Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » Osvětlení středního akvária ( 51 - 150 l ) » Přidat novou reakci 

Osvětlení středního akvária ( 51 - 150 l ) Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :pivo: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   8292 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
21.04.13 22:13:51 vaaclav® – Re: Funestar
Jsou to 18 w trubice o standardní délce 60 cm. Kolíčky se nepočítají. http://www.srovnanicen.cz/q/zarivkova%20trubice%2018w/
:-)
21.04.13 21:42:59 Funestar – Osvetleni
ahoj mohl by mi nekdo poradit? koupil jsem starsi akvarium vse bylo v poho nez mi dosvitila zarivka a je problem protoze zarivka je T8 61cm a takovou velikost jsem nenasel. nevi nekdo kde bych mohl sehnat zarivku ktera je 61cm dlouha dik
03.04.13 11:56:32 meleri – Re: jamajcan
dekuji, super! a ten LED vubec neznam, jak se pak meni ty svetylka v tom nebo jak casto teda? a to svetlo LED pusobi na rostlinky dobre? ahoj
03.04.13 11:33:57 meleri
ahoj, neporadili byste nekdo jestli se da sehnat nejaka ta minilampicka treba o 11 ti watech, ale ktera by se dala pripevnit na akvarijni sklo o tlousce 0,5 cm?

Znam jenom tu Dennerle, je fajn, ale to udelatko co drzi lampu na skle se neda nasadit na hrubsi sklo nez 0,3cm.

dik ahoj
25.03.13 18:36:29 fido16® – Re: Designer
No zprvu jsem chtěl závěsné ale už jsem našel to co mi vyhovuje. Takže díky za rady
25.03.13 18:33:34 Yirka® – Re: fido16
Nedávno se tu diskutovalo toto: http://shop.rataj-spk.cz/
25.03.13 18:23:38 Designer® – Re: fido16
Takze na zed nebo na policku nad akvarko?
http://www.akvarista.cz/web/shop/item-508
25.03.13 18:02:29 fido16® – Re: Designer
Ano to bych udělal kdybych plánoval kryt na akva ale ten nebude :-)
25.03.13 17:57:52 Designer® – Re: fido16
Kup predradnik, zarivky, vodotesne patice a flexo snuru (kabel do zasuvky) a mas vymalovano. Predradnik se dava mimo vlhkost, zbytek je vodotesny. Vyjde to levneji, jak to zapojit je namalovano na kazdem predradniku, a jeste si to clovek udela presne jak to chce, ne jak blbe to kdo zase vymyslel, nez se za to vyhodily prachy :-D.
25.03.13 17:50:01 fido16®
Čau pánové mám dotaz sháním na své akva osvětlení akva je dlouhé 120cm a tak se dívu po nějakém osvětlení které má 2x30 watt ale nemůžu velice nic najít. Byl bych rád za každý odkaz na nějaké podobné osvětlení. Díky
21.03.13 20:39:19 lordCorvin® – ostrý provoz
Po dvou dnech provozu jsou teploty a časy následující.

- čas svitu je 6:30-11:00, 12:30-22:00
- teplota v místnosti 20°-21°C
- výkon již výše zmiňovaný 3x20W bodovka halogen
- výška světel nad hladinou 27cm (od skla bodovky)
- zatím není krycí sklo (bude dáno těsně před vsazením osádky)

- teplota vody kolísá v rozmezí 20°-24° (měřeno v půlce výšky nádrže)

Za čas, až budou halogeny nahrazeny LEDkama, snížím výšku světel na nějakých přibližně 15cm nad hladinu, tak nízko, jak to jen půjde (zkrátím nožky držáku světel).

Pokud by pak byla teplota moc nízká, místo topítka dám zpět 1-2 halogeny.
10.03.13 00:57:46 MichoCZ® – Re: lordCorvin
Kup to na ebay a jsi úplně někde jinde s cenama. Ať si tady kdejaký chytrý říká, že kupuje jedině v čechách kvůli kvalitě co chce. Stejně je to všechno čína. V evropě se už toho pramálo vyrábí a pokud ano tak stejně z čínských komponent.
10.03.13 00:27:21 ViktorX® – Re: lordCorvin
Ono taky záleží, jestli to koupíš tady, nebo na e-bay... taky můžeš jít do LED pásků.
10.03.13 00:16:16 lordCorvin® – Re: ViktorX
V LED bodovkách by mě to stálo něco mezi 700,- až 1500,- chechtáků, na to musím nejdřív našetřit. Daly by se i levnější bodovky, ale musely by se nahnat množstvím (a to by znamenalo vyrobit nový kryt, stávající je dimenzovaný na tři zdroje), což by se zase prodražilo a byl bych zpět na těch zhruba 700+ chechtácích.

Do budoucna mám vyhlédnuté 3x 6W LED v teplé bílé, každá 800 lumenů a 40° vyzařovací úhel.

Zatím řeším stávající situaci, která je 3x 20W v halogenu s možností změny výšky nad hladinou, nebo snížení počtu bodovek na dva, popř. jen jeden kus. Nižší watáž jsem nenašel.

EDIT: Oprava, přehlídnul jsem se. 1x LED 6W, cena 500-700, nebo 2x-3x 3-4W LED v ceně 300-800 i s poštovným.
09.03.13 23:40:19 ViktorX®
Tak běž do LED bodovek...
09.03.13 23:15:20 lordCorvin® – Re: MichoCZ
LEDky jsou plánované do budoucna, ale ty bodovky byly nejjednoduší řešení. V mých reálných možnostech je zvětšit výšku bodovek nad akvárkem, snížení počtu, nebo úsporky se stejnou paticí (pokud jsou). Zářivkové trubice nemůžu použít, akvárko je trojúhelník. V použití vysocesvítivých LEDek mě omezují finance.
09.03.13 22:47:58 MichoCZ® – Re: lordCorvin
To osvětlení není zrovna ideálně zvolené. Když už budeme akceptovat ten objem, tak do něj budeš prát trvale aspoň 50W topení a v akva budeš vařit rybí polévku. Zvol buď nějaké zářivky T5 nebo T4 nebo tady hojně probírané ledky. Ať už pásky nebo jednotlivé čipy.
09.03.13 21:40:05 lordCorvin® – začátečník
Manželka se zhlídla v akvárku a tak začínám přípravné práce. Bude na cca 55 litrů při výšce 40cm akvárko + cca 10cm volného prostoru stačit 3x 20w halogenové bodovky? Nebo je to příliš moc? Děkuji za odpověď.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/novareakce/13533?o=402574