10 • 34 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » měkká voda » Přidat novou reakci 

měkká voda Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8575 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
08.08.07 22:33:19 bucliik®
Anonyma prosím ať mě napíše co Horác poradil co se týče ampulárií, netoužím moc po rozmnožování, ale teď mě dvě umřely a další tři se k tomu blíží a nebaví mě koukat na mátořivý šnečky, tak prosím napiš, ať neotravuju Horáce taky :) :) Děkuju děkuju moc
08.08.07 12:38:27 ToGi84®
Ach jo :-( :-( co já bych dal za to abych měl vodu měkkou a nizky PH, nejraději bych si to tak s vama vyměnil, pže já mám vodu tvrdou jak šutr, PH se blíží 8 a přitom miluji terčovce sad
11.07.07 21:51:52 Ampulárie
Děkuji, stránky jsem si pročetl a Horácovi jsem poslal email.... počkám co mi poradí hmm ;-) a případně přistoupím ke zvyšování tvrdosti vody.
11.07.07 21:35:07 Sidonius
Pak se ještě zkuste poradit s Horácem; případně mrkněte na ty stránky, které jsem vám doporučil, a můžete zkusit vodu upravit.
11.07.07 15:26:52 Ampulárie
No problémem je to, že se mi ani po půl roce nerozmnožují:( a to už jsou dávno dospělé... a jejich ulity se rozpadají a to jsem jim tam hodil skořápky od vajíček, sépiovou kost, ulity od mořských škeblí ale oni si toho moc nevšimají :(.... dokonce jsem jim udělal plovoucí ostrůvek na kladení vajíček a místa k víku akvaria maji 15 cm a stále se nerozmnožují, jen se pomalu rozpadají :-(
10.07.07 10:08:07 Sidonius – To George
Mají ještě nějaký jiný problém ty vaše ampulárie, než že "potřebují vodu tvrdou minimálně 7 dGH"?
Pokud ne, tak to neřešte. :-)
Kdyby vám to nedalo, tady si můžete přečíst o zvyšování tvrdosti: http://www.sweb.cz/maniakva/chemie3.htm
V případě potřeby také můžete ampulkám nabídnout jako zdroj vápníku např. kalciové tablety nebo sépiovou kost...
10.07.07 01:47:30 Horác® – pro rosi (a pro všechny další, kteří v tom také nemají jasno :o)
"Dovolím si te opravit. Když máš UT 2 st., nemůžeš mít CT 0 st. To je nesmysl."

Ale to vůbec není nesmysl. (Sorry - i přesto, že je to víc než rok starý příspěvek, nedá mi to, abych na něj nereagoval :o).

Mějme sklenici dokonale čisté (destilované či demineralizované) vody. Obsah vápníku a hořčíku je nulový, tudíž i CT (celková tvrdost) je nulová. Přidejme lžíci jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný). Vápník nikde, hořčík nikde - CT je stále nulová, UT (uhličitanová tvrdost) je bůhvíkolik. Problém je v tom, že když měříme uhličitanovou tvrdost, tak ve skutečnosti měříme ALKALITU, tj. množství VŠECH hydrogenuhličitanů - nejenom vápenatých a hořečnatých, ale i sodných (draselných a dalších). Vzoreček CT (CELKOVÁ TVRDOST) = UT (UHLIČITANOVÁ TVRDOST, přechodná, odstranitelná varem) + SÍRANOVÁ TVRDOST (neodstranitelná varem) platí jen pro sloučeniny vápníku a hořčíku. Pokud jsou v systému i soli jednomocných kationtů (což je v akvárku normální), vzorec NEPLATÍ !!!
09.07.07 23:27:45 george – moc měkká voda na ampularie
Já mám s měkkou vodou taky problém, ampulárie potřebují minimalne 7 dGH ale optimalne jeste vic a ja mam ani ne 6 :(, jak to mám zvýšit ? Zase ale nevím co mi to udělá s PH, ted ho mam něco přes 7. Dík
15.04.06 21:48:27 rosi – to ivan
Dovolím si te opravit. Když máš UT 2 st., nemůžeš mít CT 0 st. To je nesmysl.
15.04.06 15:12:39 Miro.M – pritvrdit vodu neonkám?
Zisti si v knihách,kde neonky žijú a v akej vode sa množia.Je to južná amerika a množia sa v období dažďov.Dažďová voda v tej oblasti je skoro destilovaná.Tvrdostˇmá 0,5-2°.Pre takú vodu na množenie amazonských rýb chodím 30km ďaleko.Takže nič nemusíš pritvrdit a teš sa z dobrej vody.
15.04.06 02:39:36 ivan – voda
I já mám neonky červené v měkké vodě,nemám problém s rybama ani s rostlinama.Možná kdybych chtěl nějaké afr.tlamovce tak bych musel přidat vápenec.Chrastava : UT 2stupně,CT 0st.
14.04.06 20:04:19 gabli – voda
Měl jsem opačný problém,ale dostal jsem radu,že pokud to vysloveně rybkam nevadí tak se do toho nevrtat protože jedna změna hodnoty vody vyvola zase jinou a pak budeš mít rozhozenou jinou vlastnost a tak to půjde pořád dokola a nijak si nepomůžeš.Akorát budou parametry vody nestabilní a to může rybám vadit mnohem víc než přílišná měkkost.Já mám vodu polotvrdou až tvrdou a z akvárka žádnou stížnost neslyším :-)
14.04.06 09:44:13 vojta – voda
tvé ryby mají nějaké problémy nějak mě unikla podstata přoč chceš přitvrdit vodu.
10.04.06 21:49:10 Magda – voda
Ahojda, poradím ti jednu věc. Já osobně nedávám vodu z vodovodu, protože jsem hradečák a tady voda není nic moc. Využívám Třebechovickou vodu. To vy asi nemáte. Je to taková novodobá "studna" na penízky. Voda je tady hlavně fajnová a také si zde zjistíš, jakou tvrdostí voda disponuje.
10.04.06 19:58:20 Corban – měkká voda
mám v malém akva měkčí vodu než potřebuju např. neonka obec. nejměkčí voda 5 dGH. Nevím co s tím prostředky na úpravu nefungujou někde jsem četl že čím měkčí voda tím líp fakt nevim.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:07:57 • 1.03 s