Přihlásit se RYBICKY.NET »

Výběr ryb do nového akvária

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Výběr ryb do nového akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: makky
V daným objemu by šlo např.:

A: párek Č. zakrslých + párek Č. medových
B: párek Č. zakrslých + řekněme 8 Neonek

Varianta B je trochu problematická, protože Neonka je hejnová a na pořádný hejno ti zbývá málo litříků...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - makky – makky
ale ten zakrslí sem četla ze je naročný.Jo a znáte nějakou dobrou akvaristiku v praze?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: PentueR
Se zakrslíkem a medovým můžu souhlasit, ale čokoládovýho bych začátečníkovi nedoporučil. Jsou poměrně choulostiví. No a perleťák jasně ne do 54 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR
Perleťák dorůstá přes 10cm, to doporučujete do 50l akva? Zakrslíky určitě, medový je tak na hranici použitelnosti (mám je taky v malém akva a je to jen tak tak..) a třeba čokoládový (i když ten není jen tak k sehnání).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - makky – makky
díky :-)a kdybych chtěla čichavce modry,perletový a medovy,kolik by jich melo byt a jak se samickama a sameckama?a šlo by k nim pár neonek?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
Porid si urcite parek cichavcu zakrslych nebo perletovych a k nim nejakeho sumecka nebo ancistrusa. Kdybys chtela tech cichavcu vic tak urcite 1samec na 2 samice nikdy ne naopak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snake – Re: makky
nebo si dej parek čichavcu a sumečky nějake
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: makky
Do padesátky Čichavec zakrslý nebo medový... Když dáš jenom pár těch a pár těch, tak to bude super...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snake – Re: makky
z čichavcu bych i doporučil čichavce modre a perletove a nebo jsi kup tetry diamanove 5ks a 6ks parmiček čtyřpruhych palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - makky – druhy čichavců
Zdravim.Mám akva 54litru,60-30cm a chci do něj čichavce,ale nevím jaky druh.Měl by být menší a hlavně nenáročný.Nebo jestli doporučujete jiné ryby,které jsou málo náročné?Moc díky za odpovědi :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Eliška
Nebo C. habrosus nebo C. hastatus... Moc hezké rybičky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eliška – Re: Allish a Yirka
Existují drobné druhy pancéřníčků jako cor. nanus a cor. pygmaeus ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: Allish a Yirka
Až na to že pancíci jsou hejnový rybky a 3 kousky jsou na hejno trochu malo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Kaki
Jo, na ten objem v poho. Ale víc už nic nepřidávat. Pokud máš rád malý hejnový rybky, tak budeš spokojenej ty i ony.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaki – Re: V
Ok,Ten počet razbor by měl byt OK, ne?
s tim ancem se ještě rozhodnu...dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Kaki
Ancistruse bych dal asi spíš jenom jednoho, nebo ho úplně vynechal... Pancéřníčky nějaké malé: např. 6× panda. Tím budeš mít ryb až až, ale při dostatku rostlinek to bude v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaki – 63
ahojte, když už jsme u toho, budu zakládat 63l akvo..
muj návrh na ryby je:
12*Razbora Klínoskvrnná
2* Ancitrus
a možná nějakého pancéřníčka..
myslíte že by to šlo?
Děkuji za odpověď...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Allish – Re: Yirka
;-) díky za odpověď, neonky do 10 přikoupím, ať jsou v hejdu spokojený :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Allish
Ten návrhh vypadá docela rozumně, troufnu si říci, že neonky můžeš zaokrouhlit na desítku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Allish – 54L?
Zdárek, nechci zakládat nové téma, proto píšu sem. Mám založené akvárium 54L, chci se zeptat na počet ryb v mám akva.... může složení vypadat takto? neboje to moc, děkuji za odpověď :-)

