Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 23:25 Žena kačí [0] - ŽivorodkyRe: romant
Dobře, na odkazy ted koukám, moc děkuju za rady budu se jich držet a doufám, že vše dobře dopadne. Děkuju Katka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 23:16 R Muž romant [27987] Re: kačí
Ne, do 30 litrovýho akvária neonky nepatří. Snížil bych tu teplotu a pokud máš možnost, tak přidej vzduchování. Pokud je tam filtr, tak ho měj nastavený tak, aby výtok vody čeřil hladinu, čímž se voda zároveň prokysličuje a při 31 stupních je třeba intenzivního provzdušňování. Nic do akvárka nelej, jenom měň tu vodu. Filtr nech neustále zapnutý a nech ho dělat svoji práci. Po dobu několika dní nekrm vůbec, nic se nestane a voda se bude méně zatěžovat. To co v současnosti pozoruješ je otrava dusíkatejma látkama a to hlavně dusitanů(NO2). Tím, že se do tzv. nezaběhnutý nýdrže daly hned rybky, tak daleko více zatěžují celý systém akvária a tou výměnou vody se bude suplovat prozatím nefunkční tzv. biologická rovnováha. Podívej se na ty linky co jsem Ti posílal a určitě s toho spoustu začneš chápat ve více souvislostech, protože o tom je akvaristika především. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 23:08 Žena kačí [0] - ŽivorodkyRe: romant
Přemýšlela jsem také o ponechání neonek v tomto akva a přendání živorodek do jiného. Bylo by to vhodné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 23:01 R Muž romant [27987] Re: kačí
Je to všechno tak trochu od konce. Jedinou léčbu kterou teď aplikuj, je tzv. vodoléčba, nebo-li intenzivní výměna vody. Denně klidně 50% objemu akva. Velmi jednoduše řečeno, jedná se o syndrom nově založený nádrže, který je kombinovám s nevhodnou skaldnou rybek a přerybněním. Prostě zatím všechno špatně, ale chce to něco lehce nastudovat a ono se to zlepší.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 22:55 Žena kačí [0] - Živorodky – Více nemocí najednou?
Dobrý den, poradtě mi prosím, comám dělat? Odpoledne byly rybičky ještě normální, během dvou hodin jsou všichni u dna, jsou zpomalené a neonky ztrácejí barvu, black molly měla krupičku a tak jsem koupila lék a zatemnila akvárko a zvýšila teplotu. Dnes měla léčba končit ale molla má bílé tečky ještě znatelné a neonky se nedrží vůbec pospolu jako vždycky a jsou vybledlé. Všichni jsou u dna a vylézají jen při krmení. zlatá molla dnes za sebou táhla bílý až průhledný nitkovitý výkal, který byl ale po hodině opět normální. Také se mi trochu zdá že má většina rybiček trochu bílé okraje ploutví ale ne všechny, nijak se nerozpadají ale mají jen nepravidelný bílý lem. Poslední 3 dny byla teplota 31 stupnů, ale nevím jestli to je mohlo nějak ovlivnit. Bylo to kvůli té krupičce. Akvárko je pouze 30-ti litrové s deseti rybkami neonky+plata+black mola+zlatá molla+ancistrus. Nevím jestli nemám špatný počet rybek. Před týdnem mi také umřel jeden ancistrus, který měl červený flek okolo řitního otvoru a asi hodinu poté umřel a jedna plata, která přestávala vnímat ..žádné jiné příznaky neměly. Poradtě mi prosíííím :( akvárko mám 14 dní a už to jde jen z kopce..:(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 23:48 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: oggo
Bohužel foto je špatné,není toho moc vidět,s bleskem proti sklu už skoro vůbec ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 23:28 oggo Re: Romy
Fotka k příspěvku Tak jsem se pokusil to vyfotit, ale moc pěkně to nevyšlo. Při tom focení jsem si všiml, že druhá tetra to začíná mít také. Připadne mi to jako kožní parazit, ale jsem úplný začátečník, tak to ještě nepoznám. Zvláštní je, že to má jen na jedné straně. Dýchá mírně obtížněji a trošku má "záškuby"...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 22:28 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: oggo
Ten popis je velice chabý,jestli se to týká jen jediné ryby,ostatní jsou v pořádku,není to nejspíš nakažlivé.Jestli špatně dýchá,může být jakýkoliv problém s žabrami,jejich schopností přivádět kyslík do těla a následně s prokrvováním tkání,to by mohly být ty tmavé flíčky,pokud ano,ryba se stejně udusí.Těžko z psaného popisu diagnostikovat.Jestli si myslíš,že se trápí,je to sice proti mysli mnohých,ale šetrně jí to ukonči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 22:12 oggo Re: Romy
A tak neprosperuje - je vidět, že jí něco je, a mně vadí ji nechat osudu... A ty šedivé, v podstatě až černé fleky má fakt velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 22:09 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: oggo
Pokud se v podstatě normálně chová a žere,neřeš to,ne každý flíček značí nemoc...Nicméně,každé léčivo by mnohonásobně převýšilo cenu rybky...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2011 22:02 oggo Re: stetinka
Chytnul mne tento příspěvek. Nemohu se zbavit nemoci. Mám jednu Tetru red/blue, která má na sobě šedivé skvrny. Skvrny se objevily od doby, co jsem si zanesl do akvárka šneky. Jiné ryby to nemají. Postižená rybka je mírně plachá a je vidět, že se jí ne moc snadno dýchá. Na druhou stranu žere v podstatě normálně a kromě mírné plachosti se i chová normálně.
