28 • 60 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » proč mi odhnivaji rostliny 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 2x
14.09.06 16:15:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdaro® – proč mi odhnivaji rostliny
prosim poradte co mam udelat aby mi nehnili rostlinky lebo co chvili mi nic neostane
14.09.06 17:10:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid (.***..) – To Daro
Daro,
bez dlouhého vysvětlování - PROČ? - jen heslovitě můj názor:
*špatné dno, obsahuje vápník - chce to křemičitý písek o zrnitosti 1-4 mm,
*nevhodné osvětlení - máš-li zářivku GLO, vyměň ji za obyčejnou bílou třípásmovou s označením 840, (nebo 830 nebo 865, výrobce Philips nebo Osram nebo Narva...), sviť 12 hodin denně. A protože sis dělal kryt světla sám, zvaž přidání ještě jedné zářivky
*zbytečné vzduchování - to zruš a místo něj si pořiď obyčejnou molitanovou kostku poháněnou tím vzduchovacím motorkem
*filtruj "zlehka" - tak, aby filtr jen lehce probublával, (nemá-li motorek regulaci, pak část vzduchu vypouštěj mimo akva)
*vyústění filtru dej 5-10 cm pod hladinu
*stávající filtr vyndej -nemá dostatečnou filtrační plochu
* A HLAVNĚ - vyhoď justicii a acorus - pod vodou ti neporostou!
a nahraď je větším množstvím vodních rostlin.
14.09.06 21:09:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpirát (.***..) – rostliny
berte jako bernou minci to co Vám sdělil sid,určitě nepřidávejte hnojivo, dokud nepříjdete na důvod proč hnijí,až se stav zlepší potom můžete opatrně začít experimentovat jak s hnojením tak s CO2,pokud to bude pro růst rostlin vyhovující.
Podobná témata
"Dírkované" rostliny, "Vyčáplé" rostliny - proč?, Acriflavin ničí rostliny?, akva pro rostliny, Ampulárie a rostliny, Ancistrus - rostliny, ktere nepozira, Co dělat, když se mi rostliny rozpadají, Co mi požírá rostliny???, co nejrychleji rostoucí rostliny, Černající rostliny, do čeho sazeto rostliny, Drápatečka umřela - nevím proč :sad: , filtrace x rostliny, Herba-ferron (hnojivo na rostliny), hnědá voda ze základu pro rostliny, Hnědé rostliny , Hnojivo na balkonové rostliny, Hygrophila Polysperma......proč žloutne???, Chřadnoucí rostliny, jak mnozit tyto rostliny, Jak zastavit rostliny?, Jaké akva rostliny, mohu přichytit na kořeny a větve a kameny?, jake doporučíte rostliny pro začátečníky(26l akvarium) , Jaké jsou červené rostliny?, Jaké Koupit rostliny, Jaké rostliny, Jaké rostliny do mého akvárka a kde koupit?, jake rostliny do nove budovaneho akva??, Jaké rostliny do popředí akvária?, Jaké rostliny místo Vallisnerií ?, Jaké rostliny pěstujete, Jaké rostliny?, Jávský mech... proč se mu nedaří???, Je možné si vzít nějaké rostliny,kameny apd. do akvária s potoka nebo rybníka, Jebo(osvětlení)- vyzařuje světlo i v noci, proč?, Jsou tyto rostliny vhodné?, Juwel akvária - proč nedávat podložku?, kam pro ryby a rostliny na Karlovarsku?, Kde nakoupit nejlevněji rostliny do akvária v Praze, Kdo mi překusuje rostliny ?, Krunýřovci a rostliny, kvetoucí rostliny, Lemna minor x ostatní plovoucí rostliny, likviduje líbající čichavec rostliny?, Mám přidávat CO2? Nerostou rostliny., Méně vybarvené rostliny., Musí být rostliny zakořeněné?, Muzu pridat Rostliny?, Nejodolnější rostliny, Nenáchylné rostliny

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.09.08 08:53:49 za 0.867 s