7 x Tetra neonová
3 x Pancéřníček zelený
4 x Tetra měděná

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Alena.sv – Re: 1Johny1
Jasně,že se musí do tvého akvária i hodit,myslela jsem to tak.Ty tetry by se hodily,i tetry neonový,nebo razborky.Je spousta možností,jen se rozhlídnout.Já osobně bych si dala to hejno teter žhavých,jak jsem už psala,nebo hejno razborek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 1Johny1
vies hlavne neni dolezite co sa mi lubi ale co sa hodi do mojeho akva mne sa toho paci dost ale nie vsetko je hodne do 100 lit s mojim zariadenim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alena.sv – Re: 1Johny1
Já bych si tam asi dala hejno teter žhavých.Jsou krásné,mírumilovné a menší,takže do tvého akva tak akorát. ;-) Ale záleží taky,co se líbí tobě.Koukni se do atlasu,co by se ti líbilo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 1Johny1
Zdravim vsetkych!!!!! Potreboval by som poradit mam rozbehnute 100 lit akva zalozene pred tyzdnom a o tyzden si mam prijst vybrat nejake rybky ale neviem sa rozhodnut ake moze mi niekto poradit ake do mojeho akva pozrite fotky a poradte prosim :-D dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Jakub
Do 130 l si už můžeš dovolit lecos (pokud je to čistý objem). Na prvním místě máš Čichavce, takže budu předpokládat že o ty ti jde v první řadě. Zakrslík (Colisa lalia) je to párová ryba, takže počet je jasný. Vzhledem k lokalitě a povaze by se k němu ze seznamu mohl hodit Ostnáč (Badis badis). Tyhle dva páry bych doplnil nějakým hejnem: Razbory klínoskvrné, Dania pruhovaná apod. Případně u dna by se mohlo prohánět třeba několik Mřenek (např. Botia striata).

pár Colisa lalia - Čichavec zakrslý
pár Badis badis - Ostnáč modrý
4 Botia striata - Mřenka proužkovaná
15 Trigonostigma heteromorpha - Rasbora klínoskvrná
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Feri – odpověď
Tlamovce určitě ne - potřebuji vodu s vyšším Ph a hlavně ty co si vybral, tak min. nádrž 300l. Z ostatních. Rájovce si myslel asi dlouhoploutvého, Hrbolavce afrického neznám, ale v podstatě si to chce o každé rybě něco přečíst a potom se rozhodnout co vlastně chceš. Recept neexistuje, kdy především se zaměř na vodu kterou používáš a tomu uzpůsob ryby, aby si nemusel v budoucnu vodu upravovat. Potom já osobně počítám 1 cm ryby na 1 litr, kdy takový Rájovec se dokáže pěkně vytáhnout a tím se ti snižuje počet ryb v akváriu - rozhodnutí je ale spíš na tobě ( větší ryby, ale málo nebo více menších.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub – Re: V
AQ tak kolem 130 litrů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Jabuk
Přihoď ještě alespoň velikost akva...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jabuk – výběr rybiček
Prosím o radu, které z těchto druhů rybiček se k sobě aspoň trošku hodí, tzn. budou se aspoň trochu snášet. Vím, že každá rybka je jiná a je to hodně spekulativní a záleží to na mnoha a mnoha podmínkách.. ( vekikost skva, skrýše, rostlinky... a tak dále a tak dále).

ČHICHAVEC ZAKRSLÝ
HALANČÍK TEČKOVANÝ
OSTNÁČEK MODRÝ
RÁJOVEC DVOUPLOUTVÝ
HRBOLAVEC AFRICKÝ
TLAMOVEC ALONOCARA sp. Rubin Red
PARMIČKA S ODĚSY
DARIO DARIO
HALANČÍK SKVOSTNÝ
BOJOVNICE PESTRÁ
SEKAVEC THAJSKÝ
TLAMOVEC štíhlý "MPANGA"

Děkuji za odpovědi a za Vaše názory.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Vocko88
Fotka k příspěvku S tím přerybňováním se to má tak , že větší nádrž je možné "přerybnit" , protože ryby mají k plavání více prostoru a ve větším hejnu se cítí bezpečněji , jen se musí udržet dobrá kvalita vody filtrací nejen molitanem , pískem , ale též přes zeolit a aktivní uhlí nebo častěji měnit větší část vody. Rozhoduje i druhové složení osazenstva. V malém prostoru pociťují rybky stísněnost a to je stresuje. Navíc se velmi rychle znehodnotí čistota vody - řádově v několika hodinách prošlého času.

