Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Pravidelná údržba akvaria » Přidat novou reakci 

Při citování původního příspěvku zdůrazněte pouze konkrétní pojmy nebo věty. Necitujte celý příspěvek !
Pravidelná údržba akvaria Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :pivo: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   1225 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
30.11.12 16:03:23 orry® – Re: hr
Nejsem si jsistý jestli pocty rybek jsou důležité. Nyní mám 4 pancéřníčky skvrnité, 4 parmičky černopruhé, 2 skaláry, 2 ancistry a 10 neonek. A pokud jde o měření látek mám trochu obavu, že kdybych měřil, tak něco naměřím, vyděsím se, začnu řešit chemií a dostanu se do kolotoče zásahů. Mám dojem, že důkazem pohody ryb není jen voda a rostliny, ale i jejich chování a to je opravdu kouzelné. Ano některé ryby jsou houževnatější, ale mi nepripadá, že bych v mém AQ zkoušel co ryby snesou.
30.11.12 15:16:51 hr® – Re: orry
Hmm, zajímavé už jenom chybí doplnit počty a druhy ryb a naměřené hodnty dusíkatých látek.
Potom se tu můžeme bavit jestli to opravdu funguje tak jak popisuješ.
Čistá voda a bujně rostoucí rostlinstvo nejsou důkazem vhodných podmínek pro ryby.
Některé ryby jsou prostě houževnatější a vydrží toho hodně.
30.11.12 14:56:19 orry® – Trocha do mlýna
Mám třetí AQ. První bylo v 80tých létech 60ka. Valisnerie a pár neonek a mečovky. Po založení pohoda. Asi po půl roce jsem musel na osm měsíců mimo republiku. Po příjezdu jsem se manželky ptal co s AQ dělala. Nic jen jsem prala filtr a krmila. Přišel jsem k nádrži a nestačil se divit. Valisnerie ve tvaru kvádru nádrže voda jako křišťál a rybky všechny spokojené a barevně pěkné se prodiraly houštinama rostlin. Zkrátka jsem nevěřil svým očím. AQ po létech odešlo do historie a já dlouho byl bez rybiček. Až po létech se mi poštěstilo pořidit si 300ku. Paráda. Je ještě v archivu nádrží. Velikostí, dá se říct bezůdržbové. Jen čištění filtru a při tom trocha vody. Bylo to v Neratovicích a tam je abnormálně tvrdá voda, ale dalo se. Pak přišla nutnost stěhování a AQ muselo zůstat. Teď jsem si pořídil 80ti litrové a snažím se do něj nezasahovat. A jde to. Momentálně nemám řasu, voda je čistá a rybičky jsou zdravé a zdá se i spokojené. A musim napsat (i když je to tady podle někoho proti přírodě) do AQ jsem asi tak pět týdnu ani nesáh. Jen si ho užívǎm. Po zkušenostech se 60kou si myslím, že všeho moc škodí a tak trochu nechápu jedince, kteří se snaží skoro denně a nebo aspoň dvakrat týdne "zvelebovat" AQ. Chce to trochu trpělivosti a taky trochu štěstí. Foto zatím nemám, trochu jsem lenivý, ale brzy dám ze začátků a nynější.
30.11.12 11:32:12 hr® – Re: meleri
Přesně jak píše kolega, přez spínačky jede většína nádrží a málo kdo se tu podělil o nějaký problém.
30.11.12 11:26:53 predator3313® – Re: meleri
:) Spínací hodiny jsou v poho, a když budeš mít nějake nenaročné krevetky myslím že to pujde palec
30.11.12 11:21:08 meleri – Re: LiborSprysl
dekuji, zkusim to schvalne nemenit dva tydny a uvidim :) ale ne hned...
30.11.12 11:20:21 meleri – Re: hr
to je dobry napad! vyzkousim, ale ne ted, teprve ho mam dva tydny :). chtela jsem odjet v unoru.
akvarko ma myslim tak 80 procent rostlin, do toho jen krevetky a par sneku.
nevim ani jestli krevetky tak dlouho vydrzi......je mozne ze pojedeme vsichni a bude to tady samo
jak moc verite tem spinacim hodinam? desi me, ze tam neco podela a budou furt svitit nebo naopak vypnou a dva tydny to bude takhle.... :-(
30.11.12 10:22:59 hr® – Re: meleri
Také trochu záleží kolik obyvatel v nádržce bude.
Než bych takovou nádrž, která je zaběhlá a dobře fungující, opustil na delší dobu než je zvyklá na doposavadní údržbu, tak by si takové delší opuštění simuloval a měřil hodnoty vody. Tak bezpečně zjistíš jestli doba na kterou se chystáš opustit aqo je v pořádku a nebude tě čekat po návratu domů nemylé překvapení.
30.11.12 08:06:11 LiborSprysl® – Re: meleri
Pokud jen ti plži a krevetky...a bude dobře zarostlé, tak vydrží...
30.11.12 07:41:10 meleri – akvarium 2-3 tydny bez udrzby
hDobry den,

