10 • 26 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Paví očka se slepenými ploutvemi » Přidat novou reakci 

Paví očka se slepenými ploutvemi Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6433 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
15.02.07 19:25:28 raďulka
pořiď si příprave s obsahem nifurpirinolem,já měl furanol od JBL a pomohl.
06.01.07 20:42:25 yama® – nemoci
A podival ses na ty stranky? Prijde mi ze ma zakalene oko, tak jak se pise v mym prvnim prispevky, podivej se na ten odkaz a porovnej vsechny priznaky + popremyslej, jestli si tedka v akva neco zmenil
06.01.07 15:37:29 tom_kladno® – Foto
Tak včera uhynul další sameček. Přikládám foto, jestli se nenajde někdo, komu je tento stav povědomý.

Díky
05.01.07 22:01:28 yama® – a
05.01.07 21:58:42 yama® – Od :yama
Nasla jsem tohle:

bičíkovec zhoubný Ichthyobodo (Costia) necatrix - cizopasný kožní bičíkovec, usazuje se na ploutvích, kůži, žábrách i na rohovce oka. Při napadení dochází ke zvýšené tvorbě kožního slizu, objevuje se bělavý, modrošedý zákal, viditelný zpočátku jen pod určitým úhlem, při silném napadaní se později tento povlak až loupe. Ryby mohou být apatické, těžce dýchají, mají splihlé, slepené až roztřepené ploutve, zakalené oči. Při silných nákazách mohou některé ryby uhynout již po 48 hodinách. Nemá-li tento parazit svého hostitele, hyne po 20-60 minutách.
Léčba je možná v počátečním stadiu jen pouhým zvýšením teploty na 30-32°C, případně při silnějších napadeních pomocí dlouhodobých koupelí (sůl, metylénová modř, malachitová zeleň, tripaflavin, Acriflavin, FMC a další širokospektrální léky).

Ale stejnetak to muze byt i nespravnymi hodnotami vody.
05.01.07 21:58:38 yama® – Od :yama
Nasla jsem tohle:

bičíkovec zhoubný Ichthyobodo (Costia) necatrix - cizopasný kožní bičíkovec, usazuje se na ploutvích, kůži, žábrách i na rohovce oka. Při napadení dochází ke zvýšené tvorbě kožního slizu, objevuje se bělavý, modrošedý zákal, viditelný zpočátku jen pod určitým úhlem, při silném napadaní se později tento povlak až loupe. Ryby mohou být apatické, těžce dýchají, mají splihlé, slepené až roztřepené ploutve, zakalené oči. Při silných nákazách mohou některé ryby uhynout již po 48 hodinách. Nemá-li tento parazit svého hostitele, hyne po 20-60 minutách.
Léčba je možná v počátečním stadiu jen pouhým zvýšením teploty na 30-32°C, případně při silnějších napadeních pomocí dlouhodobých koupelí (sůl, metylénová modř, malachitová zeleň, tripaflavin, Acriflavin, FMC a další širokospektrální léky).

Ale stejnetak to muze byt i nespravnymi hodnotami vody.
04.01.07 20:56:17 tom_kladno® – Paví očka se slepenými ploutvemi
Dobrý den,

dnes jsme v nádrži našli dva samečky pavích oček, kteří mají kromě bočních ploutví, kterými hýbou, ostatní úplně zavřené (stažené) a slepené. Nemohou tedy plavat. U jednoho jsem zpozoroval světlý trus.

Poradí mi někdo, co mám dělat, aby se případná nemoc, pokud to nemoc je, nepřenesla na ostatní ryby?
Všichni ostatní zatím vypadají dobře.

Díky, Tom
11.11.06 19:18:16 ... – paví oka-slepený ocas
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat po delší době jsem si opět založil akvarium a stalo se mi že mé paví oka (v akvariu mám pouze paví oka a pancerníčky)májí slepené ocasy prosím co mám dělat?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:55:43 • 0.857 s