Díky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2011 10:26 Muž TomV [13] Re: Hxuser
Každopádně bych ho přelovil jinam, aby nenakazil ostatní ryby a měnil bych víckrát více vody (třeba každý den 20 - 30% vody... Když mám u sebe na něco podezdření, skoro vždy to funguje :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2011 10:24 Muž TomV [13] Re: Hxuser
nemohlo byto být toto? rybicky.net/nemoc/aerocystitis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2011 09:27 Hxuser – ryba se už 3 dny převrácí
Mám panceřníčka, který se už asi 3 dny převrácí, nedokáže udržet rovnováhu.. často ho vidím jak leží na kamenech břichem nahoru. Už jsem si myslel, že je po něm, chtěl vylovit a on najednou uplaval.. Když plave, je vidět, že mu dělá problém plavat rovně, že se kymácí ze strany na stranu a když zastaví, zase se převrácí břichem nahoru.. Nevíte někdo co je to za nemoc a co s tím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2011 13:01 R Muž romant [27987] Re: evuše...
Bude velmi záležet na velikosti nádrže v níž jsou ty závojnatky chované.
rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
Podle toho jak to popisuješ, tak to působí dojmem nevhodných podmínek a následnou otavou dusíkatýma látkama, neboť závojnatky jsou velmi zdatnými producenty odpadních látek a když se akvárium neudržuje v náležitý čistotě, tak může docházek k problémům. Jako první co udělej je výměna vody, klidně 50% objemu akva a to opakuj několikrát po sobě v následujících dnech a zhodnoť svoje stávající možnosti a podle toho se rozhodni, zda-li jsou závojnatky to pravé pro Tvoje akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2011 12:48 evuše... – pomoct
Dobrý den, mám problém v akvárku jsem měla 2 závojnatky, které jsem koupila ve stejném zverimexu, asi za 2 týdny jsem koupila v jiném zverimexu další závojnatku, ze začátku bylo vše v pohodě, ale asi před týdnem se 1 z těch 2 závojnatek začala povalovat po dně a plavat na boku na vršku akvárka a měla mírně začervenalé žábry, poté začala ztrácet barvu, prostě začala bít víc bílá, ona měla předtím jen bílej ocásek, a nakonec umřela a to samé se stalo té druhé závojnatce a ta mi umřela dneska, byla uplně celá bílá, přestože byla včera krásně zlatá a měla normálně bílé bříško už od začátku....mám strach o tu poslední, nevím co mám dělat, nevím jestli to bylo tou novou závojnatkou a nebo tím, že ty 2 byly už nemocné z toho zverimexu prosím poraďte mi děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2011 08:02 Muž Masoxik [12] - Cichlidy – nemoc
Fotka k příspěvku Ahoj vsem, prosim o pomoc.
chovam cichlidy z Malawi. Behem poslednich 3 tydnu mi 3 umrely. problem ale je ze nejevi zadne znamky nemoci. teda aspon pro me ne.

vzdy pred smrti se dana rybka schovava, je hodne placha, spise nekde polehava, nezere a do dvou dnu je konec.
dnes rano zemrela 3ti. ted s vyditelnou podlitinou pod skrelema viz foto, kterou vecer jeste nemela.
pred 2ma tydny jsem lecil esha exit + esha2000 po dobu 5dni s podezrenim na obrnenky.

