V poslednej dobe vela akvaristov ma problemy s Gupkami. Asi to bude nejakou degeneraciou alebo co. Mne tiez sa nedari odchovat ani dve generacie Gupiek. Vzdy, ked si kupim, samicky odrodia a uhynu. Samcekovia tiez. A z tych malych (co ich bolo cca 20-30) mi ostane asi 5 a tak to ide dookola. Podobne je to aj s mecunmi, len tych pri porode je trosku viac. Fakt je to divne.
Ještě jsem zapomněl říct,že jsem asi před 3 dny kompletně předělal akvárko.To je, že jsem propral dno přesázel rostliny a tak.Vodu jsem použil asi 60% staré vody (byla v akváriu) a 40% vody 2 dny odstáté.Mam mírně zvýšené No2.Myslíte,že by to mohlo být i tim? Poraďte někdo!!
Nepořizovat si paví očka...Vždycky. když jsem měl nákou tu nemoc v akváriu vždy byly nemocný očka...Buď měly slepené ploutve nebo měly plíseň. Ostatní ryby(jikernaté) no problémo..Tuto rybu si už nikdy nepořídím...Snad ani živorodky, vždy mi dělaly potíže
05.03.07 16:42:20 Prevry® – Paví očka
Mam takovej problem.Během 3 dnů mi umřelo asi 5 pavích oček.Všechnny ryby mely stejny priznaky.Vypadají úplně zdravě a najednou třeba po 2 hodinách mají zarudlé skřele nebo jak se tomu nadává. Potřebuji poradit co s tim? V aqua jsou ještě ancitrusi,neonky,parmičky a ty jsou stále úplně normální.Nevíte o co jde?A co mám udělat?Děkuji moc za rady.