10 • 26 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » prakticky dotaz ohledne cisteni filtru (molitan+cerpadlo) » Přidat novou reakci 

prakticky dotaz ohledne cisteni filtru (molitan+cerpadlo) Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5822 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
24.01.07 16:58:26 blek – to joseph
Filtr můžeš mít u skla dle libosti, jde jen o to, že se v mezeře mohou kupit hromady kalu.
Usazeniny kolem filtru ale i jinde se odsávat nejen mohou, ale řekl bych, že musí.
Pokud je sání čerpadla přiměřené, vývod nekarbuje usazeniny z celé nádrže, tak se opravdu nemusíš o takový filtr moc starat. Detrit z akvárka odstraňuj pouze odkalováním!
stačí 2x-3x do roka vytřepat pěnu z nejhoršího v kbelíku s akvarijní vodou (nikdy dočista).
Sám používám vnitřní pěnový filtr a čistím ho 1x za 2 roky z části z lenosti ale především proto, že to není nutné.
Jedno ze základních pravidel akvaristiky totiž je: nešťourat se zbytečně v akváriu. Odkalení, popřípadě protrhání přerostlých kytek 1x za 3 týdny a šmytec. ;-)
24.01.07 16:06:35 joseph – filtr + molitan
Nevím jestli můžu mít tak hodně u skla múj filtr a jak často ho propírat. Mám ho zhruba 1 měsíc. Fotku filtru mám na rybicky.net, střední nádrže, Vodní svět, joseph ps: můžu občas kolem filtru odsávat ty usazeniny? :-)
24.01.07 15:49:39 joseph
To blek: Mám teď nový filtr, nevým jestli ho můžu mít tak hodně u skla a jestli stačí číštení (proprání molitanu) jednou za 3 měsíce nebo jak jsi psal 1x za 6 měsíců. Pokud 1x za 6 měsíců, může kolem něj občas odkalovat ten " bordel " . Mám ho zhruba teprve 1 měsíc. Fotku filtru mám na rybicky.net , střední nádrže, joseph . Děkuji hmm
24.01.07 13:07:09 jen®
no v litrech za hodku tezko rict, ale max vykon toho cerpadla je 400 l/hod (pisou na obale), takze tak nejak odhadem bych to videl neco lehce pod 100 l/hod, tedy cca za hodku celou vodu v akva - zcela hruba uvaha...kdyz to trocha zvysim, uz se mi pohybuji rostliny.
24.01.07 12:48:52 blek – filtr
To j_j: Jakákoliv filtrace v akvárku, ať molitan nebo keramika, nemůže sloužit jako likvidace detritu. Jejím účelem je především odbourání NH4 a NO2 a odstranění jemného vznášejícího se kalu. Kdo si spočítá, že dostatečný výkon čerpadla zvedne kal ze dna, ten pak nasaje filtr, který stačí jednou týdně vyprat, a vyjde mu bezproblémové akvárium, nepočítá správně.

To jen:Minimum je kolik?
24.01.07 12:39:05 jen®
okok, dikec dobre beru na vedomi, to trochu od toho skla posunu, cerpadlo mam uplne na minimu....
24.01.07 12:35:42 j_j®
před nedávnem sem si přstavěl filtr Elite Rejnok na toto-viz.obrázek...v plánu ho mám čistit(proprat) tak za měsíc...podlě mě je u molitanových filtrů důležitější biologická filtrace-nemám pravdu? hmm
24.01.07 12:31:01 blek – čištění
Filtr na obrázku v žádném případě čistit nepotřebuje, naopak. Binec mezi sklem a pěnou je způsobem malým odstupem od skla a příliš velkým průtokem čerpadla. Odstraní se při běžném odkalení. Na takto velký filtr čerpadlo s průtokem okolo 100l/hod a jemně čistit ho budeš muset max. 1x za 6 měsíců.
24.01.07 12:21:09 jen®
no tak to teda nevim s tim sackem, mam to hned u skla a prave mezi sklem a tim molitanem je nejvic bordelu, jsem teda zvedavej...
24.01.07 00:10:26 wladys®
A co takhle vyndat filtr a bordýlek odsát odkalovačkou...mě to příjde ještě jednoduchší než rolovat nějaký sáček..... :)
23.01.07 21:55:30 Petr – filtr
Můžu potvrdit, taky jsemm tento fígl tady vyčetl a s úspěchem použil. Jednoduché a účinné. Mikrotenový sáček si sroluješ, dáš pod kostku filtru a sáček vytáhneš téměř nahoru, tak aby k filtru ještě mohla proudít voda. Vypněš čerpadlo a sáček i s filtrem vyjmeš. Pozor, aby nepraskl!! A všechny nečistoty máš v sáčku.
23.01.07 19:33:54 Barča
Teda filtr,spletla jsem se
23.01.07 19:33:23 Barča
No někdo tu psal,než se vyjme čerpadlo,ještě ve vodě ho dát do sáčku a potom vyndat.
23.01.07 19:30:53 jen® – prakticky dotaz ohledne cisteni filtru (molitan+cerpadlo)
Zdravim vsechny, pomalu budu muset vycistit poprve filtr (atman cerpadlo 200+molitan), docela by me zajimalo jak to provadite, protoze kdyz na to mkrnu tak diky proudeni/tlaku je na tom molitanu docela dost bordelu, no a kdyz cerpadlo vypnu, tak se ten bordel musi zakonite uvolnit do akvarka, mate proti tomuhle nejakou praktickou radu ci figl jak tomu zabranit? diky za odpovedi ahoj

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:02:39 • 1.114 s