Ted mam podezreni na zabrohlista, ale nejsem si jist. rano nasazen GyroTox, ale porad je to laborovani :(

namerene hodnoty vody: no2: 0, no3: 25, PH: 7.7, teplota: 26°C, tvrdost: 11,5Gh;7,3Kh





 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2011 21:25 peter304 Re:
Fotka k příspěvku neviete co je toto dík
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2011 15:04 Žena Varden [0] - LabyrintkyMřenky
Fotka k příspěvku Ještě jedna fotka...takhle vypadá už týden a mám pocit, že se to zhoršuje...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2011 15:03 Žena Varden [0] - Labyrintky – Mřenky
Fotka k příspěvku Pěkné odpoledne všem,
konečně se mi podařilo vyfotit jednu z posledních dvou mřenek...kvalita sice nic moc, ryba je to rychlá a sotva se přiblížím je v nejhustším porostu, který najde..
Kdyby někdo konečně přišel na nemoc, kterou trpí, byla bych mu nesmírně zavázána.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 23:23 Domik23 Re: Deathbull
Aha:( zaměřila jsem se tedy na léčení toho kožohryzu, příznaky poměrně odpovídají. Děkujeme mnohokrát!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 19:12 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Domik23
Obávám se že je na léčbu pozdě, ta ryba vypadá příšerně...mě se nemoci vyhýbají tak moc zkušeností nemám, ale vypadá to na nějaké ichtyo...kožohryz, obrněnka :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 16:59 Domik23 – Karásci umírají! PROSÍM RYCHLE pomoc!! +foto
Fotka k příspěvku Dobrý den, potřebujeme rychle poradit :-(
Máme 6 karásků (1 nově koupená v březnu). Náhle je popadla nemoc - nejdříve to vypadalo na třecí nemoc (bílé tečky byli však po celém těle), poté se jim roztřepali ploutve (nejdříve ocasní) a pak měli jemný bílý povlak po celém těle (i bledé oči; povlak se jim sloupával). To celé se událo během 3 týdnů.
Před 4 dny jsme všechny ryby vyndali, vyčistili jezírko, rybky dali do náhradní nádrže, do které jsme přidali FMC a zvýšili lehce teplotu (24°).
Dnes ráno zemřeli 3 rybky (všechny již byly starší 3 let). Dnes jsme přidali sůl.

Upřesňující informace: 300 l jezírko. S filtrací i vzduchováním.
Příčina je zjevná: nová rybka.
Chceme zbylé 3 rybky zachránit! Co máme dělat, prosím vás? coze :-(
Ad foto: Bílá rybka byla dříve celá bílá s červenými tečkami na zádech. Ploutev a žábry "zkrvavěly".

Děkujeme za každou radu!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2011 21:43 Kuba – Bílí tečky na ocase
Potřeboval bych poradit. U jedné neonky a samice pavího očka na ocase projevily bílé tečky. Ale jako krupička to není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2011 15:52 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Také vůbec netuším....když jim pH 5 let nevadilo, tak nevidím důvod proč by jim mělo vadit teď...ono snížit se dá, což o to, ale musela bych tam neustále přidávat kyselinu chlorovodíkovou, u nás z kohoutku teče s pH 7.8, když se voda ustálí, tak se trošku sníží. No nevím přijde mi to prapodivné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 14:03 Žena stetinka [270] Re: PaDa
aha, tak to se omlouvám. Moje chyba. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 12:25 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Varden
Věkem to určitě nebude, pět let to jsou ještě školáci ;-)
No takhle fakt nevím, třeba vadí pH, doporučuje se do 7, ale nakolik by se to projevilo tímto způsobem, s tím nemám zkušenosti, já u svých mám stabilně 6,8...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:58 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Než jsem do vody začala přidávat jakékoliv léčivo zemřely mi 3 mřenky. U první jsem se domnívala, že by mohlo jít o stáří (přešlechtěné ryby se dožívají kratšího věku), další 2 když jsem nebyla doma, teprve pak jsem začala akvárium léčit. Teď mám v akváriu poslední 2, jedna je úplně zdravá, druhá má lehce potrhaný ocas, vyfotit se nedají, sotva se přiblížím k akváriu prchají se schovat.

Speciálně pro Stetinka: v akvárium mám Chromobotia macracanthus nikoliv žádné barbusky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:51 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: stetinka
Ta fotka tady v tématu není od ní...
U sebe v prezentaci sekavky nádherné má. Tak bych si za sebe tipnul tu otravu, ale těžko takhle říct. Ono je "kapat" a "kapat" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:36 Žena stetinka [270] Re: PaDa
Mno, jestli jde o ty "mřenky", co vyfotila. Tak můžeš být v klidu, páč barbusky maj s mřenkou společné tak akorát pruhy (makrakantou) :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 10:33 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Varden napsala: Kapala jsem tam Multimedikal.
