10.05.06 11:56:32 vojta – zázrak
jakou vodu dolíváš ,myslím jakých hodnot,protože pokud je špatná nechce se mě ěřit že i po výměně se ti drží parametry na stabilních hodnotách,většinou se takováto voda předem upravuje mimo akva ,ředěním ,chemicky...,jinak je možné že ti nastartoval biotop tzn že bakterie ve filtru začely rozkládat no3 na no2 to mělo za následek zlepšení růstu rostlin takže taky nějaká pomoc při látkové výměně ´+ krmení z automatu který našim miláčkům nikdy nedá toliko jako my sami= malý zázrak v akva.
09.05.06 14:26:49 Raptor CZE – Jak dlouho ?
CCA 5 měsíců ... předtím všecko právě kvůli kvalitě vody končilo smutně ... ale toto poprvní ... jinak hodnoty jsou pořád v normálu ..
09.05.06 09:21:03 vojta – akva
jak dlouho to akva máš?
08.05.06 16:35:03 neo® – ??
Já bych to nechal tak jestli by byly i nadale hodnoty dobré. Jak dlouho máš to akvárium??
08.05.06 14:32:56 Raptor CZE – Kvalita vody
Ahoj , prosím Vás chtěl bych se zeptat , na jeden " zázrak " co se mi odehrál v akvárku .... Doslova přes noc se mi totož snad o 100% zlepšila kvalita vody.Nechal jsem akvárko několik dní ladem ( nebyl jsem doma ) jen automat přikrmoval ryby. No , než jsem odjížděl , byly hodnoty kvality vody totálně mimo mísu snad kromě PH , které jsem udržoval chemicky.Ale ostatní hodnoty ( NO3 , NO2 a ostatní ) byli po celou tu dobu co mám akvárium splašený , protože máme ne zrovna ideální vodu už z potrubí.Prakticky jsem se snažil vodu upravovat , ale bez většího efektu.A najednou jak povídám , přes noc , jsem naměřil hodnoty v normálu ! Koupil jsem si schválně novej test , ale ten ukazuje to samé co jsem naměřil už předtím. Tedy ... Jaká je pravděpodobnost, že se to takhle samo spraví ?? A nezvěstuje to něco neobvyklého ?? Např jako klid před bouří ???
Prostě co teď jestli to mám nějak udržovat či podobně ...