ziju v cizine a jednou zacas jezdim do ceska za rodinou. S vetsim 60l akva nebyl nikdy problem, cca i mesic pryc, vratila jsem se domu, odsala kal, protrhala kytky a bylo to zas fajn.

ale co takove male nano akvarium, s bidou 17 litru? muzu ho jen tak nechat dva tri tydny bez vymeny vody, atd? jake mate zkusenosti? nechci zanedbavat akva, ale za rodinou obas musim ....budou tam jen krevetky a sneci...
dekuji....
13.02.12 14:14:01 Beastie®
Zdravím, mám dotaz, jak řešíte odkalování v tanganice? pokud tedy někdo má. Mám v plánu šnekáče, tzn přerývají si písek sami, plus pokud budou malé můžu je tím vlastně zničit, neboť se zdržují hlavně v písku.

Nahoru bych chtěla cichlidu žlutoocasou, nemá moc ráda narušování prostředí, takže bude pro mě údržba vypadat pouze odpouštěním 1/5 1x týdně z hladiny a zpět napouštění (hadící z kohoutku, na kýble kašlu do 360tky !). Vidí v tom někdo problém? Jak případně řešit jinak?

je to teprve vše v plánu a ve výstavbě, takže se dá leccos připravit :)
02.02.12 17:09:06 romant® – Re: strelec
To barvení kořenu ničemu nevadí, ba právě naopak, rybám žijícím v takovým prostředí se bude dařit lépe. ;-)
02.02.12 16:56:05 strelec® – Re: HaDaS
díky a ješte jednu blbost sem udelal koupil sem si koren do akvarka a nechal sem ho málo dní louhovat jen tri dny,každej den sem vymenil vodu byla do hneda od toho korenu šoup sem ho do akvárka a ješte mi stále pouští barvu tak po týdnu pri odkalení dopustím trošku vody a časem to doufám prestane pouštet X-)
02.02.12 16:51:19 strelec® – Re: fido16
díky a ješte neco je lepší mechanickej odkalovač.hadička zvon,a nebo se mi líbí vzduchovej od sera.. :-) :-)
01.02.12 19:23:34 fido16® – Re: strelec
Podle toho jak to máš pos.... od ryb. V dobře zajeté nádrži (pokud je dostatek rostlin není přerybněno) prakticky nemusíš odkalovat protože není co. Já odkaluji tak jednou za 2 týdny jelikož není velice co tak jen podráždím dno a je.
01.02.12 18:46:03 HaDaS® – Re: strelec
Případ od případu. Pravidelností nic nezkazíš. V běžném akva to odkalení může být součástí té výměny vody, nebo ob jednu výměnu. Ale jak jsem napsal, je to různé, tvoje akva neznám, nemáš prezentaci.
01.02.12 18:42:06 strelec®
ahoj te lidičky jak by se melo často odkalovat akvarko podle potreby když je tam nasr... :-D a nebo jednou týdne a pritom vymenit trochu vody v akvárku díky ;-)
01.02.12 17:57:04 fido16® – Re: Nympheas
hop A co odpouštět vodu zrovna z toho kotle? Tam už bude několikrát i převařená :-D (OT) smich
01.02.12 11:37:07 Nympheas® – Re: HaDaS
to je dobrej nápad z kotle..byla pěkně předehřátá smich
01.02.12 11:35:40 Nympheas®
technickáá místnost..se zjevim.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/novareakce/11296?c=384763