No, to není lék vhodný pro citlivé ryby, kterými mřenky jsou. Mohla jsi je tím otrávit, mohou postupně odcházet na selhání vnitřních orgánů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 15:06 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: Sid
Na tvrdost vody mám 4 lahviček od firmy Duke, první se kape jedna, pak barvivo a do odbarvení se přidává z další lahvičky, z toho se pak odečítá tvrdost vody (původně jsem měla 1,5 stupňů německých, teď mám přibližně 6..hodnota pořád hrozně nízko byla pod 3°°dGH), pH měřím pH metrem, drží se na 7,5. Otec ošetřuje chladící okruhy vod, tak mi vše okolo měření vysvětlil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2011 21:53 Muž Peposu [0] – pupinky na ocasku
Fotka k příspěvku Dobry den lidicky mam dotaz, mam zavojnatku bilo-oranzova a ma na ocasku (prave pulce) nejake bile pupinky cca 4-5 ks ma je tam uz nejaky mesic , jen mi prijde ze se bud zvetsily ci zvyraznily. pokusil jsem se to aj vyfotit ale moc se nepovedlo , nevim zda je to nejaka nemoc ci jen chyba prirody. mam jich celkem 6ks a jen tato to ma. :-( :-( kdybych mohl dam vice fotek , ale nevim jak
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 18:02 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Varden
...Měřím teď tvrdost vody, pořád je hrozně nízko, tak tam dávám po malých dávkách vápenné mléko...
Jaká hodnota to je - "pořád hrozně nízko"? Čím tvrdost měříte? Kolik toho vápenného mléka přidáváte? Měříte při úpravě tvrdosti i pH?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 17:26 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Ryby jsem měla cca 5 let 2 a 4 dokoupené cca rok. Fotku opravdu nemám. Bohužel jsem doma jen přes víkend, tak zbytek mřenek už jsem nacházela jen postupně mrtvých. Ty skvrny jsem viděla jen na jedné a než jsem ji vyfotila bylo po ní...a pak už byla celá šedá a rozkládající se...takže to fotit nemělo smysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 17:23 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Kapala jsem tam Multimedikal. Bohužel fotku nemám, nevím kolik mřenek v akváriu ještě mám, ale tu co jsem viděla posledně byla až na potrhaný ocas relativně v pořádku. Ryba v karanténě ten samý den do večera odešla. Šneci se mi začínají v akváriu objevovat, ale jako že najdu jednoho okružáka týdně. Jinak mají "líhně" ve filtru, ale to především piskořky. Co se péče akvária týče, tak jednou týdně až jednou za 14 dní měním asi 20-50l vody a vybírám vláknitou řasu. Začaly mi dost odcházet pistie, to taky nevím proč, před nedávnem rostly ještě jak zběsilé. Měřím teď tvrdost vody, pořád je hrozně nízko, tak tam dávám po malých dávkách vápenné mléko.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 13:44 Žena osicmi [1]
Ahoj, v jezírku máme karáska a na jedné straně je mega tlustý a zdá se mi, že mu tam odstávají šupinky. Jinak je čilý a žere. Prosím poraďte co by to mohlo být.děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 10:09 Žena stetinka [270] Re: Varden
Ono "kapala jsme jim tam různá léčiva" je už problém sám o sobě. To že si na zlomenou ruku naordinuješ ATB, ti nejen nepomůže,ale naopak tě to oslabí tak, že tě třeba napadnou kandidozy a zničíš si trávení. Dávat něco naslepo je podle mě jen ubírání sil k boji s infekcí. NEní to, že když to nezabere, tak to neublíží, naopak!
Zajímala by mě fotka těch skvrn a také péče o akva, zda jsi tam měla šneky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 20:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Varden
má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...
No šupiny nemá, tak jí nemůžou chybět ;-)
Jinak ale těžko říct, co je špatně. Jak dlouho jsi je měla, než se objevily první potíže? Jaká jsi používala léčiva? Jaké jsou hodnoty vody? Nebyla by fotka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 16:56 R Muž romant [27987] Re: Milan
Oni takovýmto způsobem odpočívají, je to normální chování. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 13:46 Milan – Je to normalne.
