Fórum » Nemoci » Neonky červené ..ukousané ocasní plotve
19.09.06 17:15:56
Petr (-12-11-10-9) – Neonky červené ..ukousané ocasní plotve
Mám doatz nevím proč,ale neonky červené co mám v akvárku mají ůplně okousané ocasní ploutve....nevím proč žádně drvace v akvárku
nemám....několik teter červený...skaláry...mohu poslat na ukázku fotky......poradte začátečníkovy....neonky mám 2 ks....

a nechtěl bys náhodou ty neonky dát do jinýho akvária, aby se uzdravily?!

Tady je fotka co mám z neonkama ,poradte ...
Akvárko má v čera novou vodu teda komplet celé po vyčistění....
Co ty skaláry ? To jsou prej pořádný agresivní prevíti, sám bych je nechtěl.
19.09.06 17:34:25
pcword® – Neonky...

Tady jsou ty Skaláry a dašlí co tam mám...nevím ..může to udělat okusovat?
Já je nemám, ale :
Skaláry se dají chovat s menšími rybkami jen tehdy, pokud jsou na ně zvyklé od malička. Jinak se stává, že
skaláry menší rybky požírají.
Nikdo jim je neukousal, mají je rozpadlé.
Přes všechna zdejší tvrzení jsou to stále poměrně citlivé rybky na kvalitu vody.
Možná je to tím ted mě napadlo léčil jsem pár rybek v malém akvárku solí ,nebot měly krupičku...
Ty ploutve jim dorostou,jakou vodu jsi tam nalil na výměnu?Byla odstátá,nebo někde ze studny bez chloru?Dávej jim něco lepšího
vločky,mražené....
19.09.06 21:35:14
® – ploutvičky
Fakt to vypadá na rozpad ploutví.A pokud se někdo diví že může v podobném osazení někdo okusovat ploutve tak bych to tam viděl na ty tetry
krvavé-Hyphessobrycon eques.Pokud se nemýlím jsou to ony.Mě takto neonky kdysi taky napadali a okusovali.Hrozně se tím baví.
Jak výše
někdo uvedl rozpad ploutví,a tak bych se v tomto případě ubíral ke karanténě.

Pokud je mají okousané tak vsaď na tetry krvavé , mě nedávno takhle zřídily platy. Ale na neonky mi nejdou.
Mám doma neonky červené a jedna mi dosť často naháňa druhú za chvost. Jedna má ten chvost okusaný a druhá nie. Že by jej ho požierala tá
druhá? Poraďte.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora