Tak mi to nedalo a musím reagovat - v současné době máme v Praze cca 25 prodejen PetCenter a zhruba stejný počet na celé ČR (v době psaní příspěvku to bylo samozřejmě jinak) a připadá mi vysloveně nefér napsat "děs běs, vyhněte se obloukem"

Ano - problém je v tom, že ne každý prodavač je akvarista - ale sortiment máme přece jen široký, nejsme specializovaná prodejna akvaristiky. Noví prodavači se zpravidla vyprofilují - na kočkaře, pejskaře, teraristy,... a samozřejmě máme na prodejnách i dobré akvaristy. Ale není prostě dost dobře možné mít takového člověka na každé prodejně, na každou směnu. Bohužel jsme řetězec a tak například nabídka ryb je fixní, je stanoven plán osazení i rozvržení akvárií. Zpravidla není možné nabídku obměňovat či rozšiřovat (pouze například u tlamovců si vybírám druhy). Když přišel chlapík, že potřebuje XL krunýřovce, domluvila jsem mu ryby přímo v Akvarimexu. Za sebe musím říct, že o akvaristiku se zajímám cca 3 roky a i když mám doma jen malé akva (54l) s barbusáky a ancistrusy, snažím se vždy poradit podle svého nejlepšího svědomí (často nákup rybek i rozmluvím) a pokud nevím, jdu se rychle podívat například na akvarko.cz apod.

A to jsem na "Šestce" největší odborník

Karanténu v současné době nemáme nikde, občas se teď přes léto objeví bakterka, jedná se většinou o 1-2 nádrže z celkového počtu 18. Ještě bych chtěla připomenout, že v prodejních akváriích panují poněkud odlišné podmínky od těch, které máme doma - velký pohyb ryb, velké množství kusů apod. Zde je opravdu těžké "uhlídat" každý úhyn. Například dnes jsem vylovila pouze jednu zlatou moly, tak doufám, že to není tak hrozné. I když, přála bych vám vidět ten nadšený výraz v očích každého, kdo mi přijde triumfálně a patřičně jízlivě oznámit, že "Máte tam chcíplou rybu"
Tímto končím svou slohovou práci a přeji mnoho akvarijní radostí a málo zlosti s námi prodavači