Fotka k příspěvku Mám v akváriu 10 ks mrenky (parmičky) štvorpruhé,po kŕmení tak 2-3 parmičky stoja dole hlavou a správajú sa akoby išli zdochnuť,keď príde ku nim iná ryba tak sa rozplávajú.Po chvíli to začne znova,trvá to tak 25 až 30 minút, potom je všetko v poriadku akoby sa nič nestalo a rybky sú čulé,plávajú po celom akvarku.Som začínajúci akvarista nemám skúsenosti.Je to normálne správanie sa tejto rybky má niekdo podobné skúsenosti?Ďakujem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2011 23:04 Žena Varden [0] - Labyrintky – Poraďte
Ahojte, měla jsem v akváriu 6 mřenek nádherných. Cca před měsícem mi jedna po druhé začaly umírat...vyměňovala jsem vodu, co to šlo, kapala jim tam různá léčiva, ale dnes jsem opět objevila rybku lapající u hladiny vody... má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...ztrácí koordinaci, lape po vzduchu...dříve jsem si všimla "výkusů" na ocasní ploutvi. Přečetla jsem spoustu článků na internetu, ale nepomohlo mi nic...nevíte někdo co by to mohlo být? Rybu jsem izolovala, již mi zbývají jen 2 celkem "zdravé"..zajímavé je, že tathle nemoc postihla pouze mřenky...jinak jsem nezaznamenala v akváriu jakoukoliv jinou rybu, která by měla zdravotní problémy.
Předem děkuji za všechny rady.
Veronika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2011 13:16 Žena Varden [0] - Labyrintky – Nemoc mřenek
Ahojte, měla jsem v akvíriu 6 krásných mřenek nádherných. Cca před měsícem mi jedna po druhé začaly umírat...vyměňovala jsem vodu, co to šlo, kapala jim tam různá léčiva, ale dnes jsem opět objevila rybku lapající u hladiny vody... má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...ztrácí koordinaci, lape po vzduchu...dříve jsem si všimla "výkusů" na ocasní ploutvi. Přečetla jsem spoustu článků na internetu, ale nepomohlo mi nic...nevíte někdo co by to mohlo být? Rybu jsem izolovala, již mi zbývají jen 2 celkem "zdravé"..zajímavé je, že tathle nemoc postihla pouze mřenky...jinak jsem nezaznamenala v akváriu jakoukoliv jinou rybu, která by měla zdravotní problémy.
Předem děkuji za všechny rady.
Veronika

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:55 mbmatty Re: romant
Děkuji, beru na vědomí. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:27 R Muž romant [27987] Re: mbmatty
Filtr rozhodně nečisti dříve než si o to svým viditelně sníženým výkonem řekne. Čistit filtr po 14 dnech je naprosto kontraproduktivní opatření, kterým se připravuješ o cenné nitrifikační bakterie, jimiž je ten filtr osídlen a ž vůbec to není dobrý v začátcích akva, ale žádnej učenej z nebe nespadl, alespoň jsi věděl, že se propírá v akvarijní vodě. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:20 mbmatty
Čus, jen jsem ti chtěl říct, že ti držím palce. Sám jsem v začátcích, ale postupně tomu přicházím na kloub. Já jsem teď ve větším akvárku poprvé čistil filtr (v akvarijní vodě samozřejmě) a nestačil jsem se po dvou týdnech divit. Byl jako nový, téměř nezašpiněný. Snad si tak bude dařit dál, hodně má co do sebe nepřerybňovat a kytičky určitě také. Potom se to množí a množí a večer (pokud zrovna nekoukám na hokej) koukám do akvárka i dvě hodiny.... ;-) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:06 Dlock Re: romant
super tak mam jasno :-) diki
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:03 R Muž romant [27987] Re: Dlock
V návodu, na nějž jsem ti dával odkaz je to jasně napsaný. Pro Tebe to bude 6 mll po dobu 10 dní. Při výměně vody bych tam nedával víc a držel stále tu dávku. Jinak kolega Ti doporučil Toxivec a ten bych použil jednorázově, opět dle návodu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 18:58 Dlock Re: Designer
nevymiraji,to se mi stalo poprvy , jen tedka dva dny za sebou ty dve pavi ocka, jinak uz vypadaji klidnejsi a uz se neotiraji ... a este sem se chtel zeptat jestli mam ten Nitrivec aplikovat vzdicky s tou vymenou 1/3 vody ? dneska jsem teda jenom lehce odkalil dno (1/3vody), a dolil zybtek vody kterou sem mel odstatou 24h a nic jsem tam nedaval... tak pokud ano s tim nitrivcem , tak jestli na cely obsah 60L a nebo jen na tu vymenenou cast ? predem diki
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 17:09 Nunísek – Zbarvení
Ahoj mám čínskou závojnatku která je oranžová ale teď jí černaj ploutvičky je to nemoc bojím se o ní!!!!!!
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198239x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=7924