Ahoj, jen jestli me jeste muzete ujistit o tomto: Nemusim se obavat, ze by mi akva o tomto objemu (540l) propadlo do nizsich pater, ze ne? Nekteri me strasili s nosnosti podlahy 150kg na m2,(coz by akva nesplnovalo), sice to neni panelak, ale ja doufam, ze nosnost podlahy v cihlovem dobe je dostatecna. Jinak je to klasicky cihlak,5p., tak z 50 let. Navic akva postavime do haly(byla vydlazdena stejnymi kachlemi jako na chodbe domu), tak verim, ze neco vydrzi. Sice nadrz nebudeme stavet tou nejdelsi stranou k nosne zdi, ale to snad nevadi. Pocitam, ze akva by mohlo vazit - 460l cisty objem vody-460kg, plus sterk 80kg?, akva ma pry pres 100kg?(mi se nezda, ale ja ho nenesla

), skrin snad 50kg, pozadi bude z polystyrenu, takze to je ok. Tak pocitam tak se 700kg. Jinak planujeme pro nej srinku z borovice, 8 sloupku-cca 10*10cm, na nich 4cmm deska z borovice 180*50, plus samozrejme bocni steny a 3 dvirka vepredu, zadni stena nebude. Dole pod akva ram, na kterem bude akva cele stat. Zadne zelezne vyztuhy. diky