21 • 38 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Paví očka 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 114x
24.09.06 14:14:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVerušík (-12-11-10-9) – Paví očka
Cauky za tři tydny ma rodit(samice)a ja nevim jestli jí mam oddělit a dat jinam.Sim poradte.
ne ano
24.09.06 15:42:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov (-12-11-10-9) – termin
tak když viš termin,tak stači hodinu před :) :-D
24.09.06 15:46:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – ..
No na to je ještě brzo ne? Pokud potom budeš chtít , aby ti mladých zůstalo co nejvíc tak ano , odděl jí a po porodu jí šoupni zpátky no a pokud je to fuk tak se na to vyprdni. PS: Já mám mollyny a dvě samice jsem před časem vychytala před porodem a dala mimo teď mám cca 100 mladých 1,5 cm velkých , takže jsem zařadila zpátečku a teď už je nechávám rodit v akva , ostatní si tím asi zpestří jídelníček a přežijou tak 2-3 což fakt stačí
24.09.06 15:51:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksimi (-12-11-10-9) – pavi ocka
jak vis za jak dlouho ma rodit ale tak 2 dny pred tim nez bude rodit ji dej zvlast jestli jich chces malych hodne tak zvlast a hned samici po nakladeni odeber a dej samecka a toho tam nech az do vylihnuti a pak odlov jestli jich chces min nech ve velke nedrzi s ostatnimy :-)
24.09.06 17:46:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – simi
co to meleš o vylíhnutí?
24.09.06 19:33:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov (-12-11-10-9) – sima!
ehm ehm,odkdy kladou gupky? :) potlesk :-D smich i můj 6ti letej syn vi že sou to živorodky :-)
25.09.06 08:45:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatko® – ahoj
Ja som sa pred par dnami pytal na toto iste :)

http://rybicky.net/forum/show.php?f=0&topic=20060922132714&u=12&t=velke-a-male-gubky-:)

teraz je malych asi 50, a to davam raz za cas velke a male spolu.. a nezda sa mi ze by ich ubudalo. Neviem sice co s malymi bude, ked vyrastu, ale je mi luto z nich urobit prilohu k jedalnicku :) Samcek vyzera, ze sa o male velmi nezaujima, samicka ich trochu prehana ale myslim ze tiez nie je velmi uspesna lovkyna. Teraz je kazdopadne v druhom akvarku, vyskocila von z akvarka tak ju chvilu izolujem a ked uvidim ze je okej tak ju pridam k ostatnym..
25.09.06 08:58:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – velke a male spolu
Hlavně včas odstranit nevhodně vybarvené samce. Jednou oplodněná samice je ovlivněná samcem na několik vrhů (uchovává v sobě aktivní sperma).
Dal bych je zvlášť všechny a později ještě roztřídil na samce a samice.
25.09.06 09:18:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Sperma
Za mých mladých let, kdy jsem se živorodkami zabýval, platilo, že čerstvé sperma má přednost před starým. Proto se vybraný samec k samici připouštěl po delší vzájemné izolaci v jistý den po porodu...
Přitom se samice dávala do nádrže k samci a někdy (přiznávám) i mírně pod vlivem narkotik :) :) :) ((Jen CO! ;-) )
25.09.06 09:20:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – CO2!!!
Přidržením Shiftu vypadla "2" :)
Správně tedy CO2! :-)
25.09.06 09:21:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatko® – pre: havel-st
"nevhodně vybarvené samce" = ?
25.09.06 09:47:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – nevhodné barvy
Ty barvičky na gupkách jsou po desítky let uměle vypěstované křížením a výběrem, tedy skoro v každém vrhu se najde nějaký ten sameček, který má např. průhledný ocásek, zelenkavý trup, zkrátka vrací se k přírodní formě. Chce to nechat jen ty nejhezčí a pokračovat v pěstitelském úsilí předchůdců.
... i když, líbilo by se mi akvárko s původními rybkami, např. právě gupky, ostrotlamky, místo BlackMolly a podobně, ale to by mi doma neprošlo.
25.09.06 18:25:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVerušík (-12-11-10-9) – .
Díky za rady Jo a prosím neporadily byste mi jeste s kytkama?Koupila jem si je pred 2 tydnama kytky a oni mi začaly hnednout a nektery jsou jakoby pruhledny(nemají zádné barvivo)Prooosssííím poradte. :-(
26.09.06 21:53:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanci286® – Pávie očko
No ja mám akvarium asi 18 litrové kde mám dve neonky, ktoré tam teraz nakládli ikry a su tam aj dve gupky, z ktorých samička rodila teraz už asi 5ty krát...malé tam stále nechávam s nimi a ked sa mi zdajú už dosť velké jednoducho ich dám do mojho velkého akvária...vždy prežije takých 5-6... a k tým rastinkám, svetlo, hnojivo a co2
27.09.06 11:18:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Proč mi žádná nerodí ? To že jsou sourozenci snad nevadí. Šukaj jen šneci, ostatní nechtěj.
27.09.06 19:39:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatko® – ham ham ham
male a velke som oddelil, stal som sa totiz svedkom dramatickej sceny, ked zla samicka ( ;-) ) chcela spapat mlade. Nebola sikovna, neulovila.
22.05.07 19:32:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej®
Jen tak pro zajimavost - jak poznate ze budou mlade?
22.05.07 22:19:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Jo, to mě taky zajímá. Už dvakrát mi ryba rodila a nikdy jsem nespozorovala, že by byla těhotná. Prostě se mi v kava najadenou objevila málá ryba :-D
23.05.07 08:41:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiky®
No pozná se to podle skvrnky u zadečku čím tmavší tím bude rodit dříve. Jinak do toho akva bych dal velkej chomáč jávského mechu a ty malé Gupky se tam schovaj pak není třeba oddělovat rodiče. Jinak v tom mém velkém akva mi přežili dvě mečovky paráda.
23.05.07 09:32:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys®
samice je hrozne tlusta, skoro hranata. pred ritni ploutvy ma cernou skvrnu a ta cim je vetsi a tmavsi tim bliz je to k porodu... javskej mech mi moc nepomoch ale v ruzkatci kterej mam pres pul akvarka prezilo dost malejch gupek ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:26:06 • 1.628 s