Fórum » Nemoci » Bilé šupinky na rybách
11.09.06 22:16:41
pcword® – Bilé šupinky na rybách
Začínám z akvaristikou mám 35l akvárko pár rybek které jsem zakoupil v Tescu kde je prodejna z akvaristikou.Po týdnu začaly rybky postupně
hynout .nenašel jsem příčinu.Jen jsem si všiml že mají na bílé šipunky a bílé chmíří rybky jsou neklidné....nevíte co je to zanemoc a
jak se dá léčit.Fotky mohu ukázat.
Tak jsem jako prevenci vylovil rybky a dal do malého akvárka rostliny vyndal a vše dokonale vyčiostl ve
vařící vode kamínky/dno/ ..kameny.....Prostě něchápu ted pozoruji že i ostatní rybky mají na šupinách taky takovej bílej povlak

11.09.06 22:37:03
Eva® – Bílé šupinky
Já teda nejsem vůbec žádný odborník, na to jsou tu jiný, ale není to krupička?Zkus sem dát nějakou fotku.
To jsou zaplísněné ryby,určitě jsi udělal dobře,že jsi vše prakticky "vysterilizoval".Určitě dostaneš spousty dobrých rad,ale stejně Ti
bohužel všechny zdechnou,pokud už se tak nestalo.Jde to rychle,protože ryby mají plísní napadený nejen povrch,ale i vnitřní orgány.
Běž poděkovat do Tesca!

Jo a pokud do toho půjdeš znova,doporučila bych Ti větší akvárko.Totiž,čím větší nádrž,tím stabilnější biotop.Zkušenější
akvarista pravděpodobně nepůjde pod 100 l,Ty bys mohl zkusit něco kolem 70 l. A nezapoměň na technické vybavení,bez kvalitního filtru a
topení s termostatem prostě jenom trápíš ryby.
neber to ve zlém.

Jo a pokud do toho půjdeš znova,doporučila bych Ti větší akvárko.Totiž,čím větší nádrž,tím stabilnější biotop.Zkušenější
akvarista pravděpodobně nepůjde pod 100 l,Ty bys mohl zkusit něco kolem 70 l. A nezapoměň na technické vybavení,bez kvalitního filtru a
topení s termostatem prostě jenom trápíš ryby.
neber to ve zlém.

Je spousta léčiv, měl jsi tam něco nalejt, některé jsou i celkem levné. Něco proti plísni a preventin.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora