Eejka® – tvrdá voda
Mam hodne tvrdou vodu a nevim co s tim. Testy ukazaly Gh 240 mg/l a Kh 170 mg/l. Ph je v norme. Uz to zkousim prubezne mesic merit a porad mi vychazi to same. Testy jsou od Rataje. Zacaly mi umirat rybicky... V akva mam sterk a kameny, vse koupene v akvaristice a doma odzkousene na pritomnost vapniku (zadny neobsahuje), zadne musle ani jine podobne veci v akva nemam. Jen lavove kameny, bridlici a koren. Da se takova voda nejak upravit?
07.12.06 16:20:48 Sidonius – To Vašek
"Mohl bych přemrazit studniční vodu nebo vodu z vodovodu?"
Pokud jsem správně pochopil, tak za účelem získání měkké vody? :)
Určitě ano. Ale záleží na tom, kolik měkké vody takto potřebujete získat - efektivita takového postupu je velmi nízká.
07.12.06 13:20:14 vašek – Tvrdá voda
mohl bych přemrazit studniční vodu nebo vodu z vodovodu

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:31:12 • 1.554 s