Ja som mala krupicku v akva tiez a dost dlho som si to nevsimla, ale hned jak som to zistila dala som tam sera costapur. Postupovala som presne podla navodu a davkovania, zvysila teplotu na nejakych 29 stupnov. Tiez som pridala polievkovu lyzicu soli na 30l vody. Doteraz vsetky ryby ziju, preslo to asi po 5 dnoch. Jediny kto mi zomrel po zniceni parazita bol mlady cca 2 cm velky ancistrus, ale pocula som ze nemaju radi chemiu, tak mozno preto. Inak myslim si ze je tu dost vela info, staci mrknut na sekciu nemoci... tam mas cely navod.
těžko říct kolik soli, dávam podle oka, zkus polévkovou lžíci. záleží taky na druhu ryb a rostlin, některé to taky nemusí skousnout. Raději míň než víc, samotný přípravek proti krupici by měl být dostačující. Já jsem dával 2 kávové lžíce do 40l, kde jsem měl jen párek ancáků a žádnou kytku, žádné dno jen trubky pro ně.
jestě mi zbivaji mečovky a jsou uplme vyhublé nic nechcou papat
Jinak chce to důkladně sledovat každou rybu, jakmile se objeví nějaká tečka naznačující krupičku, tak hned aplikovat eSHa EXIT a za pár dnů by mělo být po krupičce. Já neonky vyléčil do 5-ti dnů a teď jsou týden po vyléčení a žádná neuhynula.
20.10.08 19:31:47 deathfoe® – Re: Lukysek
Podívej se níže na příspěvek od uživatelky hanika, tam popisuje jasně svoje dávkování, chce to trochu číst

.
20.10.08 17:28:46 Lukysek® – Re: Geri
a kolik ty soli na akva 136
Sera Costapur je dobré léčivo, mělo by zabrat, zkus možná ještě přisolit vodu a vyměňuj každý den aspoň 30%. nedavno mi okrupičoval párek ancáků, zvedl jsem teplotu o 4°C z 20 na 24 během dvou dní, každý den o 2°C, přisolil vodu a nasadil jsem Sera Costa med F (dalo by se říct že totožný jako costapur) a do dvou dní po aplikaci OK. tak jsem dal ještě 3.den pro jistotu a v pohodě...
20.10.08 16:34:45 Lukysek® – Krupička
26.06.08 07:00:55 Yirka® – Re: @
Firma zřejmě nabízí i odměřovací pipety.
26.06.08 02:07:19 @ – Re: langosh
ale navic jeste obsahuje Kristallviolett,Acriflavin a rivanol...takze opravdu nic zazracneho...jediny nad cim vzdycky premejslim je davkovani...To opravdu zkouseli,ze ty malachitky ma byt 0.31 mg a ne jenom 0.30 mg..???a nebo methilenky 3.98 mg a ne 4 mg....Premejslim jestli opravdu zalezi na takovychto nepatrnych odchylkach a pomerech leciv a nebo je to jenom "obhcodni " trik...??Vzdyt davkovani je zavisle na druhu ryb,kmenu viru i hodnotach vody a presto je zadna firma v navodech nezohlednuje,ale pak mi tvrdej,ze zalezi jestli tam je o setinu miligramu min malachitky???

neco tu nesedi,nezda se vam??
Sid napsal: Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!
Sid je to celkom možné. Ten názov som až tak neštudoval a napísal som to len tak z pamäti.
Čiže žiadna novinka.
Ahoj, stejně jako všichni jsem nemoci začala řešit léčivama. Costapur je na krupičku výbornej, ale je fakt, že oslabení ryb léčivama už se pak u většiny projevilo natolik, že mi stejně chcíply. Ikdyž jsem používala fishtamin. Dnes už rybičky při jedné tečce na boku nepřelovuji zvlášť a neléčím chemií. Prostě vyměním polovinu vody v akvárku a naliju tam solný roztok (1 polévková lžíce soli na 30 litrů) a do max. dvou dnů je vše OK. Potom dám se solí chvilku pauzu a když se to vrací tak dám preventivně při výměně vody 1 lžíci na 60 litrů, když to nepomůže do dvou dnů, tak koncentraci soli zvýším zase na těch 30 litrů. Od té doby mi na krupičku nechcípla ani jediná rybička. Ale chce to bedlivě sledovat a chytit to ze začátku. A hlavně ta sůl v tom akva je asi tak měsíc, když vodu měníte 20 % týdně. Tak na to pamatovat, aby z toho nebyla přesolená polívka
Tak Ať plavou
19.04.08 15:31:34 Sid® – Re: Tokuschew
Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!
V poslednom čase máme lepšie skúsenosti s použitím Tetra cointraix, ktorý zaberie aj na nové populácie krupice z ázie.
18.04.08 22:53:13 Sid® – Re: Horác
"Krupička a světlo: Světlo některá léčiva rozkládá a snižuje tak jejich účinek (malachitová zeleň, methylenová modř) a u jiných naopak zvyšuje toxicitu (účinek) (acriflavin). Kromě toho platí, že invazní stádia kožovce hynou až 5 x rychleji při intenzivním osvětlení nádrží. Naopak nejdéle přežívají v tmavých nádržích". (citováno z mého článku o krupičce, který zrovna smolím :o).
Btw, Sera Costapur obsahuje malachitovou zeleň. Takže ... :o)
18.04.08 22:15:07 Nobody® – Re: Sid
"skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku"
Pokud má,tak jaký,podle Vás?
18.04.08 20:21:49 Sid® – Re: Nobody
Světlo nemá vliv na krupičku.
I když už bylo vysvětleno, že se PoLi zajímal o to, zda má světlo vliv na Costapur, přesto bych se vás rád zeptal: skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku?
18.04.08 19:21:32 PoLi
Diky FANTASTO, jj tak sem to myslel