17 • 33 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hodí se tyto rybky k sobě ? » obsádka a tvrdost vody » Přidat novou reakci 

obsádka a tvrdost vody Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5058 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
19.02.07 21:13:25 katunka®
To máme z ruky krapet dost :-D , kdybys měl někdy cestu a zájem tak se klidně ozvi... ;-)
19.02.07 21:01:04 PaDa®
Já jsem z Prahy, to máme krapet z ruky ;-)
Jde mi hlavně o ty ancistruse, ale díky za nabídku :-)
19.02.07 20:56:44 katunka®
PaDa odkud jsi...bych ti jednu samičku thorakátí i darovala (nebo vyměnila za rostlinky)...mám strach, aby se tam poskládaly až vyrostou ;-)
19.02.07 20:39:45 PaDa®
pro Katunku:
tak to máš kliku, mně vyrostli dva chlapáci thorakáti a dva ancistrusáci a k nim vždycky jedna samice. Už jsem zkoušel měnit, ale zatím nesměnil...
19.02.07 19:44:48 paulinn® – to Maky
jak jsem psala, mám parmičky i s čichavcema a bez problémů - akorát bych je pořídila jako poslední(ty parmičky). ahoj
19.02.07 19:44:41 katunka®
PaDa...no vidíš...mě ani nenapadlo rozlišovat mezi velkými a malými druhy pancéřníčků. ;-) Shodou okolností mám tedy ideální sestavu...mám thorakáty...jednoho samce na dvě samičky (při nákupu pohlaví samozřejmě poznat nešlo, ale naštěstí se to teď tak vyvrbilo :-P ), tak doufám, že z toho časem třeba něco bude ;-) . Děkuju za odpověď
A ještě k problematice...mám parmičky se závojnatkama (jenom dočasně) a po počátečním pošťuchování jsou v pohodě (parmiček mám jen sedm), nikdy závojnatkám doopravdy neublížily, jen je občas proženou, ale aspoň mají pomeranče nějakou rozcvičku :-D . Čichvace jsem měla taky, ale ti to nerozchodili...ovšem těžko říct, jestli kvůli parmičkám anebo mým začátečnickým omylům ;-)
19.02.07 19:01:08 PaDa®
pro Katunku:
Musíš rozlišovat velké a malé pancéřníčky. Velcí (hoplosternum, dianema...) se rozmnožují v párech, samci jsou k sobě zvláště v menším akvárku agresivní. Samec staví pěnové hnízdo, které brání. Platí u nich podobně jako u ancistrusů, že když máš třeba dva samce a jednu samici, tak se samci spíš nahánějí mezi sebou a k samici se moc nemají.
Malí (corydoras...), tak tam to platí, jak jsi napsala, je potřeba více samců na jednu samici, aby se oplodnily všechny jikry. Hnízda nestaví, vajíčka lepí na podklad.
Tři dianémy jsem doporučoval proto, že zadavatelka tématu uvažovala o 3-4 kusech, takže 3 mi přijdou na takové akvárko až dost, hlavně thorakáti jsou živí ažaž ;-)
Více a lepších informací si v případě zájmu přečti na:
http://www.catfish.cz/popisy/callich/callichthyidae.htm
19.02.07 13:51:25 Vitekm®
Moc moc Vám všem děkuju!!!! A ještě jeden dotaz, co když k tomu osazenstvu přidám ještě třeba 2 čichavce ??? To už budu asi moc odvážná, co!?
Už jsme zasadili rostlinky, tak už vybíráme. O víkendu už budu dávat fotky akva alespoň bez rybiček :-))
Ještě jednou díky!!
19.02.07 08:05:08 paulinn® – parmičky
s parmičkama čtyřpruhýma a mechovýma mám obdobnou DOBROU zkušenost, prostě je potřeba jich mít 8 a více kusů, aby se věnovaly sami sobě. NIKDY mi do nikoho nekously, i když jsem měla i skaláry a dodnes mám čichavce.Honěj a rvou se mezi sebou a moc jim to v akvárku sluší palec. Ale myslím, že důležitá věc je také pořídit si je jako poslední, budou víc okukovat nové prostředí, než nahánět novější obyvatele ano
19.02.07 08:00:59 ® – ***
Místo parmiček čtyřpruhých doporučuji parmičky pětipruhé. Jsou stejně pěkné (ne-li hezčí), mám je ve stejně velkém akvárku spolu s čichavcema perleťovýma a je to naprostá pohoda. Většinu času se těch 8 drží v hejnu a je to krásná podívaná. :-)
9 plat je strašně moc, spolu s mečovkami nebo Black Mollami se jednak hodně přemnoží a hlavně hodně baští, tudíž vylučují... No prostě moc detritu a vynucení častější údržby. My máme jen 5 Black Moll (z toho pouze jednu samičku) a nevíme co s mladýma. ;-) ano
18.02.07 18:08:13 katunka® – PaDa
Zajímalo by mě, odkud jsi čerpal informaci o ideálním poměru pohlaví u pancéřníčků? Já mám dojem, že jsem vždy slyšela, že by mělo být více samců...tak jen pro doplnění informací... ;-) . Díky
18.02.07 17:39:48 kuba
Kdosi mi kdysi říkal,že když máš větší počet parmiček 4pruhých(tak kolem 10),že ostatním rybkám nepůsobí žádné potíže.I když parmička 4pruhý X skalára......nevim,nevim
18.02.07 12:56:33 Vitekm®
Moc děkuju, ty parmičky čtyřpruhý se mi fakt líběj, tak je asi fakt zvolím - prostě to risknu :-))
A ty pancéřníčky vezmu tedy 3, naopak budu ráda, mám strach, abych neměla přerybněno :-( Ještě jednou díky
18.02.07 12:22:10 PaDa®
Já mám hejno parmiček čtyřpruhých s čichavcema perleťovýma naprosto v pohodě, a to mají čichavci daleko jemnější hmatadla než skaláří ploutvičky. Myslím, že se nebezpečnost parmiček hodně přeceňuje, když mají dobré podmínky, jsou v pohodě (kdo není? ;-)
Naopak, na ty plánované živorodky se nějaký likvidátor potěru bude hodit :-)
Z pancéřníčků bych volil spíš tu dianému, nejlépe 3 ks (2 samice a 1 samec, to ale stejně u mladých netrefíte ;-)
18.02.07 11:07:04 Vitekm® – obsádka a tvrdost vody
Ahoj všichni, prosím o radu, zakládám nové akvárko - 240l - rozměry 120 x 50 x 40 - plánovaná obsádka je : 4 skaláry, 3 - 4 pancéřníčky (vousatý nebo skvrnitý), 2 ancistrusy, cca 7 x dánio pruhované, 4 x parmička siamská, 9 x plata pestrá, 4 x black molly nebo mečovka zelená a chtěla jsem 8 x parmičku čtyřpruhou, ale to asi nerisknu po tom, co jsem četla. Pak jsem přemýšlela o 10 neonkách, ale to je také riziko. Mohly byste mi prosím poradit ještě nějaký druh, který by se k ostatním hodil a plaval spíše nahoře?? Nebo byste riskli ty neonky, parmičky? A ještě prosím, jakou byste doporučili tvrdost a teplotu vody? Myslela jsem tvrdost 15 a teplotu 25. Ještě jednou dík.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:16:34 • 1.285 s