Cauky za tři tydny ma rodit(samice)a ja nevim jestli jí mam oddělit a dat jinam.Sim poradte.

tak když viš termin,tak stači hodinu před

24.09.06 15:46:49
Wampi® – ..
No na to je ještě brzo ne? Pokud potom budeš chtít , aby ti mladých zůstalo co nejvíc tak ano , odděl jí a po porodu jí šoupni zpátky no a
pokud je to fuk tak se na to vyprdni. PS: Já mám mollyny a dvě samice jsem před časem vychytala před porodem a dala mimo teď mám cca 100
mladých 1,5 cm velkých , takže jsem zařadila zpátečku a teď už je nechávám rodit v akva , ostatní si tím asi zpestří jídelníček a
přežijou tak 2-3 což fakt stačí
jak vis za jak dlouho ma rodit ale tak 2 dny pred tim nez bude rodit ji dej zvlast jestli jich chces malych hodne tak zvlast a hned samici po
nakladeni odeber a dej samecka a toho tam nech az do vylihnuti a pak odlov jestli jich chces min nech ve velke nedrzi s ostatnimy

24.09.06 17:46:51
Wampi® – simi
co to meleš o vylíhnutí?
25.09.06 08:45:28
matko® – ahoj
Ja som sa pred par dnami pytal na toto iste
http://rybicky.net/forum/show.php?f=0&topic=20060922132714&u=12&t=velke-a-male-gubky-
teraz je
malych asi 50, a to davam raz za cas velke a male spolu.. a nezda sa mi ze by ich ubudalo. Neviem sice co s malymi bude, ked vyrastu, ale je mi luto z
nich urobit prilohu k jedalnicku

Samcek vyzera, ze sa o male velmi nezaujima, samicka ich trochu prehana ale myslim ze tiez nie je velmi uspesna
lovkyna. Teraz je kazdopadne v druhom akvarku, vyskocila von z akvarka tak ju chvilu izolujem a ked uvidim ze je okej tak ju pridam k ostatnym..
Hlavně včas odstranit nevhodně vybarvené samce. Jednou oplodněná samice je ovlivněná samcem na několik vrhů (uchovává v sobě aktivní
sperma).
Dal bych je zvlášť všechny a později ještě roztřídil na samce a samice.
Za mých mladých let, kdy jsem se živorodkami zabýval, platilo, že čerstvé sperma má přednost před starým. Proto se vybraný samec k samici
připouštěl po delší vzájemné izolaci v jistý den po porodu...
Přitom se samice dávala do nádrže k samci a někdy (přiznávám) i
mírně pod vlivem narkotik

((Jen CO!

)
Přidržením Shiftu vypadla "2"
Správně tedy CO2!

25.09.06 09:21:24
matko® – pre: havel-st
"nevhodně vybarvené samce" = ?
Ty barvičky na gupkách jsou po desítky let uměle vypěstované křížením a výběrem, tedy skoro v každém vrhu se najde nějaký ten
sameček, který má např. průhledný ocásek, zelenkavý trup, zkrátka vrací se k přírodní formě. Chce to nechat jen ty nejhezčí a
pokračovat v pěstitelském úsilí předchůdců.
... i když, líbilo by se mi akvárko s původními rybkami, např. právě gupky,
ostrotlamky, místo BlackMolly a podobně, ale to by mi doma neprošlo.
Díky za rady Jo a prosím neporadily byste mi jeste s kytkama?Koupila jem si je pred 2 tydnama kytky a oni mi začaly hnednout a nektery jsou jakoby
pruhledny(nemají zádné barvivo)Prooosssííím poradte.

26.09.06 21:53:02
Janci286® – Pávie očko
No ja mám akvarium asi 18 litrové kde mám dve neonky, ktoré tam teraz nakládli ikry a su tam aj dve gupky, z ktorých samička rodila teraz už
asi 5ty krát...malé tam stále nechávam s nimi a ked sa mi zdajú už dosť velké jednoducho ich dám do mojho velkého akvária...vždy prežije
takých 5-6... a k tým rastinkám, svetlo, hnojivo a co2
Proč mi žádná nerodí ? To že jsou sourozenci snad nevadí. Šukaj jen šneci, ostatní nechtěj.
27.09.06 19:39:43
matko® – ham ham ham
male a velke som oddelil, stal som sa totiz svedkom dramatickej sceny, ked zla samicka (

) chcela spapat mlade. Nebola sikovna, neulovila.
Jen tak pro zajimavost - jak poznate ze budou mlade?
Jo, to mě taky zajímá. Už dvakrát mi ryba rodila a nikdy jsem nespozorovala, že by byla těhotná. Prostě se mi v kava najadenou objevila
málá ryba
23.05.07 08:41:24
Miky® No pozná se to podle skvrnky u zadečku čím tmavší tím bude rodit dříve. Jinak do toho akva bych dal velkej chomáč jávského mechu a ty
malé Gupky se tam schovaj pak není třeba oddělovat rodiče. Jinak v tom mém velkém akva mi přežili dvě mečovky paráda.
samice je hrozne tlusta, skoro hranata. pred ritni ploutvy ma cernou skvrnu a ta cim je vetsi a tmavsi tim bliz je to k porodu... javskej mech mi moc
nepomoch ale v ruzkatci kterej mam pres pul akvarka prezilo dost malejch gupek

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora