07.08.06 01:07:31 ® – Překysličení
Nemyslím, že to bylo tím. Vzhledem k tomu, že k překysličení vody dochází vysokým tlakem, kterým je voda hnána do trubek (nejčastěji vodárny sídlišť apod.), neměla bys s tím mít problém. O bublinky tolik nejde, jde o plyny, které jsou ve vodě rozpuštěné. Každopádně bude problém jinde. Spíše bych se zaměřil na tvrdost, ph a obsah dusíkatých látek. Přeji Ti hodně štěstí.
06.08.06 23:59:16 Kačka – Díky
Děkuji za názory. Včera jsem měnila asi po týdnu zase vodu. Jelikož jí mám teď dost zelenou, tak jsem vyměnila asi tak půlku. Teplota klesla maximálně o dva stupně, ale když jsem vodu dopustila, tak moji skaláři začaly narážet do skla a pak plavaly nahoře a lapaly jako po dechu. Při tom jich většina ležela na boku. To samé neonky. Ty začaly dokonce plavat břichem vzhůru. Naštěstní se všechny do dneška vzpamatovali, ale vůbec nevím čím to je... Nemáte nějakou teorii, proč z toho byly tak špatné? Nemohlo dojít k překysličení? Protože když tam pouštím z hadice vodu (i když jí mám ponořenou), tak se do akva dostává strašně moc bublinek. Co myslíte? Díky.
06.08.06 22:22:08 vaclav® – voda
Pokud máš vlastní studnu tak můžeš klidně rovnou do akvária při takovém velikosti nádrže to ani jinak nejde jedině na co si musíš dát pozor aby ti celková teplota neklesla o víc jak pět stupňů . To by měla většina ryb přežít v pohodě.

05.08.06 15:39:11 pytel – stabilni teplota
ale ta voda ma teplotu uplne stejne stabilni kdyz ma 10°C i kdyz ma 25°C. a pokud myslite ze je moc studena...proc ji neuvarit par litru v hrnci a nebo nepouzit ohratou vodu z bojleru?...duvod proc by se mela voda nechat odstat kdyz neopbsahuje chlor neni.
05.08.06 13:17:48 :-) – stabilní teplota
nestabilní teplota to je prevít pane

05.08.06 12:27:59 ***man – voda
Prtože je lepší když je ta voda odstátá má stabilní teplotu

05.08.06 12:05:05 pytel – voda
proc je lepsi voda ostata,kdyz ve vode ktrou do akvarka katka doleva neni zadny chlor ani jine chemikalie?
05.08.06 11:45:59 ***ingman – voda
Ale je lepší když je odstátá sice to nemusí být ale je to lepší!
05.08.06 09:08:49 neo – voda
Bez rizika můžeš vymenit 1/5 vody hned z vodovodního kohoutku a nemusí byt odstata.

04.08.06 22:20:06 Jammes® – voda
pokud budeš měnit tak 20-30% obsahu akvárka tak to nevadí, voda by měla mít zhruba stejnou teplotu jak v nádrži, já měním až polovinu obsahu a ryby jsou v pohodě
04.08.06 21:42:58 Kačka – Neodstátá voda
Ahojte. Mám na Vás takový menší dotázek. Nevadí, když při částečné výměně vody v mém 380l akvárku používám vodu neodstátou a puštěnou hadicí přímo z vodovodní trubky? Podotýkám, že vodu odebírám z vlastní studny. Žádný chlor atd. tam nepřidáváme. Děkuji Vám všem za názory