Snímek mladých parmiček druhu Puntius conchonium v plastové odchovné nádrži , v níž je voda obměňována co druhý nebo třetí den. Záleží na intenzitě krmení. Foto pořízeno 17.11.08.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vocko88 – Re: sára
Dost lidí tady přerybňuje klidně až o třetinu a přesto mají až 99%, takže si z toho zase moc nedělej(samozřejmě všechny ryby bych tam nedával). Dania si tam dej určitě-jsou hrozně "akční" a je na co se koukat díky nim. Do takového akva jsou 3 ancíci ažaž-2maximálně a to si to ještě rozmysli. Neonky by taky neměly chybět...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: iiiv
To by mohlo jít. Záleží na množství úkrytů, rostlin apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iiiv
ahoj:-), mám také 54 litrové akvárium a chtěla bych do něj jeden pár cichlidek ramirezových, 10 neonek a asi 6 pandiček. Myslíte že se ty cichlidky s neonkama snesou a nebudou na ně útočit???
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: sára
Na ancíky je to malý prostor, halančíky tam necpi už jen kvůli parmičkám a daniím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V
4 Otíci (Otocinclus affinis), 6 Pand (Corydoras panda) a 10 Neonek (Paracheirodon axelrodi)by v přiměřeně zarostlé a filtrované padesátce nemělo být žádný problém. Možná by se těch Neonek sneslo i o pár víc, ale radši nepřehánět. Víc druhů bych tam už nedával.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: PetrS
jen aby to ti ancíci nevyčistili včetně kytek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: PetrS
Sklo ti necisti ani ancici
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrS
Cabas... Zase ancici Ti to poradne vycisti spolu s pancernickama. Panc. necisti sklo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP
Ancíci dorůstají větší velikosti. Ty otíci jsou lepší návrch. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pancernicek
já bych dal jen ty neonky určitě na dno ty pancéřníčky a ancíky bych dal jen 2 :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Geri
jo souhlasim s fantastou, hejno 10 nebo 12ti kousků teter, nebo těch danií, nebo parmiček duhovýh muže být záleží na tobě co si vybereš, vsechno jsou to +- stejně malé hejnové rybky, k tomu na dno ty pancéřníčky a toho ancáka jednoho, nebo místo jednoho ancáka 4 kousky otíků afinis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: sára
Nechal bych tetry, panceřníčky a jednoho krunýřovce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sára – Množství ryb v akva
Ahoj, zakládám 54l akvárium a chtěla bych poradit kolik tam můžu dát maximálně ryb.

Představu jsem měla takovou:
4x halančíky
4x danio pruhované
2x parmička duhová
10x tetra neonová nebo neonka červená
6x Pancéřníček panda
3x Krunýřovec sp. gold

ale jak na to koukám tak mi to příjde moc rybek na tak malej prostor, poradí někdo? :-(

Mockrát děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Patris napsal: asi jo :)

ale no tak, když nevíte, neraďte ;-) studenovodní závojnatky, likvidující rostliny a ještě navíc čuňátka, do společenského akvária nepatří :-)

pro začátečník: pokud z nějakého důvodu trváte na těch závojnatkách, trochu!!! podobné jsou jim závojové parmičky nádherné ;-) kromě zmíněných závojnatek bych navrhovala vyměnit ancistruse za více kusů pancéřníčků, vybrat neonky nebo tetry krvavé a těch klidně 15, pokud vůbec paví oka, tak 1 samečka a 2 - 3 samičky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek
Nazdar, v prvé řadě bych ti doporučil studium literatury. Nemusíš nic kupovat, stačí výborný elektronický časopis na klub.akva.sk. Když si vybereš jen pro tebe "zajímavé" články o zakládání akva a kombinaci rybek, tak to máš za pár dní načtené a rozhodně se to vyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
No,také přidám své do mlýna.Na 90 l,ale čisté vody!,bych dal tak 15 neonek,nebo 15 teter krvavých,6 panceřníčků,a 1až 2 páry klidnějších Apistogramm.Závojnatky v žádném případě!Méně je někdy více...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit – Re: Acinonyx
to navrhuješ skoro to samý jako já ;-) . Ale já osobně bych si vybrala mezi neonkama a tetrama krvavýma. Místo jednoho hejna bych přidala nějakou dominantnější rybu... Nějakou, která by požírala paví potěr. Vzhledem k tomu, že rybky jsou z j. a stř. Ameriky, tak asi nějakou cichlidku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Acinonyx – Re: Dinamit
Tak to by bolo celkom dost ryb, nemyslis? Ja by som to videl na 10 neoniek, 2 ancistrusov, 7 tetier krvavych, 5-6 panciernickov. Aj tak je to dost na 90 l. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit – Re: Začátečník
ubrala bych závojnatky a přidala tetry - 5 a pancéřníčky - 2
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eliška
místo závojnatek pořiďte raději víc pancéřníčků, jsou to hejnové rybky, které mají rády společnost palec

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25465x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9958-vyber-ryb-do-noveho-akvaria?od=1373