08.09.06 19:43:24
Ota (-12-11-10-9) – čištění akvaria (prazdneho a noveho)
Zdravim,
snažím se začít s akvaristikou a ocením rady zkušenějších.
Rád bych se Vás zeptal, čím vyčistit nově
koupené lepené akvárium?
Jde mě hlavně o to, abych nějakým prostředkem nepoškodil silikonové lepidlo a akvarium pak netěsnilo či
se nerozlepilo.
V jednom akvarijnim obchodě mě poradili roztok vody se Savem v druhem slaby roztok Chlorominu.
Čím čístíte
mastné fleky na skle akvaria (např. od rukou)? Lze použít technický líh či jarovou vodu?
Díky za rady
08.09.06 20:23:52
Wampi® – čištění
Já bych použila pouze to savo. Osobně používám roztok sava prim
myslíte asi otisky na vnější straně,tak používám clin na mytí oken,a vnitřní skla škrabkou nebo magnetickou stěrkou.
Děkuji za rady.
Myslím jak otisky na vnější straně skel, až bude akvarium zařízené, tak i vnitřní strany (než akvárko
"nainstaluji").
Zdravim
09.09.06 16:58:58
wladys® – dd
Na mastné fleky je dobrý líh...mastnotu očistíš a líh se vypaří.Žádný JAR a podobné svinstva bych nepoužíval.

04.09.07 21:43:40
kosiska® – čištění skla
Vím, že tohle téma už je staré, ale chtěla bych se zeptat, jestli je opravdu možné akvárko z venku "leštit" připravky na mytí
oken a podobně. Někde jsem totiž četla, že čisticí prostředky by se neměly dávat na akvárko zevnitř ani zvenku.
Ota: ten technickej líh je dobrej

05.09.07 13:26:30
rybickyakvaristika (438721332187) – Čisstící prostředky zvenku
Já drhnu akvárko zvenku Cifem a nic špatnýho se s ním neděje, takže myslím že zvenku se může čistit úplně normálně,pokud vám něco
náhodou nekámne do vody.
Já čistil roztokem Sava a vody.Pak pořádně vypláchnout a je to.
Náhodou jsem si přečetl diskusi o čištění akvárek. Za sebe musím říct, že akvárka čistím pouze parou (je to lepší než používat
chemikálie). Navíc je to velmi pohodlné.
zvenku pouzivam iron a bez problemu...
Souhlas. Na čištění z venku jakýkoli čistící prostředek na okna a skla, vnitřek roztokem sava a je....
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora