Dají se někde sehnat pijavice lékařské ? V přírodě u nás prý už skoro nejsou. Chová je někdo ? Koupím.
Nač ? Nějaký pokusy?
...............
...

Vodníku, maminka nebo někdo má vysokej tlak???
Čtu jak jsou zdravý, v usa je chovaj na speciálních farmách a používaj v lékařství. Mají i narkotizační účinky. Ale v čechách je asi
nekoupim a ve vodě nenajdu.
Vodníku, ty si chceš založit soukromou kliniku? (zděšení v hlase)
... a v Rusku je prý ještě nepřestali používat (slyšel jsem před léty)
Používaj je i v usa, před časem jsem viděl nějakej dokument, jak je přepravovali letecky z nějaký pěstírny do nemocnice. A léčit chci jen
sebe.
To je rozumné rozhodnutí.

Ale z čeho? Pijavice pijou krev, nic jinýho neuměj! V lékařství se používaj, když potřebujou vyssát krev z nějakého hematomu, nebo jak se
to jmenuje, například po úraze. Ke snižování tlaku se používaly ve středověku a moc to nezabíralo.
21.09.06 11:47:36
® – pijavice
Nejdeš ty náhodou na sumce?Na ty zaberou pokaždé.A nebo sumec jsi a chceš si je dát k svačině?

Právě že zabíraj, jsou vhodné na všechno.
Prostě je chci zkusit, ale asi je neseženu
Ti, kteří používají pijavice,
čerpají bioenergii a cítí se lépe než jiní lidé. Necítí potřebu myslet na chleba, tvrdí profesor Gennadij Nikonov, generální ředitel
Mezinárodního lékařského střediska pro chov pijavic, sídlícího ve vesnici jihovýchodně od Moskvy. Takový člověk bude žít a nebude
pociťovat potřebu jíst, je šťastný
Jseš ty vůbec Vodník, nebo se někdo za tebe vydává? Nebo jsi to ty a celou dobu si tady z nás děláš srandu?
Já nevím, ale neměly by ty pijavice spíš tu energii ze člověka odčerpávat?!
Jsem vodník, nevím proč bych neměl chtít pijavice. Používaly se tisíce let, pak přijde nějakej doktor a řekne je to blbost, nasadíme
prášky.
Ony do krve vylučujou i nějaké látky.
No ale vidím že je neseženu

21.09.06 12:31:54
Eva® – pijavice
Kdo hledá, ten najde....

21.09.06 17:43:51
ivan® – pijavice
Jestli chceš jiný pijavice,tak mohu doporučit řeku Nisu v Liberci,,pod každým kamenem jich tam najdeš 10.Potom na rybníku Tajchmil jsou velký
černý-koňský.Ale já bych se tim dobrovolně neléčil,je to hnus fialovej,ani jako návnadu na ryby.Na podzim budou výlovy kaprů a tam jsou
zase pijavky rybí.Možná zkus vietnamské trhovce,prodají kdejakou veteš a mají dodávky i přímo od nich.(zeleninu,koření....)
Jestli na
to nejdeš od lesa,nepotřebuješ náhodou nějaký mužský povzbuzovák???

Pijavice vylučují do krve girudin. Pozpouští cholesterolové usazeniny na zděch cév. Rozpoučti mikrotromby. Zvyšuje to propustnost cev.
Prospívá to opravdu všemu. Masérka mé maminky je také shání, chtěl jsem ji pomoci, ale vypadá na to, že také neseženu.

jsou nepřekonatelné při stavech, kdy je třeba zabránit tvorbě krevních sraženin. Pijavice totiž vylučují protisrážlivou látku hirudin a
výborné zkušenosti s nimi mají především plastičtí chirurgové.
Pijavice mohou být užitečné v případech, kdy je zapotřebí scelit žíly těžce poraněného orgánu. Na rozdíl od tepenních jsou
žilní stěny velmi tenké; krev novým žilním spojem protéká velmi pomalu a místo se často ucpe sraženinou a oběh zastaví. Nově přišitá
končetina či část kůže pak odumírá a v nejtěžších případech hrozí amputace. Konzultant oddělení popálenin a plastické chirurgie
nemocnice v Manchesteru Ken Dunn řekl BBC, že právě v těchto případech jsou pijavice prospěšné. Jestliže jsou nasazeny na patřičná
místa, udrží průtok krve žilou a ušetří lékařům práci s drenážemi.
"Pijavice jsou zde mimořádně účinné, protože místo, kde se zakousnou, pokryjí protisrážlivou látkou, jejíž účinek trvá velmi
dlouho. Z rány vyteče asi desetkrát víc krve, než pijavice sama zkonzumuje. Může zůstat přisáta několik hodin a my máme jistotu, že krev
z žíly odtéká a nikde se nehromadí," řekl Dunn.
Sekret pijavic navíc obsahuje látku, která má anestetické účinky.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora