Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Uhličitanová tvrdost, tvrdost, ph » Přidat novou reakci 

Při citování původního příspěvku zdůrazněte pouze konkrétní pojmy nebo věty. Necitujte celý příspěvek !
Uhličitanová tvrdost, tvrdost, ph Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :pivo: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   1096 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
17.12.12 21:32:31 Nicky® – Re: Mispulin
díky. návod na test GH jsem našla a NO2 po dlouhém namáhání vygooglila. teď mě trochu zaráží hodnoty studniční vody (měřené z kohoutku), jsem zvědavá, jaké budou hodnoty po založení a záběhu akva... nějak jsem schválně vybírala rybky do tvrdé vody, tak teď nevím...
17.12.12 10:02:58 Mispulin® – Re: Nicky
Oba tyto testy pouzivam, takze vim ze se do 5ml vody kape z prislusne lahvicky (pro mereni kH oznacene "kH" a pro mereni gH oznacene "gH") a pocitaji se kapky, dokud voda nezezloutne (u kH) nebo nezezelena (u gH). Pocet kapek znamena stupen prislusne tvrdosti.
17.12.12 09:39:18 Nicky® – Re: Nicky
Tak návod na GH jsem našla, je možné, aby studniční voda z mělké studně měla tvrdost 8°dGH?
17.12.12 07:17:11 Nicky® – tetra testy
Zdravím, prosím vás, nemáte někdo doma tyto dva testy: Tetra Test Nitrit NO2 10ml, Tetra Test GH + KH 10ml? Během stěhování jsem ztratila návody k použití, nenapsal by mi někdo, kolik kapek čeho se tam přidává a jaké množství vody má být ve zkumavce?
19.11.12 22:34:15 sporinek® – Re: tajfun1
dnes jsem si koupil Sera test NO3 a výsledky jsou si dost podobné (tedy alespoň tou tendencí)
19.11.12 16:01:33 tajfun1® – Re: sporinek
taky jsem ho kupoval koncem roku 2011 a test na NO3 taky naprd :-O
19.11.12 12:35:56 sporinek® – Re: tajfun1
jediná chvíle kdy byl test do modra bylo, když jsem tu nádobku vypachoval ve vodovodu. ale předchozí test od Aquaru byl v pohodě, ale podle mne je to tou špatnou šarží z konce roku 2011. jinak i test na NO3 mi dáva podezřele nízké výsledky, dnes to ověřím Sera testem.
19.11.12 00:51:49 tajfun1® – Re: sporinek
s KNK od aquaru mam taky velmi spatnou zkusenost
1) lahvicka ve který je, ma tak spatne kapatko, ze se to snazi kapat vsude jinde nez tim spravnym otvorem, takze kapat stejny kapky da fakt zabrat rozzureny
2) po tom co mi ukazoval v akva skoro 0 jsem pridaval KHCO3, abych to zvednul a mohl poustet CO2, ted kdyz jsem to zmeril Serou, tak uz jsem tam mel pred vymenou vody kh10, takze zbytecne moc
3) kdyz jsem si delal roztok do dropcheckeru 4kH, tak mi to ukazovalo tak cca 2°, coz me vlastne upozornilo, ze ten test je nejakej divnej nebo jsem to spatne namichal, tak jsem dnes koupil Seru a je po starostech :)
18.11.12 23:22:43 sporinek® – Re: Jirkaass
Nevěřil bych tomu testu na KNK od Aquaru. Udělal mi to samé. Do modra se vůbec nezbarvil, byl jen žlutý od počátku. Zkusil jsem test od Rataje a ten naměřil to co jsem měříval předtím. Asi špatná várka od Aquaru.
18.11.12 21:55:11 Michaldvd® – Re: grunda
Skôr pre zaujímavosť ;-)
18.11.12 20:45:24 grunda® – Re: Michaldvd
k čemu to potřebuješ? máš nějaké extra náročné ryby?
18.11.12 01:19:26 Michaldvd® – Re: malyLibor
Chcel som to mať presnejšie. Maju mi prísť ešte ostatné výsledky z rozboru tak saď to tam nájdem :-)
17.11.12 21:41:09 malyLibor® – Re: Michaldvd
17.11.12 20:34:53 tajfun1® – Re: Michaldvd
dost obtizne a taky zalezi co vsechno v tom testu mas, aby si tam vubec mel vsechny slozky z ceho se gH a kH skladaji, jinak to nebude vubec presny

neco k tomu treba zde http://maniakva.sweb.cz/chemie3.htm
17.11.12 19:51:32 Michaldvd®
Mám rozbor vody, len mi chýba uhličitanová a celková tvrdosť, ako ich vypočítam?
10.11.12 20:34:37 tajfun1® – Re: Jirkaass
tak dobrý by bylo vědět, jakou alkalitu má voda, kterou při výměně leješ do akva... předpokládám, že nebude mít 0 a trochu ti tu alkalitu zvedne, tak by pak bylo rozumný dodat sodu třeba v půlce výměnnýho cyklu
10.11.12 20:33:08 Jirkaass®
z kohoutky mi vyhcází PH 7-7,25 a NKN zase po kapce nebo dvouch zabarvené do zluto zelena .. že by byl půroblém už rovnou v kohoutku ?
10.11.12 20:22:36 Jirkaass®
Vodu máme pražskou a měním pravidelně .. skusím změřit co teče z kohoutku ...
10.11.12 20:19:18 romant® – Re: Jirkaass
Dřív než začneš něco podnikat, tak bych se zaměřil na to měření. Mrkni se do vlákna o testech, který je nejlépe hodnocený na měření alkality a ještě bych to přeměřil, aby se zbytečně nedělalo něco, co je zbytečný. Jako další bych si zjistil jakou vstupní vodu tam leješ aby se tu event. chybu dalo lépe odhalit.
10.11.12 20:15:24 Jirkaass®
stránky už jsem si přečetl předtím a ted znovu jen furt nevím jestli tu jedlou sůl dávat při každé výměně vody nebo jak ?.. každopůádně děkuji :)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/novareakce/13595?c=428135